Saturday, April 27, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Food and TravelCulinary TourismΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΤΟΠΙΩΝ,  ΜΕΣΑ...

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΤΟΠΙΩΝ,  ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ  

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Πρόλογος Άννας Μπιθικώτση

 

Η γραμμή της ζωής δεν είναι στο χέρι, στα πέλματα βρίσκεται. Στο που θες να φτάσεις… Ακολουθώντας τη γραμμή των πελμάτων,  έφτασα ως τα μαγευτικά Χανιά, σε αυτό το πάζλ από διαμάντια ομορφιάς που ενώνονται και φτιάχνουν έναν πολύχρωμο πίνακα από σπάνιου κάλλους εικόνες, νοσταλγικούς ήχους, μοναδικές γεύσεις, ανεξίτηλες εμπειρίες, καταπληκτικής διαμονής χαλάρωση και κορυφαίες στιγμές που θα θυμάστε μια ζωή.

Οι βόλτες, τα αξιοθέατα, οι λόφοι, οι παραλιακές περαντζάδες, οι πράσινες γωνιές, τα καλύτερα κρητικά ταβερνάκια, αποτελούν τις απαραίτητες 11 στάσεις σας στα πανέμορφα Χανιά.

 

Thanks for reading Hellenic News of America

ΟΙ ΕΝΤΕΚΑ ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

  • ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ

Όταν μιλάς για τα Χάνια κινδυνεύεις να παρασυρθείς! Τι να πρωτοπείς για ο Παλιό  Ενετικό Λιμάνι με τη θέα στον Αιγυπτιακό Φάρο τον Χτισμένο από τους Ενετούς γύρω στο 1320, που σε κερδίζει  όχι μόνο με τη μεγάλη ιστορία του. Στο ενετικό λιμάνι  μαγεύεσαι από τα παλιά κτήρια που συναντάς στις περιπλανήσεις σου.

 2) ΤΑ  ΓΡΑΦΙΚΑ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ 

Όταν σεργιανήσεις στα πλακόστρωτα σοκάκια της Παλιάς Πόλης πίσω από τα Νεώρια και το Λιμάνι θα ξελογιαστείς , δε θα σταματάς να βγάζεις φωτογραφίες μπροστά από όμορφες γραφικές γωνιές, κρυφές καμάρες, λιθόκτιστα βενετσιάνικα κτίσματα κι ενετικά τείχη, και   αμέτρητα μαγαζάκια που κρύβουν πολλές εκπλήξεις!

3) Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΗΣ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑ

Ο φημισμένος πλάτανος της Πλατείας 1821 (Πλατεία Σπλάντζια, όπως είναι γνωστή), με θέα στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Νικόλαου. Ανάμεσα στην Παλιά Πόλη και το Κουμ Καπί, εδώ όπου στο παρελθόν ήταν τούρκικη συνοικία, είναι ένας από τους σταθμούς που πρέπει να κάνεις για να πεις το καφέ σου.

4) ΤΟ ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ Η «ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΆΜΜΟΥ»

Ανάμεσα στο Λιμάνι και την περιοχή της Χαλέπας, βρίσκεται μία από τις πιο δημοφιλείς συνοικίες της πόλης δίπλα στο κύμα,  με μεγάλη ιστορία. Τα τελευταία χρόνια της τουρκοκρατίας είχε δημιουργηθεί ένα ολόκληρο χωριό Αράβων που τους ονόμαζαν «χαλικούτες». Αυτοί ζούσαν μέσα σε χαμόσπιτα και καλύβες και εργάζονταν στο λιμάνι και στην αγορά σε δουλειές που δεν έκαναν οι ντόπιοι. Η περιοχή αυτή ονομαζόταν στα τουρκικά Kum Kapisi («Πόρτα της Άμμου») από την ενετική πύλη που σώζεται ακόμη εκεί.

