Monday, May 6, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΓέφυρα Συνεργασίας και Προώθησης η 31η HERMES EXPO

Γέφυρα Συνεργασίας και Προώθησης η 31η HERMES EXPO

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ- ΗΠΑ ΜΕ ΠΡΟΕΞΆΡΧΟΝΤΑ ΡΟΛΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ  ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ   

 By Fotis Kaliampakos and Fotis Papagermanos

Νέα Υόρκη: Με ορατά τα σημάδια της ανάκαμψης στον εμπορικό τομέα άνοιξε το μεσημέρι της Τετάρτης 16ης Νοεμβρίου τις πύλες της η 31η και μακροβιότερη διεθνής επιχειρηματική έκθεση Hermes Expo, που φιλοξενήθηκε στο πολυτελές Grand Marquis, στην πόλη Old Bridge του Νιου Τζέρσεϊ. Τον αγιασμό στην διάρκεια των εγκαινίων τέλεσε ο Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, ο οποίος συνεχάρη τον πρόεδρο της Hermes Expo, κ. Πωλ Κοτρότσιο, για τα 31 χρόνια δράσης του στο χώρο της έκθεσης που πλέον θεωρείται θεσμός. Ταυτόχρονα, ο Επίσκοπος Απόστολος, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

Η έκθεση, μοναδική στο είδος της στην κατηγορία B2B, έχει στο παρελθόν παρουσιάσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες πολλών γνωστών επιχειρήσεων από την Αμερική, αλλά παράλληλα πρόβαλε με ιδιαίτερο τρόπο προϊόντα ελληνικών επιχειρήσεων από φορείς που έχουν σχέση με την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό και με τεράστια προσπάθεια για την ανάδειξη νέων επιχειρήσεων, φέτος ειδικά συμμετείχαν στην Έκθεση με δυναμική και πολυμελή αντιπροσωπεία, η Περιφέρεια της Ηπείρου, που εκπροσωπούσαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ηπείρου κ. Οδυσσέας Πότσης και Βασίλειος Γοργόλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δρ. Δημήτριος Δημητρίου, καθώς και πολυμελή αντιπροσωπεία. Παρών στις εκδηλώσεις ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Παντελής Μπουρνιάς.

Τόσο ο δήμαρχος της πόλης Old Bridge, η Γερουσία της Νέας Ιερσέης, όσο και η Περιφέρεια του Middlesex County, απέστειλαν συγχαρητήρια μηνύματα και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην Έκθεση. Οι τοπικοί φορείς, τα τοπικά και Περιφερειακά Επιμελητήρια, το τοπικό ραδιόφωνο αλλά και ο ιστορικός σύλλογος της περιοχής συμμετείχαν ενεργά με δικά τους περίπτερα.

Είναι αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι τόσο ο Ελληνοαμερικανός ομοσπονδιακός βουλευτής κ. Τζον Σαρμπάνης, όσο και ο τοπικός Ομοσπονδιακός βουλευτής  της Νεας Ιερσέης κ. Φρανκ Παλόν απέστειλαν μηνύματα στους διοργανωτές, αλλά και στους συμμετέχοντες. Ο κ. Παλόν τιμήθηκε από την Hermes Expo για την έντονη και συνεχή συμβολή του στην προάσπιση των Εθνικών μας θεμάτων.

Thanks for reading Hellenic News of America

Γέφυρα προβολής 

Η έκθεση Hermes Expo αποτελεί την γέφυρα που ενώνει, συσπειρώνει και προωθεί την σύγχρονη Ελλάδα, αφενός μέσω της διαρκής προβολής των τουριστικών αξιοθέατων αλλά και αφετέρου, με την προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας όπως αυτή εκφράζεται από την εκάστοτε περιφέρεια. Έτσι, στο πλαίσιο της έκθεσης Hermes Expo, επιχειρηματίες έχουν την δυνατότητα να συναντήσουν απευθείας τον παραγωγό με σκοπό την σύναψη εμπορικών συμφωνιών και την ανάθεση παραγγελιών.

