Tuesday, April 30, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΟι φοιτητες του τμηματος Ελληνικης Γλωσσας του Queens College επισκεφτηκαν στο Ηπειρωτικο...

Οι φοιτητες του τμηματος Ελληνικης Γλωσσας του Queens College επισκεφτηκαν στο Ηπειρωτικο Μουσειο

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Οι φοιτητες του τμηματος Ελληνικης Γλωσσας του Queens College επισκεφτηκαν το Ηπειρωτικο Μουσειο της Epirus Society Anagenisis στα πλαισια του εορτασμου της επαιτιου της 25ης Μαρτιου. Η καθηγήτρια Δρ. Μαρια Αθανασοπουλου πηρε την πρωτοβουλια αυτη για να δωσει την ευκαιρια στους φοιτητες της να μαθουν διαδραστικα για την ιστορία της Ελληνικης Επαναστασης του 1821 μεσα απο τα εκθεματα του μουσειου.

Ο πρόεδρος της Epirus Society Anagenisis κυριος Χρηστος Πανταζης τους υποδεχτηκε , τους μιλησε για την ιστορια του Μουσειου και τους ξεναγησε ο ιδιος σε ολα τα τα εκθεματα. Σταθηκαν ιδιαιτερα στο ζωγραφικο πινακα που απεικονιζει την ιστορια των γυναικων του Ζαλογγου και μιλησαν για την αυτοθυσια των γυναικων αυτων κατα τη διαρκεια της Επαναστασης εναντιον των Τουρκων.

Οι φοιτητες με την καθηγητρια τους εμειναν εντυπωσιασμενοι απο την πλουσια ιστορια και την κουλτουρα της Ηπειρου οπως αυτη αποτυπωνεται στα ποικιλα εκθεματα, βιβλια, αντικειμενα λαικης τεχνης, αυθεντικες παραδοσιακες φορεσιες κεντημενες στο χερι, ασημικα, φωτογραφίες, αργαλειους κ.α

ΦΩΤΟ: Queens College

Το μουσειο ειναι φταγμενο με πολυ μερακι ανοιχτο στους φοιτητες μας και στις νεοτερες γενιες που ενδιαφερονται να μαθουν για την ιστορια της Ελλαδας ανεφερε ο κ.Πανταζης.
Οπως επισημανθηκε η Epirus Society Anagenisis ειναι ο μονος συλλογος στην ευρυτερη περιοχη της Νεας Υορκης που διαθετει ενα τετοιο μουσειο.

Μαλιστα η σημερινη επισκεψη περιελαμβανε και μια εκπληξη για τη φοιτητρια κ.Μαρια Κουρελά η οποια ελκει την καταγωγή της απο την Ηπειρο απο την μερια της γιαγιας της. Ο προεδρος κ.Πανταζης της εδωσε μια υποτροφια την οποια οπως ανεφερε συνηθιζει ο συλλογος να δινει στους φοιτητες που ελκουν την καταγωγη τους απο τη δοξασμενη Ηπειρο και ολοι εδωσαν τα συγχαρητηρια τους για την πρωτοβουλια αυτη.

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο συλλογος οπως ανεφερε ο κ.Πναταζης στην Δρ. Μαρια Αθανασοπουλου η οποια ειναι και υποδιευθυντρια του Κεντρου Βυζαντινων κι ελληνικων Σπουδων του Queens College θα υποστηριξει και φετος , οπως και περυσι, εμπρακτα την τελετη απονομης βραβειων και υποτροφιων που διοργανωενει το Κεντρο καθε Μαιο χορηγωντας υποτροφιες για τους φοιτητες Ελληνικων Σπουδων.Επισης θα συμμετασχει και στην μεγαλειωδη εκδηλωση που ετοιμαζει το Κεντρο για τον εορτασμο των 50 χρονων απο την ιδρυση του στις 17 Μαιου.

ΦΩΤΟ: Queens College

Τα μελη του συλλογου οι κ.κ Ευα και Βικυ Καντλη καθως και η κ.Φωτεινη Κεκου η οποια ειναι και αποφοιτος του Queens College ηρθαν αποκλειστικα για να υποδεχτουν και να καλοσωρισουν τους φοιτητες και την καθηγητρια τους, παρεμειναν καθολη τη διαρκεια της επισκεψης και μετα το τελος της ξεναγησης, τους κερασαν διαφορα εδεσματα , φαγητο και αναψυκτικα.

ΦΩΤΟ: Queens College

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img