5) ΝΕΩΡΙΑ –  ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Στην ανατολική άκρη του Παλιού Λιμανιού, θα συναντήσεις λιθόκτιστα κτίσματα με αψιδωτή πρόσοψη ( είναι κατασκευές του 15ου αιώνα) . Ονομάζονται Νεώρια ή  «Αρσενάλια». Επί Ενετών υπήρχαν 23 νεώρια, ενώ σήμερα παραμένουν μόλις 9. Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το Μεγάλο Αρσενάλι, που τα τελευταία χρόνια στεγάζει το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

7) Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Αν θελήσεις να χαθείς στα αρώματα από τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα  όπως είναι η τσικουδιά, τα βότανα, τα τυρία κ.ά.) θα επισκεφτείς τη Δημοτική Αγορά της πόλης η οποία είναι χτισμένη από1913 ανάμεσα από την Παλιά και την Νέα Πόλη , είναι ένα ακόμα ιστορικό μνημείο  που συστήνω να δείτε.

8) ΤΟ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ ΧΑΣΑΝ  ΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

Ένα ακόμα χτίριο  της Τουρκοκρατίας που δηλώνει αντιπροσωπευτικό δείγμα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής είναι το Κιουτσούκ Χασάν (ή Γιαλί Τζαμισί), το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του Παλιού Λιμανιού, στην Ακτή Τομπάζη και με θέα στον Αιγυπτιακό Φάρο.

9)  Η ΧΑΛΕΠΑ… Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ  

Ανατολικά του Ενετικού Λιμανιού, δεσπόζει η αρχοντική συνοικία Χαλέπα, όπου το 1910 έζησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

10) ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΘΕΑ

Το Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Χαλέπα, στεγάζεται στο κτήριο που αποτέλεσε την κατοικία του το διάστημα 1880-1910. Όταν ξεναγηθείς στα δωμάτια του , στο κήπο του και στο γκαράζ όπου διασώζονται τα δυο αυτοκίνητα του, θα αισθανθείς τη θερμοκρασία του χεριού του στο χέρι σου και την ανάσα του στο μάγουλο σου, ενώ η ιστορική του διαδρομή θα γίνει  βίβλος σου. Στην περιοχή Ακρωτήρι, θα συναντήσεις και τους Τάφους των Βενιζέλων, από όπου η πανοραμική θέα στα Χανιά είναι ονειρική.

11) ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ  ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

Πρόκειται για το 20ο μεγαλύτερο στην Ελλάδα Ναυτικό Μουσείο το οποίο βρίσκεται στο τέλος της προκυμαίας στο Φρούριο Φιρκά. Όταν το επισκέφτηκα δε χόρταινα να βλέπει το σπάνιο φωτογραφικό του υλικό, τις θαυμάσιες μινιατούρες πλοίων και τις υπέροχες γκραβούρες που με ταξίδεψαν στη ναυτική ιστορία του νησιού.


ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

 Η περιοχή των Χανίων ήταν κατοικημένη από την Νεολιθική εποχή. Οι Μινωίτες έκτισαν την πόλη Κυδωνία. Μετά τη Μινωική εποχή η Κυδωνία ήταν σημαντική πόλη-κράτος. Οι Δωριείς έφτασαν από την Ηπειρωτική Ελλάδα γύρω στο 1100 π.Χ. Το 69 π.Χ. την πόλη κατέλαβαν οι Ρωμαίοι και έλαβε προνόμια ανεξάρτητης πόλης-κράτους. Η 1η βυζαντινή περίοδος για τα Χανιά ήταν από το 395 μ.Χ. μέχρι το 824 μ.Χ. Τα Χανιά κατέλαβαν οι Άραβες και τα ονόμασαν Αλ Χανίμ. Ο Ν. Φωκάς ανακατέλαβε την πόλη για τους Βυζαντινούς το 961 μ.Χ. Το 1204 μ.Χ. μετά την 4η σταυροφορία η Κρήτη δόθηκε στο Βονιφάτιο το Μομφερρατικό ο οποίος την πούλησε στους Ενετούς. Οι Ενετοί εδραιώθηκαν το 1252 αλλά οι Γενουάτες πήραν την πόλη το 1263. Στη συνέχεια οι Ενετοί επέστρεψαν το 1285 και ακολούθησε περίοδος άνθισης. Το όνομα της πόλης άλλαξε σε La Canea. Μετά  οι Οθωμανοί κατέλαβαν την πόλη το 1645. Το 1821 ακολούθησαν πολλές διαμάχες Χριστιανών – Μουσουλμάνων και κινήματα ανεξαρτησίας και ένωσης με την Ελλάδα και το 1898 οι Μεγάλες Δυνάμεις έκαναν τα Χανιά πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης Κρητικής Πολιτείας με ύπατο αρμοστή τον πρίγκιπα Γεώργιο. Το 1905 ακολουθεί  η επανάσταση της Θερίσου διώχνει τον Γεώργιο και φέρνει τον Ζαΐμη. Και το 1908 ο Βενιζέλος εδραιώνει επαναστατική κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από τις Μεγάλες Δυνάμεις. Το δε 1913 η Κρήτη ενώνεται με την Ελλάδα μετά την εκλογή του Βενιζέλου ως πρωθυπουργού της Ελλάδας το 1910, ενώ το 1941 μετά από ανηλεή βομβαρδισμό και σφοδρότατες μάχες οι Γερμανοί κατέλαβαν την πόλη και η κατοχή μέχρι το 1945 ήταν ιδιαίτερα σκληρή. Τη δεκαετία του ’70 τα Χανιά, όπως και ολόκληρη η Κρήτη μετατράπηκαν σε διεθνούς εμβέλειας τουριστικό προορισμό και ξεκίνησε η νέα άνθιση της οικονομίας. Η ιστορία μας με τις φυσικές ομορφιές των Χανίων συν την φιλοξενία μας είναι ένα μεγάλο κίνητρο να επιδεχθεί για τουρισμό αυτός ο μοναδικός προορισμός για διακοπές. Με χαρά περιμένουμε να φιλοξενήσουμε τον αδελφό μας Έλληνα και όχι μόνο από όλα τα μέρη της γης όλες τις εποχές μιας και το κλίμα στην περιοχή μας είναι ήπιο μεσογειακό με φυσιολογικές θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

 

ΔΙΑΜΟΝΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ΣΤΟ «HOTEL PORTO VENEZIANO»

 

Ανεπιφύλακτα προτείνω για τη διαμονή σας το  Hotel Porto Veneziano, το οποίο για μένα είναι μακράν το καλύτερο ξενοδοχείο στα Χανιά. Πρόκειται για  ένα καταπληκτικό  κατάλυμα που συνδυάζει τα πάντα μαγικά, την άψογη φιλοξενία, διαμονή, πρωινό,  παρκινγκ, και φυσικά την φανταστική θέα στο ενετικό λιμάνι των Χανίων. Τα δωμάτιά του είναι ανακαινισμένα με minimal διακόσμηση, καθαρά, ενώ το προσωπικό εξυπηρετικό και ευγενικό , όσο γα τις τιμές ασυναγώνιστες για τις παροχές του. Το πρωινό είναι θεσπέσιο. Το μπαρ του εξαιρετικό, διαθέτει  φυσικό πιάνο και ποιοτική μουσική . Ο φιλόξενες οικοδεσπότης του Γιάννης Πλατσιδάκης που με τόση ζεστασιά με φιλοξένησε, με αγάπη μου μίλησε για το εξαίσιο ξενοδοχείο του που ίδρυσε ο πατέρας του –  ράφτης στο επάγγελμα –  το 1974,ο οποίος είχε αυτό το όραμα  σε μια εποχή που η πόλη είχε τα σημάδια από τους βομβαρδισμούς του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Έτσι λοιπόν δημιούργησε με τη σύζυγο του  αυτό το μοναδικό κατάλυμα το οποίο αποτέλεσε και αποτελεί μια  φυσική συνέχεια  του γιού σε αυτήν την οικογενειακή επιχείρηση με την οικογενειακή ατμόσφαιρα και φιλοξενία,  προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στους επισκέπτες. Καταφέρνοντας να υπερβούν τις προσδοκίες τους φροντίζοντας επιπλέον και για τις δραστηριότητες και εκδρομές τους ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΤΣΙΑΔΑΚΗ – ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ 

