Saturday, April 27, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑΠΟΨΗ: March 2023- Ακλόνητη Οικογένεια

ΑΠΟΨΗ: March 2023- Ακλόνητη Οικογένεια

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Γράφει ο Σταύρος Θεοφάνους

Ένα μηνιαίο άρθρο για την Ελληνική οικογένεια που δίνει πρακτικές συμβουλές για το γάμο, για τις οικογενειακές σχέσεις, και για την ανατροφή των παιδιών.

Πώς μπορείς να αγαπήσεις αυτό το ιδιότροπο, μίζερο, και αντιπαθητικό πρόσωπο στη ζωή σου;

Είναι εύκολο να αγαπάμε άτομα που είναι αξιαγάπητα. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε όταν δεν είναι; Είναι δύσκολο να αγκαλιάσεις ευερέθιστους ανθρώπους με αγκάθια σα σκαντζόχοιροι, αλλά υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείς να το κάνεις. Πρώτα, πρώτα , αγκάλιασε το σκαντζόχοιρο με τα χέρια σου. Είναι αποδεδειγμένο ότι μερικές φορές ο σκαντζόχοιρος χρειάζεται τα χέρια σου γύρω του. Δεύτερον, δείξε την αγάπη σου με τα χέρια σου έμπρακτα. Για παράδειγμα, αν η γυναίκα σου είναι εξαντλημένη και ταλαιπωρημένη , πάρε κάποιες φροντίδες που τη βαραίνουν και ξελάφρωσέ την ετοιμάζοντας το φαγητό και φροντίζοντας τα παιδιά. Τρίτον, αγκάλιασε το σκαντζόχοιρο με τα λόγια σου. Να χρησιμοποιείς λόγια που οικοδομούν , και όχι λόγια που γκρεμίζουν.

Είπες έναν καλό λόγο στα παιδιά σου σήμερα;

Thanks for reading Hellenic News of America

Όλοι μας χρειαζόμαστε την επιβεβαίωση, την ενθάρρυνση, και έναν καλό λόγο… και φυσικά και τα παιδιά σου. Και το καλύτερο άτομο που τους δίνει αυτήν την επιβεβαίωση που χρειάζονται είσαι ΕΣΥ:ο γονιός τους. Για να σε βοηθήσουμε να αρχίσεις σου δίνουμε μερικές φιλοφρονήσεις που τα παιδιά χρειάζεται ν’ ακούν. Πρώτα, πρώτα, να τους παινεύεις για το χαρακτήρα τους. Όταν το παιδί σου δείχνει ειλικρίνεια, ακεραιότητα, ή καλοσύνη, πάρτο στην άκρη και πες του με ειλικρίνεια μπράβο. Δεύτερον, να το επαινείς για την υπακοή του. Αντί να περιμένεις να κάνει κάτι στραβό, να βλέπεις αμέσως το σωστό και να το επαινείς. Τρίτον, να λες έναν καλό λόγο απλά γιατί ανήκει στην οικογένειά σου. Τα παιδιά θέλουν να ξέρουν ότι τα εκτιμάς απλά και μόνο γιατί είναι παιδιά σου.

Μήπως χρειάζεστε μία απόδραση;

Ύστερα από μερικά χρόνια γάμου, πολλά ζευγάρια αναρωτιούνται, “ Άραγε θα γίνει ποτέ καλύτερος ο γάμος μου ;” Με τη δουλειά, με τα παιδιά, και άλλα γεγονότα στο μεταξύ, οι προκλήσεις της ζωής μπορούν εύκολα να σημάνουν τον κώδωνα του κινδύνου για το γάμο. Γιαυτό, πριν αρχίσει ο γάμος σου να υποφέρει, κάνε τον άντρα σου/τη γυναίκα σου την πρώτη προτεραιότητα και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να προγραμματίσεις μία απόδραση . Πρώτα, πρώτα, να συνειδητοποιήσετε ότι δεν υπάρχει κάποια τέλεια χρονική περίοδος γιαυτό. Μπορείτε και τώρα. Δεύτερον, αποφασίστε πόσα χρήματα θα ξοδέψετε. Να είστε λογικοί για το ποσό που θα αποφασίσετε κι ύστερα να διαλέξετε τα μέρη που μπορείτε να πάτε. Τρίτον, κανονίστε τη φροντίδα των παιδιών όσο γίνεται πιο έγκαιρα. Μόλις βρείτε την πιθανή ημερομηνία , τηλεφωνήστε κάποιο έμπιστο φιλικό πρόσωπο ή κάποιον συγγενή που θα προσέχει τα παιδιά.

Τι πρέπει να κάνεις όταν ο άντρας σου/η γυναίκα σου σε εκνευρίζει;

Πρόσφατα, η γυναίκα μου η Μαρία κι εγώ είχαμε μία προστριβή από εκείνες που αρχίζεις να μιλάς για ένα θέμα , και καταλήγεις να αραδιάζεις όλα εκείνα που εκνευρίζουν τον άλλον. Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν θυμόμασταν απλούστατα μερικά σημαντικά δεδομένα. Πρώτον, ότι είμαστε κι οι δυο ικανοί να δημιουργήσουμε επεισόδιο. Κι οι δυο κάνουμε πράγματα που ενοχλούν τον άλλον, και πρέπει να κάνουμε πίσω και να κοιτάξουμε τον εαυτό μας πρώτα. Δεύτερον, δεν είμαι μόνο εγώ . Ο άντρας κι η γυναίκα πρέπει να επιδιώκουν να υπηρετούν ο ένας τον άλλον. Να κάνουν ό,τι είναι καλύτερο για τον άλλον. Αγάπη σημαίνει να δίνεις στον άλλον.

Όταν η πρώτη σου προτεραιότητα είναι η οικογένειά σου, τότε είσαι στο σωστό δρόμο, στο δρόμο που οδηγεί σ’ έναν ακλόνητο γάμο και σε μια ευτυχισμένη οικογένεια.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img