Saturday, April 27, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕκδήλωση Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την 25η Μαρτίου

Εκδήλωση Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την 25η Μαρτίου

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη τίμησε την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, ανήμερα της επετείου, παραθέτοντας δεξίωση στην έδρα του Οργανισμού, με καλεσμένους πολυάριθμους εκπροσώπους της διπλωματικής κοινότητας των κρατών–μελών και υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων ο Προέδρος της Γενικής Συνέλευσης κ. Dennis Francis.

Η φετινή δεξίωση αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία προώθησης της υποψηφιότητας της χώρας μας για την εκλογή της ως μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2025–2026. Στο πλαίσιο αυτό, διανεμήθηκε προωθητικό υλικό της υποψηφιότητας και προβλήθηκε σύντομο βίντεο με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από τις προηγούμενες θητείες της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το 1952-53 και 2005-2006, καθώς και μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Γεραπετρίτη, ενόψει της σχετικής ψηφοφορίας στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού την 6η Ιουνίου 2024.

ΠΗΓΗ: ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε.

Πέριξ του επιβλητικού αντιγράφου του αγάλματος του Ποσειδώνα του Αρτεμισίου – προσφορά της Ελλάδας στον ΟΗΕ με ευκαιρία την πρώτη θητεία της χώρας μας στο ΣΑΗΕ (1952-1953) – οι προσκεκλημένοι είχαν τη ευκαιρία να μεταφέρουν τις ευχές τους στον Μόνιμο Αντιπρόσωπο, Πρέσβη Ευάγγελο Σέκερη. Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, κ. Dennis Francis, στην ομιλία του αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην διαχρονική συμβολή της χώρας μας τόσο στην πρόοδο των Ηνωμένων Εθνών, ως ιδρυτικό τους μέλος, όσο και στις κοινές προσπάθειες για την επικράτηση ειρήνης και ασφάλειας στο διεθνές περιβάλλον.

Επισημαίνοντας, ιδιαίτερα, τα χαρακτηριστικά που διέπουν τον ελληνικό λαό, όπως το θάρρος και το σθένος, και μιλώντας για τον θρίαμβο και την πρωτοπορία που επιδεικνύει η Ελλάδα από την αρχαιότητα μέχρι και την σύγχρονη εποχή, έκλεισε τον χαιρετισμό του, αναφωνώντας, στα ελληνικά, «Ζήτω η Ελλάς!».

ΠΗΓΗ: ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε.

Από την πλευρά του, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος κ. Σέκερης, επισήμανε στον χαιρετισμό του την ιδιαίτερη σημασία που λαμβάνει ο εορτασμός μίας εθνικής εορτής στο επίκεντρο της πολυμερούς διπλωματίας, στον Διεθνή Οργανισμό που ιδρύθηκε μέσα από τα δεινά του 20ου αι. με σκοπό την διασφάλιση της ειρηνικής συνύπαρξης των εθνών. Παράλληλα, αναφερόμενος στις αξίες που ενέπνευσαν την Ελληνική Επανάσταση, τις συνέδεσε με την διαχρονική προσήλωση της χώρας μας στις αρχές που διέπουν τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Είναι οι ίδιες αρχές, με τις οποίες η χώρα μας φιλοδοξεί να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τρίτη φορά στην ιστορία της, βασισμένες στο τρίπτυχο της τρέχουσας υποψηφιότητας «Διάλογος – Διπλωματία – Δημοκρατία», επισήμανε.

Thanks for reading Hellenic News of America
ΠΗΓΗ: ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε.

ΠΗΓΗ: ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img