«PORTO VENTZIANO HOTEL»

 

«Το Porto Veneziano Hotel βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία των Χανίων, στην προκυμαία του παλιού ενετικού λιμανιού. Προσφέρει πανοραμική θέα και καταλύματα σε μινιμαλιστικό ναυτικό ντιζάιν μέσα από τη τελευταία του ανακαίνιση το 2003 στις 6 σουίτες και τα  51 standard δωμάτια του – δίκλινα ή τρίκλινα.  Όλοι οι χώροι είναι εξοπλισμένοι με σύστημα ψύξης φιλικό προς το περιβάλλον. Μόλις 300μ. μακριά από το κέντρο των Χανίων, το Porto Veneziano αποτελεί την ιδανική βάση για τις διακοπές των επισκεπτών σε αυτή την ιστορική πόλη με την μοναδική αρχιτεκτονική. Τα μοντέρνα δωμάτια διαθέτουν γεωθερμικό κλιματισμό και ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα στο λιμάνι, στην Παλιά Πόλη ή στα Λευκά Όρη της Κρήτης. Μπορεί ο επισκέπτης να ξεκινήσει την ημέρα του με τον πλούσιο μπουφέ πρωινού που είμαστε περήφανοι για αυτό γιατί έχουμε δώσει μεγάλο βάρος σ’ αυτό που το επαγγελματικό επιμελητήριο ονομάζει «ελληνικό πρωινό με μια καμπάνια που κάνει εδώ και κάποια χρόνια. Είμαστε ένα από τα πρώτα 100 ξενοδοχεία που το υιοθέτησαν και προσπαθήσαμε όχι μόνο να έχουμε μια γωνιά ελληνικού πρωινού, αλλά το 90% του πρωινού μας να στηρίζεται στις ντόπιες πρώτες ύλες, τις ντόπιες παραδοσιακές συνταγές σε πίττες και γλυκά και όχι μόνο. Επίσης προσφέρουμε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι, συγκεκριμένα, πριν 13 χρόνια εισάγαμε ένα μηχάνημα που πατώντας μόνο ένα κουμπί έχεις τα πορτοκάλια ήδη στημένα στο ποτήρι σου.

Μετά το πρωινό του ο επισκέπτης , μπορεί να κάνει βόλτα στο όμορφο λιμάνι κατά μήκος της προκυμαίας θαυμάζοντας τα διασημότερα αξιοθέατα των Χανίων είναι εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια από το Porto Veneziano.

Η πλησιέστερη οργανωμένη παραλία βρίσκεται μόλις 1,5χλμ. μακριά.

Το βραδάκι στο μπαρ του Porto Veneziano μπορεί να πάρει το ποτό του ή ένα ελαφρύ γεύμα. Ευελπιστούμε μέχρι τα καλοκαίρι να προσφέρουμε και γεύμα .   Φέτος κάναμε μουσικές εκδηλώσεις στον κήπο μας ανάμεσα από τραγούδια, ήχους του πιάνου, καφέ, ποτό και σνακ.

