Saturday, April 27, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΗ υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Μαρία Αλεξάνδρα Κεφαλά στη Νέα...

Η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Μαρία Αλεξάνδρα Κεφαλά στη Νέα Υόρκη

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Των Φώτη Καλιαμπάκου και Paul Kotrotsios – Special to the Hellenic News of America.

Στη Νέα Υόρκη βρέθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Μαρία Κεφαλά για να συμμετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Κατάσταση των Γυναικών  (UN Commission on the Status of Women), οι οποίες διεξήχθησαν στην έδρα του Οργανισμού στο Μανχάταν και διήρκησαν έως και την Πέμπτη.

Την παραμονή της έναρξης των εργασιών, την Κυριακή η υφυπουργός παρακολούθησε της Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, στην οποία χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε την υφυπουργό και της παρέδωσε ένα συμβολικό δώρο εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, αφού βρισκόταν εκτός της Νέας Υόρκης. Στη συνέχεια η υφυπουργός ανέβηκε στον τρίτο όροφο του ναού για να συνομιλήσει με τα μέλη της κοινότητας του Αγίου Νικολάου και διακεκριμένους ομογενείς. Η συζήτηση συνεχίστηκε στο γειτονικό πολυτελές ομογενειακό εστιατόριο Σκίνος, το οποίος της προτάθηκε, όχι μόνο λόγω της εγγύτητάς του στο ναό, αλλά και για την εξαιρετική του ποιότητα, από τον συντοπίτη της, αφού η κυρία Κεφάλα κατάγεται από τα Ιωάννινα, όπου και εκλέγεται βουλευτής, εκδότη της Hellenic News of America Paul Kotrotsios και τους άλλους ομογενείς. Στο γεύμα παρακάθησαν επίσης ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Nektarios Papazafiropoulos, National Chancellor, καθώς ο πρόεδρος της Hellenic Medical Society of New York Δρ. Αντώνιος Γάσπαρης με τη σύζυγό του Θεοδώρα και η Δρ Αντωνία.

υφυπουργός-Κοινωνικής-Συνοχής-και-Οικογένειας-Μαρία-Αλεξάνδρα-Κεφαλά-maria-alexandra-kefala-greece-paul-kotrotsiosΜε τον κύριο Γάσπαρη η κύρια Κεφάλα είχε μια μακρά συνομιλία για μια σειρά θεμάτων που αφορούν το χώρο της υγείας, χώρο τον οποίο γνωρίζει καλά, αφού και η ίδια είναι παιδίατρος.

Η κυρία Κεφάλα είχε επίσης μια εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων με τον εκδότη της Hellenic News of America και ιδρυτικό πρόεδρο της Hermes Expo Paul Kotrotsios για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την ομογένεια και τις σχέσεις της με την Ελλάδα αλλά και πολλά ειδικότερα ζητήματα της Ηπείρου, με λεπτομερείς αναφορές στις συγκεκριμένες ανάγκης της περιοχής, ακόμα και των πιο απομακρυσμένων χωριών, με τον κύριο Κοτρότσιο να τονίζει στην υφυπουργό τη διάθεση της ομογένειας, άλλα και του ίδιου, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να βοηθήσει στην προσπάθεια αναγέννησης και ανάπτυξης των ακριτικών περιοχών της Ηπείρου.

Thanks for reading Hellenic News of America

Με αφορμή τη μείωση του πληθυσμού σε μερικά από τα χωριά της Ηπείρου, με συγκεκριμένα τα παραδείγματα του Παρακαλάμου, όπου μεγάλωσε ο κύριος Κοτρότσιος και του Πωγωνίου, όπου είχε υπηρετήσει ως γιατρός η κυρία Κεφάλα, η συζήτηση επεκτάθηκε στο γενικότερο θέμα της αναζωογόνησης της επαρχίας αλλά και το πιο κρίσιμο εθνικό ζήτημα, όπως τόνισε η κυρία Κεφάλα, το δημογραφικό. Το υπουργείο  Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο για το κρίσιμο αυτό ζήτημα, το οποίο όπως μας διαβεβαίωσε η υφυπουργός είναι πρώτο στις προτεραιότητες και του  πρωθυπουργού. Η κυρία Κεφάλα αναφέρθηκε σε μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, τις οποίες ήδη έχει αναλάβει η κυβέρνηση σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα και αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητήματα που συνδέονται με το πρόβλημα, το οποίο δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά αφορά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τις περισσότερες ανεπτυγμένες κοινωνίες, στις οποίες εκλείπουν συχνά οι πολυπληθείς οικογένειες, όπως τις γνωρίζαμε από τις αγροτικές κοινωνίες της Ελλάδας στα μέσα του προηγούμενου αιώνα και παλιότερα. Η κυρία Κεφάλα με βαθιά όπως φάνηκε γνώση του ζητήματος τόνισε ότι κατά της γνώμη της, προφανώς και βοηθούν οι επιδοματικές πολιτικές, η παροχή κινήτρων σε νέους για να δημιουργήσουν οικογένεια, οι παιδικοί σταθμοί και τα ολοήμερα σχολεία που βοηθούν τους εργαζόμενους γονείς, όμως χρειάζεται και βαθύτερες αλλαγές στην κοινωνία, αφού ένας από τους κυριότερους παράγοντες του προβλήματος είναι μια νοοτροπία και μια στάση ζωής η οποία καλλιεργήθηκε στην Ελλάδα τις προηγούμενες δεκαετίες.

