Sunday, April 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΝτέιβιντ Σασόν: Υπάρχει περιθώριο για μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Ντέιβιντ Σασόν: Υπάρχει περιθώριο για μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Η Ελλάδα είναι πύλη στην Ευρώπη και το Ισραήλ είναι μια ισχυρή δύναμη στη Μέση Ανατολή, τόνισε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατς μιλώντας σε πάνελ στο 1ο Αμερικανικό Μεσογειακό Επενδυτικό Φόρουμ (American Mediterranean Investment Forum) που διοργάνωσε το Joseph Sassoon Group.

Χαρακτήρισε την Ελλάδα και την Κύπρο πολύτιμους εταίρους του Ισραήλ στην περιοχή.

Δήλωσε ότι οι σχέσεις Ελλάδας -Ισραήλ είναι στρατηγικές και ισχυρές.

Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, είπε πως σήμερα το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) είναι η προτιμώμενη εναλλακτική και το ενδιαφέρον του Ισραήλ εστιάζεται στην εξεύρεση ενός ασφαλούς λιμένα για την είσοδό του στην Ευρώπη και στην Ελλάδα υπάρχουν υποδομές, αναφερόμενος παράλληλα στο σχέδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης των τριών χωρών.
Κατά τον Νόαμ Κατς, υπάρχει αύξουσα επιχειρηματική δυναμική στην Ελλάδα και Ισραηλινοί επενδυτές έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.

Η Sassoon ανακοίνωσε δύο επενδύσεις στην Ελλάδα

Thanks for reading Hellenic News of America

Τις επενδυτικές ευκαιρίες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ανέδειξε ο Ντέιβιντ Σασόν (David Sasson) σε χαιρετισμό του στο Αμερικανικό Μεσογειακό Επενδυτικό Φόρουμ (1ο American Mediterranean Investment Forum) που διοργάνωσε ο όμιλος Joseph Sassoon, με κεντρικό ομιλητή τον 70ο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Εστιάζοντας στην Ελλάδα, υπογράμμισε τη σημασία απόκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, «στην οποία έχει σχεδόν φτάσει», όπως συμπλήρωσε.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί, πρόσθεσε, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Κατά τον Ντέιβιντ Σασόν, υπάρχει περιθώριο για μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα και δήλωσε τη βούλησή του ο όμιλος να τη στηρίξει για να γίνει μια οικονομική δύναμη στην περιοχή, και στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη. «Αυτή είναι η δέσμευσή μας», διαμήνυσε ο Αμερικανοεβραίος επιχειρηματίας και έκανε λόγο για πολλές επενδυτικές ευκαιρίες.

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του από το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα, αναφέροντας πως είναι πολύ καλό. «Όσοι πάνε στα ελληνικά πανεπιστήμιο όχι απλώς είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι, αλλά έχουν και πάρα πολλές γνώσεις για το αντικείμενο και πολλές δεξιότητες και ταλέντα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην αγορά εργασίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους επενδυτές».

Ανακοινώθηκε πως στην τελική ευθεία βρίσκεται το πρότζεκτ για την κατασκευή πάρκου καινοτομίας, με εργαστήρια και γραφεία, στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο αεροδρόμιο της πόλης. Η κατασκευή θα ξεκινήσει έως το τέλος του έτους και θα έχει ολοκληρωθεί έως το πρώτο εξάμηνο του 2026. Ειδικότερα, έγινε γνωστό πως η Sasson θα κατασκευάσει κέντρο έρευνας στην Ελλάδα, με εστίαση στην τεχνητή νοημοσύνη, computing, ενώ απευθύνθηκε κάλεσμα σε Ισραηλινούς επιχειρηματίες με εταιρείες καινοτομίας, ώστε να έχουν πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά. Όπως είπε, πρόκειται για μια επένδυση 15 εκατ. δολαρίων.

Η δεύτερη επένδυση του ομίλου στην Ελλάδα θα είναι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μέιν και θα αφορά τεχνολογικά προϊόντα που αφορούν τις κατασκευές και τις υποδομές, όπως η στήριξη γεφυρών κ.λπ. Επένδυση αξίας 5 εκατ. δολαρίων, όπως αναφέρθηκε.

Εν συνεχεία, αναφερθείς ευρύτερα στις επενδυτικές ευκαιρίες της περιοχής της Μεσογείου, ο Ντέιβιντ Σασόν προχώρησε στην εκτίμηση ότι ο επενδυτικός κόσμος της Δύσης θα έρθει να επενδύσει. Υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός οράματος επενδύσεων για την περιοχή και προέταξε την επίλυση θεμάτων διπλής φορολόγησης και εναρμόνισης των φορολογικών κινήτρων σε όλη την περιοχή, την εκπαίδευση στο ανθρώπινο κεφάλαιο με σύγχρονες δεξιότητες.

Όπως είπε, οι χώρες της περιοχές αντιπροσωπεύουν 15% του παγκόσμιου ΑΕΠ και 52% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το 2050 και πως δεν βρίσκονταν στο «ραντάρ» των δυτικών επενδυτών τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, σημείωσε ότι υπάρχει επενδυτικό περιθώριο καθώς υπάρχει χαμηλό επίπεδο ανάπτυξης. Αν διπλασιαστεί το κατά κεφαλήν εισόδημα μέχρι το 2030 θα φτάσουμε σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 25%. Οι κεφαλαιουχικές επενδύσεις είναι πολύ χαμηλά, παρατήρησε επιπροσθέτως.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε την αφενός την ανάγκη ξένων επενδύσεων και αφετέρου την αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών και χρηματοδοτικών εργαλείων.

Τέλος, εντόπισε ως κίνδυνο για τους επενδυτές τις πληθωριστικές εξάρσεις σε πολλές χώρες της περιοχής.

Σημειώνεται πως η οικογένεια του Ντέβιντ Σασόν κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. «Η γιαγιά μου και ο πατέρας μου έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα» ανέφερε και έφερε στη μνήμη του στιγμές από την παιδική του ηλικία και τις επισκέψεις του στη χώρα μας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img