Saturday, May 4, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greek«Οι Τέχνες και η τέχνη της Ηγεσίας»: Μία συζήτηση με την Carol...

«Οι Τέχνες και η τέχνη της Ηγεσίας»: Μία συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Το Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία διοργανώνει την πρώτη φθινοπωρινή εκδήλωση της Σειράς Συζητήσεων «Ηγούμαστε Δημιουργικά», η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, από τις 18:00 έως τις 19:30, στο Alba Graduate Business School (Ξενίας 6-8, Αθήνα, 11528).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανης της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια, θα αναλύσει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι τέχνες στην κοινωνία και στην ανάπτυξη της δημιουργικής ηγεσίας.

Η πολυγραφότατη συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Καθηγητή Νίκο Μυλωνόπουλο, Διευθυντή του Κέντρου Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία, και τη Γεωργία Κοτρέτσος, Εικαστικό, Ιδρύτρια της ΤΗΕ ΤΕΛΟΣ SOCIETY, Αναπληρώτρια Λέκτορα, Frances Rich School of Fine and Performing Arts, Deree – The American College of Greece.

Η συζήτηση θα αναδείξει –μέσα από επιτεύγματα καλλιτεχνών και ηγετών­– ότι οι τέχνες δεν αποτελούν μόνο πηγή ομορφιάς και πολιτισμού, αλλά και έναν δημιουργικό τρόπο για να διδασκόμαστε, να επιλύουμε προβλήματα, και να αλλάζουμε τους οργανισμούς και την κοινωνία.

Όλοι αναγνωρίζουν ότι η φαντασία και η δημιουργικότητα είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση και την αντιμετώπιση των πρωτοφανών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις και η κοινωνία. Ανταποκρινόμενη σε αυτή την ανάγκη, η Carol Becker θα μοιραστεί την εμπειρία της ως ακαδημαϊκής ηγέτιδας και δημόσιας διανοούμενης, που, μέσα από το έργο της στη Σχολή του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγο, της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια, και της συνεργασίας της με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, έχει φέρει την ευαισθησία του καλλιτέχνη στο προσκήνιο, ισότιμα με την επιστημονική και τεχνολογική γνωσιολογία και τον πραγματισμό της διοίκησης επιχειρήσεων.

Thanks for reading Hellenic News of America

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Carol Becker είναι Καθηγήτρια Τεχνών και Επίτιμη Πρύτανης της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Πριν το Κολούμπια, ήταν Πρύτανης και Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στη Σχολή του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγο. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Αγγλικής και Αμερικανικής Λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο. Έχει επίσης συνεργαστεί στενά με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για τη δημιουργία του προγράμματος τέχνης, καλλιτεχνών και πολιτισμού. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων όπως: The Invisible Drama: Women and the Anxiety of Change, Zones of Contention: Essays on Art, Institutions, Gender, and Anxiety, Surpassing the Spectacle: Global Transformations and the Changing Politics of Art, The Subversive Imagination: Artists, Society, and Social Responsibility, Thinking in Place: Art, Action, and Cultural Production και το απομνημόνευμα Losing Helen.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τόσο οι παρευρισκόμενοι στο αμφιθέατρο, όσο και το κοινό που θα παρακολουθεί μέσω livestream, θα μπορούν να απευθύνονται προς τους ομιλητές με ερωτήσεις και σχόλια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, με δυνατότητα διερμηνείας στην ελληνική και θα μεταδίδεται διά ζώσης online, και μέσω livestream.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img