Friday, May 10, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣειρά εμφανίσεων του Τιμόθεου Πέτριν στις ΗΠΑ.

Σειρά εμφανίσεων του Τιμόθεου Πέτριν στις ΗΠΑ.

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Από το Υ92 της Upper East Side του Μανχάταν θα ξεκινήσει σήμερα Τετάρτη η περιοδεία του Τιμόθεου Γαβριηλίδης-Πέτριν με το Trio Zimbalist στις ΗΠΑ.

Του Φώτη Καλιαμπάκου-Special to the Hellenic News of America

Ο νεαρός διακεκριμένος τσελίστας Τιμόθεος Πέτριν θα επανέλθει στις ΗΠΑ, όπου πραγματοποίησε τις σπουδές του, για μία σειρά συναυλιών με το Trio Zimbalist. Η πρώτη από αυτές θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στο γνωστό Υ92 της Upper East Side του Μανχάταν, προτού το Τρίο ταξιδέψει την επομένη (29/2) στο West Orange του New Jersey, στο Lewes του Denver (2/3), την Ουάσιγκτον (3/3) και το Μαϊάμι (4/3). Η σειρά θα συνεχιστεί και στην Ευρώπη, αρχικά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 2 Απριλίου, στη Βιέννη στις 4 Απριλίου, ενώ τελευταίος σταθμός στις 25 Απριλίου θα είναι η Αθήνα.

Photo; T. Petrin
Photo; T. Petrin

Ο γεννημένος στη Θεσσαλονίκη Πέτριν ξεκίνησε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε το 2012 από τη τάξη του Δημήτρη Πάτρα και συνέχισε στο διάσημο Curtis Institute of Music της Philhadelphia στις τάξεις του Peter Wiley και Cartet Brey, ο οποίος είναι ο εξάρχων των τσέλι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Νέας Υόρκης. Μετά την αποφοίτησή του από το Curtis το 2017, ο Πέτριν συνέχισε τις σπουδές του στο New England Conservatory της Βοστόνης όπου σπούδασε με τον Laurence Lesser και αποφοίτησε το 2021. Το 2023 ο Πέτριν έγινε τακτικό μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με την οποία είχε ήδη εμφανιστεί παλαιότερα ως σολίστας, ενώ σε διεθνές επίπεδο συνεχίζει τις εμφανίσεις του με το Trio Zimbalist, στο οποίος συμπράττει με δύο άλλους διακεκριμένους αποφοίτους του Curtis, τον Τσέχο βιολονίστα Josef Špaček, και τον κινεζικής καταγωγής Αμερικανό πιανίστα George Xiaoyuan Fu. Τον προηγούμενο Ιανουάριο εκδόθηκε από την Platoon Records, και ένας, ηχογραφημένος στο studio του Curtis, δίσκος του Trio Zimbalist με έργα των Mieczyslaw Weinberg, Lera Auerbach, και Antonín Dvořák.

Ξεχωριστή θέση στην καριέρα του Πέτριν κατέχει η συνεργασία του με τον κορυφαίο Έλληνα βιολονίστα και αρχιμουσικό Λεωνίδα Καβάκο, με τον οποίο ο Πέτριν έχει συμπράξει πολλές φορές, είτε σε έργα μουσικής δωματίου, είτε ως σολίστας υπό τη διεύθυνση του Καβάκου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε μάλιστα από τη Sony Classics ένας δίσκος με έργα Μπαχ με τον Καβάκο να ηγείται μιας ομάδας Ελλήνων μουσικών και τη συμμετοχή του Πέτριν, κάτι στο οποίο θα επανέλθουμε.

Thanks for reading Hellenic News of America
Photo; T. Petrin
Photo; T. Petrin

Το πρόγραμμα των συναυλιών του Τρίο στις ΗΠΑ περιλαμβάνει έργα των Fauré και Dvořák, ενώ στο Υ92 με το Τρίο θα συμπράξει και ο πρόεδρος του Curtis Institute of Music και διακεκριμένος σολίστ στη βιόλα Roberto Díaz. Εισητήρια για τη συναυλία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του διακεκριμένου θεσμού: https://www.92ny.org/event/trio-zimbalist-and-roberto-diaz

Ο Τιμόθεος Πέτριν είχε μιλήσει τη χρονιά που μας πέρασε στη Hellenic News of America.
https://hellenicnews.com/interview-music-decided-for-me/

Σημείωση: O Φώτης Καλιαμπάκος είναι μέλος της Ένωσης Μουσικοκριτικών Βορείου Αμερικής (MCANA) και αρθρογραφεί στο διεθνές ηλεκτρονικό περιοδικό της Ένωσης Classical Voice North America.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img