Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

HNA_logo1_copy_web

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ένιωσα ταπεινωμένος εθνικά, ακούγοντας την φράου Μέρκελ μέσα από το μπεζ συνολάκι της, να μας κουνάει απειλητικά το δάχτυλο και να μας ξεφτιλίζει διεθνώς.

Κι όταν συμπατριώτες μας στην Αθήνα την εμφάνισαν αγκαλιά με τον Χίτλερ, οι Γερμανοί μίλησαν για ρατσισμό των Ελλήνων.

Αλήθεια η τελευταία εμφάνιση της φράου και εμένα μου θύμισε ότι της Μέρκελ της έλειπε η σβάστικα και το μουστάκι.
Το δυστύχημα δεν είναι όμως αυτό καθεαυτό το οικονομικό πρόβλημα. Δεν είναι ο εφιάλτης των λαών, η οικονομική κρίση.
Εφιάλτης είναι η απώλεια της ιστορικής μνήμης και οι φυγόκεντρες τάσεις που αυτή η απώλεια, αναπτύσσει μεταξύ των εθνών και των λαών, που είναι δυνατόν να διαλύσουν τα πάντα:
Ας ξεκινήσουμε από μερικές παραδοχές.

Thanks for reading Hellenic News of America

1) Η Ελλάδα χρωστάει στους δανειστές.
Υπεύθυνη η πολιτική ηγεσία της επί τριάντα χρόνια, υπεύθυνοι και εμείς ως λαός, ως παραγωγικές τάξεις, ως κοινωνία, κατά το μέρος ευθύνης του ο καθείς.

2) Επισημαίνω (θα μας χρειαστεί αργότερα):
Η Ελλάδα ως κράτος φάνηκε ασυνεπής οικονομικά. Δεν πολέμησε, δεν έσφαξε, δεν υποδούλωσε, δεν κατέστρεψε οικογένειες, έθνη, λαούς.
Οικονομικά εγκλημάτησε και το πληρώνει τώρα.

3) Είναι βέβαιο ότι το χρέος της πια δεν είναι εξυπηρετήσιμο, ότι κι αν γίνει, οδηγούμαστε πια σε χρεοκοπία-στάση πληρωμών, ανεξέλεγκτη ή ελεγχόμενη.

4) Λύση για σταθεροποίηση ή οικονομική βοήθεια με σκληρούς όρους. Δεκτόν. Μπορούν όμως αυτοί οι όροι να είναι στο επίπεδο, «χρήματα θα σας δώσουμε εάν παραχωρήσετε εθνική κυριαρχία».
Θυμίζω τις απαιτήσεις για υποθήκες στα νησιά (ο ανόητος Δανός που θέλει την νήσο Κω) ο μέχρι πρότινος ανύπαρκτος Σλοβάκος, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, κ.λ.π.
Είναι δίκαιο αυτό;;; ή τέλος πάντων δικαιολογημένο; η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα…, προχωρήσει σε στάση πληρωμών;
Επαναφέρω στο σημείο αυτό την ιστορική μνήμη.
Μετά από δύο παγκοσμίους πολέμους οι Γερμανοί ξεχνούν ότι η θέση τους σήμερα στην Ευρώπη οφείλεται (πέραν των χαρισμάτων που ως λαός διαθέτουν) στην Αμερικανική βοήθεια και στην στάση πληρωμών, που η Γερμανία τον τελευταίο αιώνα τρεις φορές κήρυξε!!!
Α) Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης επέζησε από το 1924 μέχρι το 1929, αποκλειστικά με δανεικά από την Αμερική. Η δανειακή πυραμίδα κατέρρευσε με την κρίση του 1931. Τα χρήματα των δανείων των Η.Π.Α. εξαφανίστηκαν. Η ζημιά για τις Η.Π.Α. αλλά και παγκόσμια, τεράστια.
Β) Το ίδιο και μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο οι Η.Π.Α. φρόντισαν (μεγαλόψυχα) να μην καταβάλει καμιά αποζημίωση (με ελάχιστες εξαιρέσεις) η Γερμανία, μεταθέτοντας την πληρωμή όταν και εάν ενωθούν η ανατολική με τη δυτική Γερμανία.
Αυτό ήταν πολύ ζωτικό για τη Γερμανία και η οικονομική βάση για το μεταπολεμικό γερμανικό θαύμα.
Γι΄ αυτό το θαύμα, θύματα ήταν όλα τα κράτη, που αναγκάστηκαν να αποποιηθούν τα δικαιώματά τους.
Γ) Η Γερμανία ξεχνάει και την τρίτη στάση πληρωμών της το 1990. Ναι το 1990, ο τότε Καγκελάριος Köln αρνήθηκε να υλοποιήσει την συμφωνία του Λονδίνου του 1953.
Η Συμφωνία προέβλεπε ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις στην περίπτωση επανένωσης των Γερμανών, θα τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση.
Η Γερμανία όχι μόνο δεν πλήρωσε στην Ελλάδα αποζημιώσεις πολεμικές, αλλά ούτε καν επέστρεψε το χρυσό της Ελλάδας που έκλεψε, ούτε βέβαια τα αναγκαστικά κατοχικά δάνεια.
Αυτό βέβαια δεν είναι κούρεμα, αλλά ξύρισμα, που φτάνει στο επίπεδο λαμπερής φαλάκρας.
Δ) Η Γερμανία αιματοκύλισε δύο φορές τον κόσμο. Και τη δεύτερη φορά ήταν πόλεμος αφανισμού και εξολόθρευσης. Οι εχθροί της αποποιήθηκαν των δικαιωμάτων τους.
Το ότι η Γερμανία έχτισε το θαύμα της στις πλάτες άλλων ευρωπαίων, δεν το έχουν ξεχάσει οι λαοί, ούτε οι Έλληνες.
Επιστροφή στο παρόν.

