Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΚέρασμα παιδείας από τη από τη Μαρία Μάρκου

Κέρασμα παιδείας από τη από τη Μαρία Μάρκου

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Με έμφαση στην Ελληνομάθεια των ομογενών αλλά και τα προβλήματα των Ελλήνων εκπαιδευτικών το δείπνο της Markou Global Legal Group προς τους Έλληνες εκπαιδευτικούς στην Αστόρια. Βράβευση και υποτροφία για τη μαθήτρια Σπυριδούλα Κορσάνου

Του Φώτη Καλιαμπάκου – Special to the Hellenic News of America

Στους ρυθμούς της μουσικής θέλοντας με χιούμορ να σπάσει εξ αρχής τις συμβάσεις και να δημιουργήσει μια οικεία ατμόσφαιρα, εισήλθε στην αίθουσα του δημοφιλούς εστιατορίου Σταμάτης στην Αστόρια η Μαρία Μάρκου. Καθώς θυμόταν και τις δικές της δυσκολίες όταν πριν από αρκετά χρόνια ήρθε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες γνωστή στους ομογενείς δικηγόρος θέλησε να οργανώσει ένα εορταστικό, εν όψει των εορτών δείπνο, προς τιμήν των Ελλήνων εκπαιδευτικών τόσο για να τους τιμήσει για τις προσπάθειές τους για την ελληνομάθεια της ομογένειας, όσο όμως και να τους παράσχει νομικές και άλλες συμβουλές για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που αυτοί αντιμετωπίζουν σε μια σειρά γραφειοκρατικά αλλά και ουσιαστικά θέματα.

Η Μαρία Μάρκου, μαζί με τον σύζυγό της και υποψήφιο για την πολιτειακή γερουσία Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, θέλησαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία αυτή της παρουσίας των Ελλήνων εκπαιδευτικών, καθώς και εκπροσώπων των ελληνικών αρχών στη Νέα Υόρκη αλλά και τους ομογενειακού τύπου για να βραβεύσουν και να προσφέρουν και μία υποτροφία στη νεαρή μαθήτρια Σπυριδούλα Κορσάνου, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να αναγνωριστούν επίσημα από Υπουργείο Παιδείας της Νέας Υόρκης (New York State Department of Education) τα πιστοποιητικά Ελληνομάθειας. Συνοδευόμενη από τους περήφανους ασφαλώς γονείς της και τον αδερφό της η νεαρή Σπυριδούλα ευχαρίστησε τους διοργανωτές και μίλησε για την αξία της Ελληνομάθειας καταχειροκροτούμενη από τους παραβρισκόμενους. Η συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης Παναγιώτα Πεχλιβανίδη, αναπληρώτρια διευθύντρια του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη παρέδωσε και αυτή στη Σπυριδούλα το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας.

Photo, Fotis Kaliampakos

Η κύρια Πεχλιβανίδη αφού συνεχάρη τη Σπυριδούλα Κορσάνου, έπλεξε το εγκώμιο της Μαρίας Μάρκου για τη βοήθειά της στους Έλληνες εκπαιδευτικούς, ενώ εξήρε την προσφορά των τελευταίων, τονίζοντας πόσο απαραίτητη είναι η παρουσία εκπαιδευτικών από την Ελλάδα για την ομογένεια. Στην εκδήλωση εκ μέρους του ελληνικού κράτους παραβρέθηκαν επίσης και απηύθυναν χαιρετισμό η προϊσταμένη του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας Νέας Υόρκης Μαίρη Βαξεβανίδου και ο διευθυντής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Νέας Υόρκης, Νίκος Θωμόπουλος

Thanks for reading Hellenic News of America

Η Μαρία Μάρκου πήρε τη σκυτάλη από την κυρία Πεχλιβανίδου και συνέχισε στο ίδιο πνεύμα. Πράγματι είπε οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που γνωρίζουν σωστά τόσα τα νέα όσο και τα αρχαία ελληνικά, καθώς και τις μεθόδους διδασκαλίας οι οποίες είναι επί δεκαετίες δοκιμασμένες στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και η παρουσία τους εδώ είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της ελληνικής γλώσσας και παιδείας στην ομογένεια. Οπότε οποιαδήποτε προσφορά προς αυτούς, όπως αυτό το συμβολικό εορταστικό δείπνο δεν είναι κάτι σημαντικό μπροστά στο έργο που αυτοί προσφέρουν.