υφυπουργός-Κοινωνικής-Συνοχής-και-Οικογένειας-Μαρία-Αλεξάνδρα-Κεφαλά-maria-alexandra-kefala-greece-st-nicholas-shrineΣχετικό με αυτό το ζήτημα είναι και το θέμα της φυγής λόγω της κρίσης πολλών νέων ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους άξιων επιστημόνων προς το εξωτερικό, το οποίο πήρε τεράστιες διαστάσεις την εποχή της κρίσης και συνήθως περιγράφεται ως με το αγγλικό όρο “brain drain” ενώ οι πολιτικές αντιστροφής του φαινομένου αποκαλούνται, επίσης στα αγγλικά ως “brain gain”. Η κυρία Κεφάλα και εδώ τόνισε τη μεγάλη ευαισθησία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συγκεκριμένου θέμα. Τόνισε ότι το πρόβλημα είναι οξύ, αναφέροντας το παράδειγμα ενός διαγωνισμού πρόσληψης γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας που αφορούσε είκοσι μόνιμες θέσεις ιατρών στη Δυτική Ελλάδα για τις οποίες έγιναν μόνο δύο αιτήσεις! Η υφυπουργός ανέφερε μια σειρά μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί και προτάσεις που βρίσκονται υπό συζήτηση και κάλεσε τους ομογενείς να συμβάλλουν σε αυτό το διάλογο.

Στις δηλώσεις στη Hellenic News of America η κυρία Κεφάλα εξήρε το ρόλο της ομογένειας και τόνισε εκ νέου την προτεραιότητα του δημογραφικού για την ίδια, την υπουργό κυρία Ζαχαράκη αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τόνισε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα προσπαθεί πέραν των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων μέτρων και πολιτικών να ανατρέψει τις νοσηρές, αλλά για δεκαετίες παγιωμένες νοοτροπίες της ελληνικής κοινωνίας, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά το δημογραφικό και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Παράλληλα τόνισε την κατά τη γνώμη της μεγάλη σημασία της πρόσφατης μεταρρύθμισης στην ανώτατη εκπαίδευση, η οποία όπως είπε μπορεί να συμβάλει στο να παραμείνουν στην Ελλάδα νέοι επιστήμονες ή και να γυρίσουν κάποιοι από το εξωτερικό, τονίζοντας ότι ο υπουργός παιδείας έχει δώσει ειδικά κίνητρα για να ιδρυθούν νέα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα εκτός των μεγάλων πόλεων.

Η κυρία Κεφάλα αναφέρθηκε σε μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, την επιστολική ψήφο και απηύθυνε μέσω της Hellenic News of America κάλεσμα στους ομογενείς να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να συμμετέχουν για πρώτη φορά από τον τόπο κατοικίας τους στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία των Ευρωεκλογών.

υφυπουργός-Κοινωνικής-Συνοχής-και-Οικογένειας-Μαρία-Αλεξάνδρα-Κεφαλά-maria-alexandra-kefala-greece-paul-kotrotsiosΣτη συνέχεια η κυρία Κεφάλα, επισκέφτηκε το Ηπειρώτικο Σπίτι στην Αστόρια, συνομίλησε με τα ηγετικά στελέχη της ομοσπονδίας των Ηπειρωτών, επισκέφτηκε με ενδιαφέρον τα εκθέματα λαϊκής τέχνης του μουσείου που στεγάζεται στο κτίριο της ομοσπονδίας, φωτογραφήθηκε με παιδιά και επισκέφτηκε με χαρά την αποκριάτικη εκδήλωση για παιδιά και χόρεψε μαζί τους ηπειρώτικους χορούς.

Το βράδυ της Κυριακής ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης κύριος Γεώργιος Σέκερης παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν της Υφυπουργού, παρουσία ασφαλώς και του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, πρέσβεως Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img