Επαναφέρω την παραδοχή ότι πρώτα κυρίως ευθυνόμαστε εμείς οι Έλληνες.

Όμως θέλω να ρωτήσω:

Πώς επιτρέπει η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση μια χώρα μέλος της που τα σύνορά της είναι εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, να δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ για όπλα, επειδή δεν της παρέχει την αναγκαία στήριξη (πολιτική-διπλωματική κλπ) ώστε να αισθάνεται ασφαλής από τον επεκτατισμό της Τουρκίας;
Πόσα από τα δανεικά επέστρεψαν στους «συμμάχους-εταίρους» ως πληρωμή όπλων και στήριξαν χιλιάδες θέσεις εργασίας στις χώρες τους;;;
Πού είναι η ευαισθησία της φράου απέναντι στη SIEMENS που πληρώνοντας αχρείους πολιτικούς, κατέκλεψε τον ελληνικό λαό; Τι να πω πρώτα; Για τα Leopard με τις σκουριασμένες κάνες, τα υποβρύχια που γέρνουν, τα τραίνα που είναι για άλλο πλάτος γραμμών!!! και πολλά άλλα. 
Θα μπορούσα να εκθέσω εδώ και πολλά άλλα χρηματοπιστωτικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο δανεισμός της χώρας είναι πια τοκογλυφία, που καμιά σχέση δεν έχει με την ηθικολογία της φράου απέναντί μας.

Ας αρχίσουμε όλοι λοιπόν να σκεφτόμαστε ηπιότερα. (τυχαία είναι άραγε η στήριξη του Ομπάμα και των Η.Π.Α. γενικότερα; και οι εν γένει σωστότερες τοποθετήσεις του απέναντι στο πρόβλημα;).
Οι χρεοκοπίες της Γερμανίας δείχνουν καθαρά ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, ή καλύτερα κυρίως οικονομικό.
Πολιτικό είναι το θέμα και έτσι πρέπει να λυθεί.
Γιατί αν η Γερμανία αναγκαστεί να πληρώσει τις χρεοκοπίες της, θα πρέπει να της πάρουν οι λαοί και τα σώβρακα!!!
Κι ας μην ξεχνούν. Αν γίνουμε κι εμείς επιθετικοί όπως η φράου, δυστυχώς πολλές μνήμες (σαν μεταδοτική νόσος) θα ξυπνήσουν σ΄ όλο τον κόσμο.
΄Αλλωστε η ελληνική παροιμία λέει: «Στο σπίτι των κρεμασμένων δεν μιλάνε για σχοινί….!!!».

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ ΑΡΕΙ ΠΑΓΩ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Τηλ. 6945/556155

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img