Tuesday, March 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΒουλή-Ειδική αναφορά στους πεσόντες των Ιμίων

Βουλή-Ειδική αναφορά στους πεσόντες των Ιμίων

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

«Οι τρεις σύγχρονοι “Παπανικολήδες”, ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Έκτορας Γιαλοψός και ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, θυσιάστηκαν γιατί έμειναν πιστοί στον όρκο τους και από το πρόσταγμα της εσωτερικής τους ελευθερίας να υπερασπιστούν την εθνική ελευθερία με συμβολισμό τη συνέχιση της κυματίζουσας σημαίας μας στο Αιγαίο». Αυτό τόνισε ο προεδρεύων β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, κατά την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια την 31η Ιανουαρίου 1996.

Ο κ. Αθανασίου, εκ μέρους του Σώματος, ανάφερε πως «πριν από 27 χρόνια, σαν χθες βράδυ 30 Ιανουαρίου, τρεις σύγχρονοι “Παπανικολήδες” έδειξαν στον κόσμο όλο πώς είναι να νοιώθεις ελεύθερος και πώς υπερασπίζεσαι την ελευθερία σου».

«Ίμια 31 Ιανουαρίου 1996. Οι τρεις “Παπανικολήδες”, ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Έκτορας Γιαλοψός και ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού, κλήθηκαν από πρόσταγμα της εσωτερικής τους ελευθερίας να υπερασπιστούν την εθνική ελευθερία με συμβολισμό τη συνέχιση της κυματίζουσας σημαίας μας στο Αιγαίο, θυσιάζοντας τη ζωή τους. Ναι, θυσιάστηκαν γιατί έμειναν πιστοί στον όρκο που οι πρόγονοί μας στις Θερμοπύλες, στο 1821, στο 1922, στο 1940, τους υπαγόρευσαν. Γιατί γνώριζαν βαθειά μέσα τους ότι οι Έλληνες μπορεί, κατά καιρούς, να υποδουλωθήκαμε από υπέρτερες υλικές δυνάμεις, αλλά ποτέ, ανά τους αιώνες, δεν νοιώσαμε ανελεύθεροι», επεσήμανε.

Ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, απευθυνόμενους στους βουλευτές και την προκλητικότητα που επιδεικνύει η Τουρκία, σημείωσε: «Περνάμε μια δύσκολη περίοδο, λόγω των προκλήσεων της γείτονος χώρας, μιας χώρας που συνεχώς παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας». «Εμείς δεν επιθυμούμε τις εντάσεις και τις προκλήσεις, τις αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα και αποφασιστικά. Γνωρίζει, δε, η γειτονική χώρα ότι υπερέχουμε σε αυτοπεποίθηση, σε ψυχικές δυνάμεις. Είμαστε δύναμη ειρήνης, αλλά όμως έχουμε και εκατομμύρια Γιαλοψούς, Βλαχάκους και Καραθανάσηδες, έτοιμους να θυσιαστούν για την πατρίδα», πρόσθεσε.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, υπογράμμισε ότι «πραγματικά, αυτή η επέτειος συμπίπτει με ένα επιπλέον συμβάν, το οποίο δημιουργεί ένα εθνικό πένθος και είναι η πτώση του Φάντομ χθες», συμπληρώνοντας πως «το Αιγαίο και η γη μας είναι ποτισμένη με το αίμα ηρώων και όσο θα υπάρχουν αυτοί οι ήρωες στον ακήρυχτο πόλεμο και στις προκλήσεις, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν που απειλεί ότι θα έρθει είτε μέρα είτε νύχτα. Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης».

Thanks for reading Hellenic News of America

Η Ολομέλεια τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων στα Ίμια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img