Saturday, April 27, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕκδήλωση υποστήριξης της υποψηφιότητας του Gus Lambropoulos για την πολιτειακή Γερουσία της...

Εκδήλωση υποστήριξης της υποψηφιότητας του Gus Lambropoulos για την πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης στην Αστόρια

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Του Φώτη Καλιαμπάκου-Special to the Hellenic News of America

Διττός ήταν ο χαρακτήρας της εκδήλωσης για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Gus Lambropoulos για την πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης στην 59η περιφέρεια και της Μαρίας Μάρκου για την θέση της District Leader στην Αστόρια. Η αρχή της εκδήλωσης είχε με την ομιλία των δύο υποψηφίων πολιτικό χαρακτήρα, ενώ η βραδιά εξελίχθηκε αργότερα με μουσική και χορό σε μια ξέφρενη γιορτή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη μεγάλη τελετών αίθουσα Petros G. Patrides του σχολείου του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, κάτι που είχε και αυτό το συμβολισμό του καθώς οι δύο υποψήφιου όχι μόνο στέλνουν τα παιδιά τους σε αυτό το σχολείο και είναι και οι ίδιοι μέλη της ελληνικής κοινότητας της Αστόρια αλλά, όπως φαίνεται και από τη δράση τους αλλά και από τις ομιλίες που ακολούθησαν, έχουν το ζήτημα της παιδείας στην κορυφή της πολιτικής τους ατζέντας. Όμως αν και οι ομογενείς ήταν οι περισσότεροι στη γεμάτη αίθουσα, υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Gus Lambropoulos προσήλθαν από όλες τις εθνοτικές και κοινωνικές ομάδες της Νέας Υόρκης, και στην αίθουσα οι πολλές διαφορετικές παρουσίες αντικατόπτριζαν κατά κάποιο τρόπο την ποικιλομορφία και την πολυπλοκότητα της 59ης περιφέρειας, η οποία περιλαμβάνει τμήματα του Μανχάταν, τους Μπρούκλυν και του Κουίνς.

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Οι επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του ζεύγους ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους για την υποστήριξή τους και προανήγγειλε την είσοδο των δύο υποψηφίων οι οποίοι εισήλθαν με, όπως τον έχουμε συνηθίσει από τις προεκλογικές εκστρατείες σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού, εξόχως αμερικανικό τρόπο στην αίθουσα υπό τη συνοδεία μουσικής και αφού είχαν προηγουμένως σβήσει τα φώτα, συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους. Στις δύο ομιλίες τους οι υποψήφιοι μοίρασαν τους ρόλους, με τον Gus Lambropoulos να αναλαμβάνει, δεδομένης και του πολιτειακού χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του το πιο πολιτικό κομμάτι αφήνοντας για τη Μαρία Μάρκου το πιο τοπικό.

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Ο Gus Lambropoulos ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι γεμάτος συναισθήματα και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και την υποστήριξή τους. Αναφέρθηκε στην προσωπική του πορεία λέγοντας ότι οι γονείς του ήρθαν στις ΗΠΑ έχοντας μόνο 50 δολάρια στην τσέπη τους και με πίστη, αφοσίωση και σκληρή δουλειά κατάφεραν όχι μόνο να αναδειχθούν αλλά και να υποστηρίξουν το ίδιο να σπουδάσει σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια όπως το Adelphi University, όπου ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές και το Baruch College, για τις μεταπτυχιακές. Για αυτό ο Gus Lambropoulos ευχαρίστησε ασφαλώς και την, παρούσα στην αίθουσα, μητέρα του, ενώ εξέφρασε την ελπίδα, ότι και ο πατέρας του, ο οποίος δεν είναι πια στη ζωή, θα ήταν ή καλύτερα είναι περήφανος για εκείνον.

Thanks for reading Hellenic News of America
ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Αυτή η μικρή αναδρομή στην μεταναστευτική ιστορία της οικογένειάς τους έδωσε την αφορμή στον υποψήφιο να μιλήσει για το θέμα της παιδείας που βρίσκεται κατέχει κεντρική θέση στην πολιτική του ατζέντα και στην καρδιά του. Η παιδεία είναι ο μόνος τρόπος κοινωνικής ανάδειξης, ο μόνος τρόπος για να καλυτερέψει κανείς την κοινωνική του θέση, τόνισε ο Gus Lambropoulos, και κάθε παιδί πρέπει να έχει πρόσβαση σε μια ποιοτική εκπαίδευση και μέσω αυτού την ευκαιρία μιας καλύτερης ζωής και υποσχέθηκε να παλέψει γι’ αυτό αν εκλεγεί στη γερουσία θεωρώντας ότι η Νέα Υόρκη έχει μείνει πίσω σε αυτό, σε σχέση τουλάχιστον με προηγούμενες δεκαετίες.

Προϋπόθεση για μια καλύτερη ζωή είναι ασφαλώς και η ασφάλεια, θέμα που επίσης έθιξε ο υποψήφιος, αναφέροντας μάλιστα ότι σε μια πρόσφατη εκδήλωση της οποία ο ίδιος οργάνωσε για τις γυναίκες και τους άντρες της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ένας από τους αστυνομικούς του NYPD του «προσέφερε» ένα από τα συνθήματα της προεκλογικής του εκστρατείας: “GUS for US”!