Και ενώ η παρουσία τους εδώ είναι απαραίτητη οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί, οι πρέσβεις της ελληνικής παιδείας, είναι πολλές και από πολλές πλευρές. Η Μαρία Μάρκου έδωσε μια σειρά συμβουλές νομικού χαρακτήρα στους εκπαιδευτικούς, έθεσε τον εαυτό της και το γραφείο της στη διάθεσή τους για ο,τιδήποτε χρειαστούν και τόνισε μια σειρά από ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης. Πιο συγκεκριμένα συνέστησε στους εκπαιδευτικούς να βρουν σε συνεργασία με το συντονιστικό γραφείο και με το ελληνικό κράτος μια λύση, ώστε να μπορούν να πληρώνονται σε αμερικανικό και όχι όπως τώρα, ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό, ώστε να μην αντιμετωπίσουν στο μέλλον προβλήματα και «παρεξηγήσεις» με τις φορολογικές αρχές των δύο χωρών, τώρα που τα στοιχεία διασταυρώνονται συνέχεια. Παράλληλα ζήτησε τόσο από το ελληνικό κράτος, όσο και από την Ένωση Ελλήνων Ιδιοκτητών Ακινήτων στην Αστόρια, με την οποία υποσχέθηκε να έρθει εκ νέου η ίδια σε επαφή, να συμβάλουν ώστε να μπορούν οι Έλληνες εκπαιδευτικοί να βρίσκουν εύκολα σπίτια για να νοικιάσουν και να μην θεωρούνται ότι δεν έχουν πιστοληπτική ικανότητα, επειδή δεν ζούσαν πριν στην Αμερική, κάτι που συμβαίνει, με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τα «τρομακτικά» σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα, ενοίκια της Νέας Υόρκης, να δημιουργούνται ζωτικά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ασφαλώς δεν μπορούν σε τέτοιες συνθήκες άγχους να επιτελέσουν σωστά το έργο τους. Η Μαρία Μάρκου δε δίστασε επίσης να τονίσει και το ρόλο που πρέπει να επιτελέσουν σε μια σειρά ζητήματα και τα ελληνικά σχολεία των ΗΠΑ, αλλά αυτό ίσως αποτελεί θέμα ενός ξεχωριστού άρθρου.

Photo, Fotis Kaliampakos

Από την ενημέρωση της Markou Global Legal Group δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και τα θέματα που αφορούν το τομέα των μεταναστευτικών εγγράφων, μια και το γραφείο ειδικεύεται μεταξύ άλλων σε αυτό το θέμα. Η Μαρία Μάρκου ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μην ακούν τι λέγεται από δω και από εκεί αλλά να εμπιστεύεται μόνο τους ειδικούς και ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, τονίζοντας ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο, αφού άλλωστε η συγκεκριμένη ειδικότητα των Ελλήνων εκπαιδευτικών, με τα χαρακτηριστικά που αυτοί έχουν είναι πολύ δύσκολο να θεωρηθεί ανταγωνιστική ως προς το ντόπιο εργατικό δυναμικό, αφού τέτοιο δεν υφίσταται.

Ένα άλλο θέμα όχι αμιγώς από τον τομέα της παιδείας που όμως αφορά τα παιδιά συζητήθηκε στο τέλος της βραδιάς. Υιοθετημένη και η ίδια από έξι μηνών η Μαρία Μάρκου παραλίγο να μην μπορέσει να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις, αφού η τελεσίδικη απόφαση της υιοθεσίας της εκκρεμούσε από τα τρία έως και τα 18 της χρόνια…! Δυστυχώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά η δημοφιλής δικηγόρος, τόσο στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς και στην Αμερική, η κατάσταση σε αυτό το ζήτημα δεν έχει αλλάξει και παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, χρονοβόρα και γραφειοκρατική η σχετική διαδικασία, σε όλες της τις φάσεις, με αποτέλεσμα πολλοί να αποθαρρύνονται από την εξαιρετική αυτή πράξη, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να στερούνται μιας κανονικής οικογένειας, ενώ αυτή είναι διαθέσιμη, αλλά και αυτά που την αποκτούν να έχουν μια σειρά προβλημάτων που δε λύνονται για πολλά χρόνια και τα συνοδεύουν μέχρι την ενηλικίωση. Η Μαρία Μάρκου απηύθυνε έκκληση στις ελληνικές αρχές να ακουστούν οι προτάσεις των φορέων αλλά και των δικηγόρων που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα καθημερινά στην πράξη, ώστε να βελτιωθούν πραγματικά οι συνθήκες στο θέμα αυτό.

Μετά τη λήξη αυτής της συγκινητικής συζήτησης για αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα η Μαρία Μάρκου έδωσε το έναυσμα για την έναρξη του δείπνου και του εορταστικού προγράμματος ευχόμενη σε όλους Καλές Γιορτές.

Photo, Fotis Kaliampakos

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img