Saturday, April 27, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΗ Hellenic News of America στο ετήσιο γκαλά της The Hellenic Initiative

Η Hellenic News of America στο ετήσιο γκαλά της The Hellenic Initiative

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Γκλάμουρ, νεανικές παρουσίες και 2,5 εκατομμύρια για φιλανθρωπικές δράσεις στο 11ο ετήσιο γκαλά της The Hellenic Initiative

Του Φώτη Καλιαμπάκου- Special to the Hellenic News of America

Σε μια λαμπερή εκδήλωση στο πολυτελές Cipriani της Wall Street δύο βήματα από το Χρηματιστήριο, στην καρδιά της Νέας Υόρκης πραγματοποιήθηκε το 11ο ετήσιο γκαλά της φιλανθρωπικής οργάνωσης που δημιουργήθηκε τα χρόνια τη κρίσης για να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα: The Hellenic Initiative. Η οργάνωση συσπείρωσε από την αρχή δίπλα μια μεγάλη σειρά διακεκριμένων Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών και άλλων παραγόντων της αμερικανικής κοινωνίας και η δράση της όλα αυτά τα χρόνια ήταν στοχευμένη στη φιλανθρωπία αλλά και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις της οργάνωσης αποτελούν ένα είδος κεντρικού κοσμικού γεγονότος στα τέσσερα σημεία της υφηλίου, στα οποία λαμβάνουν χώρα, στην Ελλάδα, την Αυστραλία και τη Μεγάλη Βρετανία με αυτό της Νέας Υόρκης να αποτελεί σημείο αναφοράς. Όπως σχεδόν κάθε χρόνο έτσι και φέτος το μεγαλοπρεπές γκαλά ήταν από καιρό sold out, παρά τις «αλμυρές» τιμές των εισιτηρίων, που είναι ασφαλώς αυξημένες για να μπορούν να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τους κοινωφελείς σκοπούς του ιδρύματος. Φέτος όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές σε μία μόνο μέρα, και προτού πραγματοποιηθούν εντός της εκδήλωσης οι δημοφιλείς δημοπρασίες πολυτελών προϊόντων τα έσοδα των οποίων επίσης πηγαίνουν για τους σκοπούς της οργάνωσης, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Την προσευχή της εκδήλωσης, αναφερόμενος πολύ σύντομα στους σκοπούς της οργάνωσης, με την οποία συνεργάζεται από την αρχή, έκανε ο Πατήρ Άλεξ Καρλούτσος.

The 2023 THI Gala at Cipriani-Wall Street in NYC held on December 2nd, 2023 Honoring Ted Leonsis.
Photos: © GANP/Dimitrios Panagos

Ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης Πήτερ Πούλος καλωσόρισε του παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην ιστορία της οργάνωσης, τονίζοντας ότι σύμφωνα με ανεξάρτητους υπολογισμούς η επίδραση των δράσεων της ΤΗΙ στο ελληνικό ακαθάριστο εθνικό προϊόν ανέρχεται στο δυσθεώρητο ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Thanks for reading Hellenic News of America

Κεντρικό πρόσωπο στο γκαλά στο οποίο δόθηκε το βραβείο της οργάνωσης ο διακεκριμένος επιχειρηματίας γνωστός για τις φιλανθρωπικές του δράσεις Ted Leonsis, στον οποίο ανήκουν αθλητικές ομάδες του ΝΒΑ αλλά και του NHL. Στο χώρο του αθλητισμού είναι προσανατολισμένη και μία από τις κυριότερες φιλανθρωπικές δράσεις του Ted Leonsis, ο οποίος υποστηρίζει Ελληνόπουλα με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους στο χώρο του αθλητισμού. Κατά την παραλαβή του βραβείου ο Ted Leonsis αναφέρθηκε στο ελληνικό φιλότιμο καθώς και στα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Συνιδρυτής της ΤΗΙ και ο έτερος τιμώμενος της βραδιάς Ανδρέας Λιβέρης, ο οποίος στη συνέχεια της προσπάθειας της ΤΗΙ τόσο στον τομέα της φιλανθρωπίας όσο και την οικονομικής ανάπτυξης. Από την ΤΗΙ το λόγο πήρε επίσης ο Γεώργος Στάμας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων διακεκριμένων ομογενών αλλά και Ελλήνων που είχαν ταξιδέψει για το γκαλά από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Η άρτει αφιχθείσα στις ΗΠΑ πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αικατερίνη Νασσίκα, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, τα σύσσωμο το συμβούλιο της ΤΗΙ, ανάμεσά τους οι John Koudounis, Michael Psaros, Dean Dakolias, George Anderson, Drake Behrakis, Theane Evangelis, Nikos Koumettis, George Svokos, John Georges, Pericles Navab, Peter Barris, Dennis Mehiel, η πριγκίπισσα Τατιάνα, πρέσβης της πρωτοβουλίας, ο Πάνος Ξενοκώστας, ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Ελευσίνας, ο Δημήτρης Παπακώστας, ενώ εκπροσωπήθηκαν και όλα τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους ασφαλώς και η Hellenic News of America που εκτός από τον υπογράφοντα εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τον ίδιο τον εκδότη της Paul Kotrotsios.

The 2023 THI Gala at Cipriani-Wall Street in NYC held on December 2nd, 2023 Honoring Ted Leonsis.
Photos: © GANP/Dimitrios Panagos
The 2023 THI Gala at Cipriani-Wall Street in NYC held on December 2nd, 2023 Honoring Ted Leonsis.
Photos: © GANP/Dimitrios Panagos

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img