Ο Gus Lambropoulos θέλησε να δώσει και ένα σαφές δείγμα των πολιτικών θέσεων και από την οικονομική του ατζέντα και αναφέρθηκε με πάθος στο θέμα της κατάργησης όπως είπε του «congestion tax». Πρόκειται για τον φόρο που πληρώνουν τα οχήματα που εισέρχονται σε περιοχές του κέντρου της Νέας Υόρκης τις ώρες αιχμής, με το επιχείρημα ότι έτσι αποθαρρύνεται η χρήση του αυτοκινήτου και άρα η μόλυνση του περιβάλλοντος. Αυτός ο επαχθής φόρος ανέφερε ο Λαμπρόπουλος θίγει τα φτωχότερα στρώματα και πρέπει να καταργηθεί. Ασφαλώς και πιστεύω, συνέχισε, στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά ο τρόπος δεν είναι η υπερφορολόγηση των αδυνάμων. Γενικότερα η προστασία των μικρών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές είναι στο επίκεντρο του οικονομικού προγράμματος του υποψηφίου.

Το στίγμα μιας υποψηφιότητας δεν διαμορφώνεται όμως μόνο από τη θετική ατζέντα και τις πολιτικές θέσεις του υποψηφίου, αλλά ασφαλώς σχετίζεται και με τον πολιτικό αντίπαλο. Και εδώ ο Gus Lambropoulos θέλησε να πάρει τις αποστάσεις του και να διαφοροποιηθεί από την πολιτική του αντίπαλο, η οποία κατέχει αυτή τη στιγμή την έδρα της 59ης περιφέρειας στη Γερουσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Κρίστεν Γκονζάλες και η οποία ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του δημοκρατικού κόμματος, χρησιμοποιώντας ενίοτε και τη λέξη «σοσιαλισμός», κάτι από το οποίο θέλησε να διαχωρίσει σαφώς τη θέσης του ο Gus Lambropoulos: «Δεν χρειαζόμαστε το σοσιαλισμό», τόνισε, ο οποίος «είναι ενάντια στις αξίες της Αμερικανικής κοινωνίας αλλά και αυτές του δημοκρατικού κόμματος». Στις ιδιαιτερότητες της 59ης περιφέρειας είχαμε αναφερθεί εκτενώς από τις στήλες της Hellenic News of America σε προηγούμενο άρθρο μας: https://hellenicnews.com/ο-κωνσταντίνος-gus-λαμπρόπουλος-ανακοί-2/

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Μετά το Gus Lambropoulos το λόγο πήρε η Μαρία Μάρκου. Εκείνη, αφού έπλεξε το εγκώμιο του συζύγου της, εξέφρασε μαζί με την αμέριστη συμπαράστασή της προς εκείνον και τη βεβαιότητα ότι η εκστρατεία του θα είναι επιτυχής και ο Gus Lambropoulos θα κερδίσει τη θέση της Γερουσίας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και η ίδια στη δική της πορεία από την Ελλάδα σε περιοχές των ΗΠΑ και τελικά στη Νέα Υόρκη και τόνισε την αγάπη της για την Αστόρια, την περιοχή της δικής της υποψηφιότητας. Το δικηγορικό μου γραφείο έχει παραρτήματα στην Ελλάδα, στο Μανχάταν και αλλού τόνισε η Μαρία Μάρκου, αλλά «την Αστόρια αισθάνομαι σπίτι μου»! «Και όλοι εσείς δεν είστε απλά υποστηρικτές και φίλοι, αλλά οικογένεια. Έτσι τουλάχιστον σας αισθάνομαι εγώ», τόνισε η Μαρία Μάρκου καταχειροκροτούμενοι από τους υποστηρικτές της. Η ομιλήτρια δεν μπορούσε παρά να κάνει αναφορά και στην σημασία της ελληνικής της καταγωγής, προτού δώσει το έναυσμα για το δείπνο με τα εκλεκτά εδέσματα από γνωστό ελληνικό εστιατόριο της Αστόρια και το ξέφρενο γλέντι στους ρυθμούς της ζωντανής ελληνικής μουσικής, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ακόμα μια πολιτική νότα ανάμεσα σε ένα διάλειμμα του μουσικού προγράμματος όταν οι οικοδεσπότες έκοψαν τις δύο τούρτες, μία για τον καθένα με τα ονόματά τους επάνω, και κάλεσαν τους προσκεκλημένους να πουν αν θέλουν δυο λόγια στο μικρόφωνο καθώς παραλάμβαναν το κομμάτι τους. Πολλοί από τους επισκέπτες άδραξαν την ευκαιρία για να ευχαριστήσουν τους υποψηφίους, να πει ο καθένας την ιδιαίτερη σχέση που τον ενώνει με αυτούς και να εκφράσουν τόσο την υποστήριξή τους προς τη Μαρία Μάρκου και τον Gus Lambropoulos, όσο και την βεβαιότητά τους για την επιτυχή έκβαση της υποψηφιότητάς τους.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img