Saturday, April 27, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΟ πρόεδρος της ομοσπονδίας Πήτερ Σταυριανίδης παρουσίασε το όραμά του για μέλλον...

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Πήτερ Σταυριανίδης παρουσίασε το όραμά του για μέλλον στην κοπή Βασιλόπιτας και στην συνάντηση των προέδρων

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Του Φώτη Καλιαμπάκου-Special to the Hellenic News of America

Στο ομογενειακής ιδιοκτησίας εστιατόρια “Lucas” στην περιοχή Edison του New Jersey πραγματοποιήθηκε φέτος η ετήσια συνέλευση της της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, με την παρουσία των περισσοτέρων προέδρων των επί μέρους οργανώσεων. Η εκδήλωση είχε αφ’ ενός μεν τον χαρακτήρα μιας συνέλευσης απολογισμού των πεπραγμένων της ομοσπονδίας και της έγκρισης του απολογισμού των δαπανών της προηγούμενης χρονιάς, αφετέρου δε την παρουσίαση των δράσεων για την επόμενη χρονιά καθώς και του οράματος του προέδρου της ομοσπονδίας Πέτερ Σταυριανίδη για το μέλλον.

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε και η παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Νέας Υερσέης, πατέρα Νεκτάριο Κοτρότσιο, ο οποίος μαζί με τον πατέρα Παναγιώτη Λέκκα και τον πατέρα Θεόφιλο Τομζέσκι μετέφεραν τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Υερσέης Αποστόλου, το κομμάτι του οποίου κέρδισε και το φλουρί, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί και συμβολικό, μια και ο Μητροπολίτης Απόστολος διατηρεί στενές σχέσεις με την Ομοσπονδία και με τον πρόεδρό της προσωπικά, και είχε μάλιστα βραβευτεί από αυτή για το έργο του σε εκδήλωση τον προηγούμενο Ιούνιο.

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Με συστηματικό τρόπο και με τη διανομή ενός φυλλαδίου με λεπτομερή παρουσίαση των εξόδων, ο Δρ. Σταυριανίδης και η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δέσποινα Κολοκυθά παρουσίασαν τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας το προηγούμενο διάστημα. Ο προϋπολογισμός ενεκρίθη ομόφωνα ενώ σύντομα ολοκληρώθηκαν και οι υπόλοιπες τυπικές διαδικασίες. Ο Δρ. Σταυριανίδης ανέφερε ότι ο προηγούμενος χρόνος ήταν στην ουσία ο πρώτος κατά τον οποίο η Ομοσπονδία επανήλθε πραγματικά στις δραστηριότητές της μετά τα πέτρινα χρόνια της πανδημίας και ευχαρίστησε τον προκάτοχό του, τον διακεκριμένο γιατρό Δρ. Ηλία Ηλιάδη για το γεγονός ότι κατάφερε να ηγηθεί της Ομοσπονδίας μέσα σε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια και να τη βγάλει αλώβητη, κάνοντας παράλληλα το έργο του ως γιατρός τη δύσκολη εκείνη περίοδο. Ο Δρ. Σταυριανίδης έπλεξε το εγκώμιο και του επίτιμου προέδρου της ομοσπονδίας Ανδρέα Κωμοδρόμο, ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικά και απηύθυνε χαιρετισμό, μια και είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. Ο κύριος Κωμοδρόμος όμως ξανατηλεφώνησε αργότερα για να προσφέρει ένα ποσό στο ταμείο παιδείας της ομοσπονδίας. Αυτό ήταν μία από τις πολλές δράσεις της ομοσπονδίας στις οποίες αναφέρθηκε ο Δρ. Σταυριανίδης και η οποία θεωρήθηκε μια από τις πιο αξιέπαινες από τους προσκεκλημένους, αφού το ταμείο δίνει ενισχυτικές υποτραφίες σε νεαρούς φοιτητές για να αντιμετωπίσουν τα κόστη των σπουδών τους που είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Ο Δρ. Σταυριανίδης αναφέρθηκε εκτενώς σε αυτή τη δράση και κάλεσε τους ομογενείς να συμβάλουν. Για τη συγκεκριμένη δράση μίλησαν και παρόντες καθηγητές καθώς και με ευγνωμοσύνη νεαροί επαγγελματίες που είχαν λάβει στο παρελθόν υποτροφίες. Ένας από αυτούς, ο πιανίστας, υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Rutgers Σταμάτης Βλαχοδημήτρης να είναι ο υπεύθυνος της μουσικής της εκδήλωσης, συνδυάζοντας στο πιάνο έργα κλασσικών και Ελλήνων συνθετών.

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Ο Δρ. Σταυριανίδης καθώς και πολλοί άλλοι ομιλητές δεν μπορούσαν παρά να κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στη συμπλήρωση 50 ετών από τη εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο και διατράνωσαν την θέλησή τους να μην σταματήσουν να αγωνίζονται για την απελευθέρωση της μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Παράλληλα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου στο Τρέντον για την Εθνική Επέτειο.

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτριος Γωνιάς, ο οποίος και την εκπροσωπεί στην επιτροπή της παρέλασης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την πρόοδο των προετοιμασιών για την παρέλαση της 14ης Απριλίου στην Πέμπτη Λεωφόρο και τις εκδηλώσεις γύρω από αυτή, ενώ ο πατήρ Παναγιώτης Λέκκας έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στη συμμετοχή των Ελλήνων της Νέας Υερσέης στην παρέλαση τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Δρ. Σταυριανίδης έκανε δεκτά στην ομοσπονδία τα καινούρια μέλη, κάποια που για πρώτη φορά συμμετέχουν και κάποια άλλα που επανέρχονται και κάλεσε όλα τους φορείς του Ελληνισμού της περιοχής να συνασπιστούν γύρω από την ομοσπονδία και να συμβάλουν στο έργο της. Στο σημείο αυτό το λόγο πήρε και ο Δημήτρης Κοντολιός, ο οποίος εισηγήθηκε να γίνει δεκτή στην Ομοσπονδία η Hermes Expo, η οποία έχει όλα αυτά τα χρόνια συμβάλει με πολλούς τρόπους την ομογένεια και την επιχειρηματικότητα, ενισχύοντας του δεσμούς μεταξύ των ομογενών και της μητέρας πατρίδας, μια και αυτή έχει πλέον τα τελευταία χρόνια την έδρα της στο New Jersey. Η εισήγηση του κυρίου Κοντόλιου έγινε ομόφωνα δεκτή από τα μέλη της ομοσπονδίας και ο ιδρυτικός πρόεδρος της έκθεσης και εκδότης της Hellenic News of America Paul Kotrotsios με χαρά αποδέχτηκε την τιμητική πρόσκληση – αναγνώριση του πολύχρονου έργου της έκθεσης και τόνισε ότι τόσο ο ίδιος τόσο η Hermes Expo και η Hellenic News of America, όσο και ο ίδιος προσωπικά θα συνεχίσουν να ενισχύουν όσο μπορούν το έργο της Ομοσπονδίας και κάλεσε όλους του παρευρισκόμενους να δώσουν το παρόν στην επερχόμενη 33η Hermes Expo τις 19 Ιουνίου στο γνωστό ομογενειακό επιχειρηματικό, και όχι μόνο, ραντεβού στις πολυτελείς αίθουσες του Grand Marquis στο Old Bridge του New Jersey.

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος
ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος
ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος
ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος
ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος
ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος
ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος
ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος
ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img