Ο πρόεδρος της Hermes Expo κ. Πολ Κοτρότσιος, έχει κατορθώσει για 31 χρόνια να προσελκύει επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής της Φιλαδέλφειας, της Νέας Ιερσέης, της Νέας Υόρκης και πολλών άλλων πολιτειών από την ανατολική ακτή, αλλά και παράλληλα μέσα από το πλούσιο και δραστήριο δίκτυο οργανώσεων και κοινοτήτων, να αναγνωρίζει ανθρώπους και εταιρείες που έχουν διακριθεί ο καθένας στον τομέα του, αλλά και για την συνολική τους προσφορά τους στην πρόοδο της Ομογένειας.

O κ. Κοτρότσιος επεσήμανε ότι ελπίζει για το 2023 να υποδεχθεί περισσότερους εκθέτες και να έχει ακόμη περισσότερες συμμετοχές ελληνικών επιχειρήσεων για να μπορέσουν οι Ελληνοαμερικανοί και Αμερικανοί αγοραστές να έχουν μεγαλύτερη επιλογή προϊόντων. Η συνεχής εξέλιξη και δημιουργία ενός δυναμικού και διαδραστικού εμπορικού forum για εμπόριο, επικοινωνία και πολιτισμό είναι το όραμα μας από την εποχή της ίδρυσης μας το 1992. «Όλα αυτά τα χρόνια η Hermes Expo πέτυχε να εξελιχθεί σε μια διακεκριμένη επιχειρηματική έκθεση, δρώντας σαν καταλύτης στην προσπάθεια εξάπλωσης των επιχειρήσεων, της καινοτομίας και της δημιουργίας οικονομικών σχέσεων και συνεργασιών». Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι και παραμένει «να ενώνουμε και να συσπειρώνουμε τους Έλληνες επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες στην Αμερική με Έλληνες και Φιλέλληνες». Τα τελευταία χρόνια, λέει ο κ. Κοτρότσιος, έχει εξελιχθεί η μορφή της έκθεσης, από Β2C σε B2B ώστε τα ραντεβού να είναι στοχευμένα, ουσιώδη και με άμεσα αποτελέσματα για τους ενδιαφερόμενους.

O κ. Κοτρότσιος υπογράμμισε επίσης ότι «Θέλουμε να λειτουργεί η Hermes Expo ως καταλύτης για επιχειρήσεις που αναζητούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και επέκταση δικτύου τους». «Είναι», κατέληξε, «μια ζωντανή αγορά για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που συναντώνται πρόσωπο με πρόσωπο, για να ανανεώνουν τις σχέσεις με τους πελάτες και να παρουσιάσουν νέα προϊόντα, όπως έκανε φέτος επιτυχημένα η Περιφέρεια Ηπείρου με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων».

Η Hermes Expo παρείχε και συνεχίζει να παρέχει για 31 χρόνια το πρώτο βήμα στο να συμβάλουμε στην προώθηση των ελληνικών εξαγωγών στην αμερικανική αγορά. Στην φετινή έκθεση ήταν εμφανείς οι πολυάριθμες συναντήσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης, που συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθούν αρκετές νέες επιχειρηματικές συμφωνίες και συνεργασίες, όπως δήλωσαν αρκετοί από του εκθέτες.

Το επίσημο δείπνο 

Το βράδυ της Τετάρτης ακολούθησε δείπνο στην αίθουσα του Grand Marquis προς τιμή των εκθετών, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, ο οποίος και τιμήθηκε με το βραβείο Leadership. Το βιογραφικό του Αρχιεπισκόπου παρουσίασε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, ο Δρ. Πάνος Σταυριανίδης. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, συνεχάρη στην ομιλία του τον ιδρυτή της έκθεσης Hermes Expo κ. Πολ Κοτρότσιο για την πολύχρονη προσφορά του και τόνισε ότι αποδέχεται το βραβείο εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής που φέτος συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής.

