Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑΠΟΨΗ: Ακλόνητη Οικογένεια

ΑΠΟΨΗ: Ακλόνητη Οικογένεια

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Γράφει ο Σταύρος Θεοφάνους

Ένα μηνιαίο άρθρο για την Ελληνική οικογένεια που δίνει πρακτικές συμβουλές για το γάμο, για τις οικογενειακές σχέσεις, και για την ανατροφή των παιδιών.

Κυρίες μου, τι δεν πρέπει να πείτε ποτέ στο σύζυγό σας;

Με τα χρόνια, η γυναίκα μου η Μαρία έμαθε ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να μου τα λέει. Ίσως κι εσείς να είπατε κάποια πράγματα στον άντρα σας που δεν του άρεσαν. Ποια είναι λοιπόν κάποια από αυτά που δεν πρέπει να πείτε στον άντρα σας; Εδώ παραθέτουμε μερικά… “Δε σε σέβομαι.” Είναι ολέθριο χτύπημα για τον άντρα όταν η γυναίκα του του λέει κάτι τέτοιο. Κάτι άλλο είναι “γιατί το κάνεις αυτό;” Ο άντρας δε θέλει η γυναίκα του να αμφισβητεί πάντα την κρίση του. “Δε θα μπορέσεις επιτέλους να κάνεις κάτι σωστά;” Αυτά τα λόγια τρυπάνε την καρδιά του άντρα. Ο άντρας θέλει η γυναίκα του να έχει εμπιστοσύνη σ’ αυτόν και στις ικανότητές του.

Τι πιέσεις δέχονται τα παιδιά σου;

Thanks for reading Hellenic News of America

Νομίζουμε ότι για τα παιδιά όλα είναι εύκολα και ομαλά — ότι η ζωή τους δεν είναι παρά ένα παιχνίδι και καλοπέραση. Αυτό όμως απέχει πολύ από την πραγματικότητα γιατί καθημερινά το παιδί σου έρχεται αντιμέτωπο με ένα σωρό πιέσεις. Πίεση να πάρει καλούς βαθμούς, πίεση να σπουδάσει. Πίεση να συμμορφωθεί με το σύγχρονο ρεύμα. Πίεση να κάνει σεξ, να πάρει ναρκωτικά, να πιεί αλκοολούχα ποτά. Πίεση να γίνει ο καλύτερος στην ομάδα του. Κι ενώ ο κατάλογος μπορεί να συνεχιστεί, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι εμείς, ως γονείς, πρέπει να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας να αντιμετωπίσουν αυτές τις πιέσεις. Κάθε μέρα, να θυμίζεις στο παιδί σου ότι αυτό είναι ο αρχηγός του εαυτού του, ότι είναι καλό να διαφέρει από τους άλλους, να υψώνει το ανάστημά του και να αντιστέκεται με θάρρος και δύναμη και να κάνει αυτό που είναι σωστό.

Άντρες, τι δεν πρέπει να πείτε ποτέ στη γυναίκα σας;

Κατά τη διάρκεια 35 και πλέον χρόνων γάμου, έτυχε να πω μερικά πράγματα στη Μαρία που δεν την έκαναν να χαρεί. Ίσως κι εσείς να είπατε κάποια λόγια που δεν άρεσαν ούτε και στη δική σας γυναίκα. Ποια είναι λοιπόν μερικά απ’ αυτά που δεν πρέπει να πείτε στη γυναίκα σας; Ορίστε μερικά… “Ηρέμησε. Πώς κάνεις έτσι;” Αυτά τα λόγια τηνν υποτιμούν χωρίς να μειώνουν το συναισθηματικό της στρες. Κάτι άλλο είναι, “Τι νόμιζες εσύ;” Όταν το λέτε αυτό, στην ουσία την αμφισβητείτε . Μια άλλη φράση είναι , “Τι έκανες όλη μέρα;” Όταν το λέτε αυτό δείχνετε ότι δεν εκτιμάτε αυτά που κάνει μέσα και έξω από το σπίτι … ιδιαίτερα σε σύγκριση με αυτά που εμείς κάνουμε.

Μήπως κρύβεις τα τραύματα του γάμου σου;

Τα τραύματα στο γάμο, μεγάλα ή μικρά, μπορεί να είναι δύσκολο να ασχοληθεί κανείς μ’ αυτά. Κάθε άντρας ή γυναίκα μπορεί να επιλέξει είτε να καλύπτει τα τραύματα που υπονομεύουν τη σχέση τους και να εμποδίζει τη γιατρειά τους είτε να τα φέρει στην επιφάνεια και να επιδιώξει τη θεραπεία τους. Παραθέτουμε μερικούς λόγους για τους οποίους οι σύζυγοι κρύβουν τα τραύματα που τους πληγώνουν. Ο πρώτος είναι η υπερηφάνεια. Θα τους προκαλούσε τόση αμηχανία αν οι άλλοι μάθουν τι συνέβη. Ο δεύτερος είναι η ντροπή. Ήδη ντρέπονται και δε χρειάζεται να νιώσουν χειρότερα. Ο τρίτος είναι ο πόνος. Ίσως ο πόνος είναι το μόνο που γεύτηκαν και συνήθισαν να ζουν μ’ αυτόν. Σήμερα, αντί να αγνοείς ή να κρύβεις αυτό που σε πληγώνει, αποκάλυψέ το και άρχισε να ασχολείσαι μαζί του. Μόνο τότε θ’ αρχίσει να θεραπεύεται.

Όταν η πρώτη σου προτεραιότητα είναι η οικογένειά σου, τότε είσαι στο σωστό δρόμο, στο δρόμο που οδηγεί σ’ έναν ακλόνητο γάμο και σε μια ευτυχισμένη οικογένεια.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img