Saturday, April 27, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΜήνυμα Φίλιππου Φόρτωμα για την 25η Μαρτίου

Μήνυμα Φίλιππου Φόρτωμα για την 25η Μαρτίου

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, στη μητρόπολη και παντού ανά τον κόσμο, γιορτάζουμε σήμερα την πιο λαμπρή εθνική επέτειο, την 25η Μαρτίου 1821, την ένδοξη ημέρα που το «αδύνατο» άρχισε να φαντάζει εφικτό. Την ημέρα που μια χούφτα Έλληνες εναντιώθηκαν απέναντι σε μια παντοδύναμη Αυτοκρατορία για να αποτάξουν τον απολυταρχικό ζυγό της σκλαβιάς. Την ημέρα που υψώθηκε το ιερό λάβαρο της Επανάστασης διεκδικώντας το πιο πολύτιμο αγαθό: την Ελευθερία.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ξέρουμε καλά ότι η Ελευθερία δεν χαρίζεται. Η ελευθερία κατακτιέται – με αρετή και τόλμη. Από την Οδησσό, στην Κωνσταντινούπολη, σε κάθε ελληνική παροικία και φυσικά σε όλη την κατακτημένη Ελλάδα, οι πρόγονοί μας, ενωμένοι και αδελφωμένοι, απέδειξαν ότι η δίψα για Ελευθερία και Αυτοδιάθεση μπορεί να γίνει η φλόγα που θα κάψει τον πιο ισχυρό τύραννο. Η φλόγα που θα ζεστάνει τις καρδιές της παγκόσμιας κοινότητας.

Ας είναι πάντοτε το λαμπρό παράδειγμα των ηρώων μας, η σύμπνοια, η αυταπάρνηση και η ολοκληρωτική αφοσίωση στον κοινό ιερό σκοπό, το φωτεινό μονοπάτι προς το σταθερό μέλλον μας, στο σύνθετο διεθνές περιβάλλον που προχωράμε μπροστά και δυναμικά με τις ρίζες στην πατρίδα μας.

Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα όπου Γης!

Χρόνια πολλά & για τη μεγάλη ημέρα της Χριστιανοσύνης, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου!

Thanks for reading Hellenic News of America

Φίλιππος Φόρτωμας,

Πρόεδρος ΕΜΕ Ελληνισμού της Διασποράς,

Βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img