Sunday, May 12, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣυνάντηση της Αικατερίνης Νασσίκα με τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης στη Νέα Υόρκη.

Συνάντηση της Αικατερίνης Νασσίκα με τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης στη Νέα Υόρκη.

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Η νέα πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ είχε μια συνάντηση γνωριμίας με τους ομογενείς δημοσιογράφους

Του Φώτη Καλιαμπάκου – Special to the Hellenic News of America

Μια συνάντηση με τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης θέλησε να έχει η νέα πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αικατερίνη Νασσίκα κατά την πρώτη επίσκεψή της στη Νέα Υόρκη μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Όπως είναι γνωστό η προκάτοχός της, και πρώτη γυναίκα πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ανέλαβε μετά τις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα τη θέση της υφυπουργού των Εξωτερικών, αφήνοντας κενή τη θέση στην Ουάσιγκτον. Η κυρία Νασσίκα, και πάλι γυναίκα, ήταν η επιλογή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την τόσο σημαντική αυτή θέση. Η κυρία Νασσίκα είχε επιδώσει μόλις λίγες εβδομάδες μόλις νωρίτερα τα διαπιστευτήριά της στο State Department ενώ η αντίστοιχη διαδικασία στον Λευκό Οίκο εκκρεμεί.

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου ανέλαβε το ρόλο του οικοδεσπότη και προσκάλεσε τους εκπροσώπους, δημοσιογράφους και εκδότες των ομογενειακών μέσων καθώς και τους ανταποκριτές στη Νέα Υόρκη ελληνικών μέσων ενημέρωσης στην προξενική κατοικία στο Μανχάταν. Η νέα πρέσβης δεν θέλησε να κάνει επίσημες δηλώσεις μια και όπως είπε βρίσκεται ακόμα σε φάση ενημέρωσης και προσαρμογής, επεδίωξε όμως να γνωρίσει τους εκπροσώπους των μέσων και είχε μαζί του μια εγκάρδια συνομιλία. Άκουσε με προσοχή έναν έναν τους εκπροσώπους των μέσων να μιλούν τόσο για τη δουλειά τους και το μέσο που εκπροσωπούν, διαβεβαίωσε ότι η ίδια και το γραφείο της θα είναι προσβάσιμα στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στο άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και θέλησε να μάθει περισσότερα για το επίπεδο και την κατάσταση των ομογενειακών μέσων καθώς και τις δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω βελτίωσή τους. Η κυρία Νασσίκα είχε στο παρελθόν υπηρετήσει στον Καναδά και δεν φανταζόταν όπως είπε ότι θα επιστρέψει στις ΗΠΑ και μάλιστα σε αυτή την πολύ τιμητική για κάθε διπλωμάτη θέση. «Είχα πουλήσει, σημείωσε χαρακτηριστικά όλες μου τις συσκευές που λειτουργούσαν με 110 βολτ..». Στο ίδιο θερμό και ευχάριστο κλίμα η κυρία Νασσίκα αναφέρθηκε και στην αγάπη της ίδιας προς τον χώρο της ενημέρωσης και ιδιαίτερα του ραδιοφώνου, μια και η ίδια είχε εργαστεί για ένα διάστημα πριν γίνει διπλωμάτης ως ραδιοφωνική παραγωγός μιας μουσικής εκπομπής στο πρώτο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας. Σε συζήτηση που είχε με την Hellenic News of America μας τόνισε την αγάπη που έχει στη μουσική και ιδιαίτερα στην κλασσική μουσική. Δημοσιογράφος της ομογένειας με καταγωγή από τη Βόρειο Ήπειρο θύμισε στην πρέσβη τη συνεργασία που είχαν για το ευαίσθητο αυτό θέμα κατά την προηγούμενη θητεία της στην αμερικανική ήπειρο, με την πρέσβη να εκπλήσσεται θετικά από τη συνάντηση αυτή μετά από τόσα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη θέση της κυρίας Νασσίκα ήταν στην πρεσβεία του Τατζικιστάν, θέση την οποία είχε αναλάβει μετά την απέλασή της, ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης των ελληνορωσικών σχέσεων λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, από την Ρωσία, όπου υπηρετούσε ως πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα. Η έμπειρη διπλωμάτης είχε έρθει όπως μας είπε, κάτω βέβαια από εντελώς διαφορετικές συνθήκες και πάλι αντιμέτωπη με την ακραία αυτή διπλωματική διαδικασία της απέλασης και παλιότερα, η οποία όμως τότε ανακλήθηκε την τελευταία στιγμή.

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Την Hellenic News of America εκπροσώπησε στη συνάντηση με την νέα πρέσβη ο υπογράφων.

Thanks for reading Hellenic News of America

Μετά την συνάντηση με τους δημοσιογράφους η κυρία Νασσίκα είχε μια συνάντηση γνωριμίας με ομογενειακές οργανώσεις, στελέχη και επιχειρηματίες της ομογένειας αλλά και τον Επίσκοπο της Νέας Υερσέης Απόστολο. Στην αρχή αυτής της εκδήλωσης την περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, αφού μαθητές από το γειτονικό στο προξενείο ελληνικό σχολείο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας επισκέφτηκαν την προξενική κατοικία για να τραγουδήσουν τα κάλαντα και κάποια άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, υπό την διεύθυνση του δασκάλου τους στη μουσική, ο οποίος δεν μπορούσε παρά να πάρει τη θέση του στο πιάνο που υπάρχει στην αίθουσα, ενώ και ο αρχιεπίσκοπος ανέβηκε στην αίθουσα για να ακούσει τα παιδιά. Έτσι «έσπασε» και το πρωτόκολλο που ήθελε τα κλικ των φωτογράφων να σταματούν στο τέλος της συνάντησης με τους δημοσιογράφους, για την αναμνηστική φωτογραφία της κυρίας Νασσίκα με τον Αρχιεπίσκοπο, το Γενικό Πρόξενο, τους μαθητές και τους δασκάλους, σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Νέα Υόρκη η κυρία Νασσίκα είχε προηγουμένως μια συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, παρέστη στο γκαλά της Hellenic Initiative, ενώ παρακολούθησε και το Κάπιταλ Λινκ, στο περιθώριο του οποίου είχε πληθώρα συναντήσεων με μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα ενέργειας, αλλά και πρώην πρέσβη στην Αθήνα κύριο Τζέφρι Πάιατ, μέλη της ελληνικής κυβέρνησης που είχαν ταξιδέψει από την Ελλάδα, επιχειρηματίες και ομογενείς. Εκεί επιφυλάχθηκε και πάλι να μιλήσει στην Hellenic News of America κατά την επόμενη επίσκεψή της στη Νέα Υόρκη. Στο επίσημο δείπνο του Κάπιταλ Λινκ: “2023 HELLENIC CAPITAL LINK LEADERSHIP AWARD” στο Union’s League Club του Μανχάταν η κυρία Νασσίκα συνεχάρη τους διοργανωτές, αναφέρθηκε στο άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, στη βελτίωση των οικονομικών δεικτών και των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, ενώ σε πολύ θερμό κλίμα συνεχάρη και παρέδωσε το βραβείο του θεσμού στον Νίκο Σταθόπουλο της BC Partners.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img