Συγκεκριμένα στο δείπνο παρευρέθηκαν πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και αρκετών τοπικών παραγόντων καθώς επίσης και εκπρόσωποι σημαντικών ομογενειακών οργανώσεων όπως: του διευθυντή του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων κ. Νίκου Θωμόπουλου, του Διευθυντή του ΕΟΤ-GNTO κ. Κωνσταντίνου Χαροκόπου, της Διευθυντριας Δημόσιας Διπλωματίας κ Μαρίας Βαξεβανίδου, του προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Νέας Ιερσέης κ. Αγάπιου Κυρίτση, του προέδρου της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επτανησίων και του HANC κ. Βασίλη Ματαράγκα, του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης και προέδρου του Hellenic Medical Society of Philadelphia Δρ. Ηλία Ηλιάδη, προέδρων και μελών ΔΣ συλλόγων και κοινοτήτων. Το παρόν του στο δείπνο έδωσε και ο πρώην πολιτειακός γερουσιαστής της Πολιτείας του Ντελαγουέρ κ. Σπύρος Μαντζαβίνος.

Εκτός από τους καλεσμένους της Περιφέρειας Ηπείρου και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, τιμήθηκαν διακεκριμένοι Ομογενείς, από διάφορα σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών όχι μόνο για την επιχειρηματική τους δράση αλλά και για  την εν γένει προσφορά τους στην Κοινωνία και την Ομογένεια ειδικότερα. Βραβεία δόθηκαν επίσης σε διακεκριμένους Ομογενείς από τον εκπαιδευτικό και τον επιστημονικό τομέα ενώ επίσης τιμήθηκαν και διακεκριμένοι πολιτικοί και εκπρόσωποι της Ιατρικής επιστήμης άλλων εθνικοτήτων.

Αναλυτικά ο κατάλογος των αποδεκτών:  Η Ιερά Ελληνορθόδοξος Αρχιεπισκοπή Αμερικής με αφορμή την συμπλήρωση των 100 ετών από την ίδρυσή της. Το βραβείο παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.  Οι ενορίες του Αγίου Γεωργίου (GOC) του Κλίφτον, του Αγίου Αθανασίου της Παράμους και του Αγίου Γεωργίου του Χάμιλτον, οι οποίες επίσης γιορτάζουν τα 100 χρόνια από την ίδρυσή τους. Ο βουλευτής Frank Pallone, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων. (Η Βουλή είχε συνεδρίαση και έτσι το βραβείο θα δοθεί μελλοντικά). Ο Αργύρης Αργιτάκος, πρώην πρόεδρος του τμήματος Δελφοί της Νέας Υόρκης και Τεντ Βίττας, PDG της 5ης περιφέρειας της ΑΧΕΠΑ. Οι πρώην πρόεδροι του Ιδρύματος PGEI Αμερικής:  Gus Vetsas, Steve Siderias, και Jimmy Logothetis. Η υπεύθυνη για την ελληνική γλώσσα: Maggie Stavrianidis, Saint George, Piscataway, NJ και ο κ . Χαράλαμπος “Bobby” Γερουλάνος, Ευεργέτης του Σχολείου: Plato School in Brooklyn, NY. O Δρ. Denis Hadjiliadis, Διευθυντής του Προγράμματος Ινοκυστικής Νόσου Ενηλίκων του Penn Medicine και η Δρ. Reema Patel, Ενδοκρινολόγος του Hackensack Meridian Hospital.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό της αναγνώρισης που έχει η Hermes Expo, ότι όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Ελληνοαμερικανικά και Αμερικανικά, επισκέφτηκαν την έκθεση και συνομίλησαν με τους εκθέτες και παρευρέθηκαν όλοι καλεσμένοι στο δείπνο. Στον κατάλογο των χορηγών της 31ης Hermes Expo συμπεριλαμβάνονται οι εταιρείες:  Grecian Delight | Kronos Foods, Hackensack Meridian Health Old Bridge, Green Crown Energy, American Network Solutions, Brandywine Valley Restaurant Association, and Hellenic News of America.

ABOUT HERMES EXPO: Founded in 1992 as a B2C expo, Hermes Expo has evolved into a unique boutique networking platform that brings together businesses and professionals from various backgrounds and industries looking to expand their network in the American marketplace.  Hermes Expo is a premier Greek American B2B Networking Expo for American and Greek businesses.  For more information visit www.hermesexpo.com

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img