Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΗ Πολυξένη Καζάκου μιλά στη Hellenic News of America

Η Πολυξένη Καζάκου μιλά στη Hellenic News of America

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Η Πολυξένη Καζάκου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη όπου αποφοίτησε ως αριστούχος  από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Η ίδια διεξάγει δικές της θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές μέσα από την δική της εταιρεία παραγωγής. Πρόσφατα, ολοκλήρωσε την πρώτη της μικρού μήκους ταινία με τίτλο Ο Άσσος του Τραπεζιού, ” the ace of the table “σε δικό της σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή, ενώ στο θέατρο θα την απολαύσουμε στο έργο «ελεύθερο ζευγάρι» Dario Fo & Franca Rame.

Ανοίγει τα χαρτιά της στην Hellenic News of America και στον Δημήτρη Κανναβό.

Η συνέντευξη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ: Είναι σχετικά σπάνιο να βρίσκουμε στη θέση σας  μία γυναίκα Να σκηνοθετεί και να κάνει  Κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές δικές της
Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο ;

Thanks for reading Hellenic News of America

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΚΑΖΑΚΟΥ: Όντως.. συμβαίνει και δεν είναι το σύνηθες. Θέλω να σας πω ότι όλα τα πράγματα συμβαίνουν λόγω επιλογών, που προκύπτουν και από επιρροές. Ωστόσο, πολλά είναι τα παραδείγματα γυναικών που επικράτησαν σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους με την απόδοσή τους και παρήγαγαν έργο.
Ασχολούμαι με κάτι που αγαπώ , με υπομονή, πείσμα και πίστη ,με αυτόν το τρόπο  έχω Καταφέρει  να εκφράζομαι μέσα από τη δουλειά μου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ:  Το τελευταίο Διάστημα έχετε αποσπάσει Βραβεύσεις  οπως : “Καλύτερης ηθοποιού” στην Τουρκία και “πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης” στην Αγγλία Lift off global network  festival. Πείτε μας τα συναισθήματά σας;

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΚΑΖΑΚΟΥ: Δεν το φανταζόμουν ποτέ ότι Θα ξύπναγα μία μέρα και θα έπαιρνα τόσο δυνατές αποφάσεις που δεν ήξερα που θα με έβγαζαν …Παρόλα αυτά το τόλμησα …όπως να δημιουργήσω από την αρχή ως το τέλος την ταινία που μου έδωσε τις επιτυχίες αυτές “ο άσος του τραπεζιού” “the ace of the table” ήταν ο δικός μου Άσσος… Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της. Εξίσου δεν περίμενα να έδινα συνέντευξη στην Hellenic news of America αλλά όλα γίνονται στην ζωή … σας ευχαριστώ πολύ !!!!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ: Θα γράφατε κάποιο βιβλίο;

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΚΑΖΑΚΟΥ: Αφότου αποφοίτησα από την Δραματική  Σχολή και έχοντας διδαχτεί παγκόσμια λογοτεχνία και θεατρικά κείμενα Μια συγγραφική σπίθα άναψε μέσα μου με αποτέλεσμα να ξεκινήσω το συγγραφικό δρόμο μου. Μέχρι στιγμής έχω γράψει δύο παιδικά παραμύθια , ένα παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο επίσης μία ποιητική συλλογή και ένα θεατρικό έργο το οποίο κάποια στιγμή θα  το σκηνοθετήσω, είναι όλα προς έκδοση για τα οποία θα αναφερθώ λίαν συντόμως.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ: Ανεβάζετε κάποιο θεατρικό έργο φέτος ;

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΚΑΖΑΚΟΥ: Ναι ανεβάζω το «Ελεύθερο ζευγάρι». Μια ακραία ξεκαρδιστική κωμωδία του Ντάριο Φο και της Φράνκα Ράμε για την μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωές  τον Ανθρώπων: των έρωτα. Το οποίο βρίσκεται Υπό την αιγίδα της UNESCO. Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 20:00 Στο θέατρο Εργοτάξιον Για μία παράσταση και από Νοέμβρη σεζόν! Και σε λίγο ξεκινάω πρόβες για αρχαίο θέατρο που δεν μπορώ να σας αποκαλύψω ακόμα.

ΦΩΤΟ: Π. Καζάκου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ: Στην παράσταση συμμετέχετε και ως ηθοποιός. Πιστεύετε πως οι δύο αυτές ιδιότητες συγκρούονται ή αλληλοσυμπληρώνονται;

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΚΑΖΑΚΟΥ: Και βέβαια αλληλοσυμπληρώνονται. Ο δημιουργός καλείται πάνω στη σκηνή να δώσει σάρκα και οστά στο δημιούργημά του. Από τη μια ιδιότητα θα περάσει στην άλλη με τις ίδιες δυσκολίες που συνάντησε στο ζύμωμα του έργου, αλλά και με το ίδιο όνειρο και μεράκι θα ταξιδέψει μέσα από το ρόλο του ως ηθοποιός.

Ο άσος του τραπεζιού – Πολυξενη Καζακου LINK ΕΔΩ
https://www.youtube.com/watch?v=tKBvTiO72J4

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img