Το ξενοδοχείο μας είναι το αγαπημένο μέρος των επισκεπτών μας σύμφωνα με ανεξάρτητα σχόλια. Άλλωστε τα Χανιά είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους επισκέπτες. Η προσέλκυση τόσο πολλών επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς τα Χανιά συνδυάζουν απίστευτη φυσική ομορφιά με πλούσια ιστορία και σημαντική πολιτιστική παράδοση με άρτιες τουριστικές υποδομές. Η πόλη μας παρουσιάζει σημαντικό ιστορικό υπόβαθρο και πολιτιστική κληρονομιά κυρίως εξαιτίας της τριβής της με διαφορετικούς πολιτισμούς.

Θέλω επίσης να σας τονίσω ότι η οικονομία, εκτός από τον τουρισμό, στηρίζεται ιδιαίτερα και στη γεωργία, και πιο συγκεκριμένα στην καλλιέργεια ελαιόδεντρων και κίτρου. Η παραγωγή κρασιού, αβοκάντο και τυροκομικών προϊόντων είναι επίσης διαδεδομένη ενώ τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων από παραγωγούς που έχουν κι αυτοί προδιαγραφές για αυτό που κάνουν γιατί είναι η νέα γενιά . Υπάρχουν π.χ. πολλές τυροκομικές μονάδες που έχουν πλέον τη δεύτερη και τρίτη γενιά που ασχολείται και που κρατά τη παράδοση. Είναι οι σύγχρονες γενιές που παράλληλα  έχουν τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις. Αξίζει να  επεσκέφθητε αυτές τις μονάδες παραγωγής προϊόντων και να τις γνωρίσετε».

 

«ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΟΣ» ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ – ΚΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΟΥ

Με αφορμή την προτροπή του εξαίρετου φίλου μου πια, Γιάννη Πλατσιαδάκη, θέλησα να επισκεφτώ  τα «ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΟΣ» ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ- DAIRY INDUSTRY. Γνωρίζοντας τον  Νόμιμο ευπρόσωπο της κύριο Στράτο Μπαλαντίνο που από τον ορεινό όγκο του νομού Χανίων, στο ιστορικό χωριό Θέρισσο, η οικογένειά του από το 1928  ξεκίνησε να ασχολείται με την κτηνοτροφία και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων και  κατάφερε να δημιουργήσει ιστορία στο χώρο της τυροκομίας με κορυφαία προϊόντα, συνεχώς εξελίσσοντας την εταιρεία και τιμώντας την παράδοση παράγοντας αυθεντικά κρητικά προϊόντα, δεσμεύτηκα  να επισκεφτώ εκ νέου την ευρύτερη αυτή περιοχή των Χανίων ώστε να γνωρίσουν οι ομογενείς μας και κάθε Έλληνας αλλά και τουρίστας, πώς καλλιεργείται η γη τους, πώς αναπτύσσεται και συντηρείται η κτηνοτροφία και εν γένη ότι παράγεται από το άγιο χώμα που τους ανέστησε. Να μου μιλήσουν παραγωγοί οι οποίοι  θα έχουν πολλά να μας μάθουν  όχι μόνο για τις παραγωγές τους αλλά και για την ιστορία του χωριού τους στο οποίο θα μας ξεναγήσουν .

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

Με εγγύηση προτείνω να φάτε στο Μεζεδοπωλείων Γλωσσίτσες. Εδώ θα καταλάβετε γιατί η κρητική κουζίνα έχει κατακτήσει τον κόσμο. Οι οικοδεσπότες του Σωτηρόπουλος Σωτήρης και  Μαθιουλάκης Χρήστος αγαπούν το υπεροχή μεζεδοπωλείο τους και φροντίζουν για το καλύτερο τον πελάτη που βλέπουν  σα φίλο τους . Ο  συνεσταλμένος, φιλόξενος  και ευγενικός Χρήστος Μαθιουδάκης,  όταν γεύτηκα τα υπέροχα εδέσματα του μου είπε:

«Οι Γλωσσίτσες είναι το μόνο Πιστοποιημένα Βιολογικό Εστιατόριο στα Χανιά που προσφέρει ελληνική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών. Βρίσκεται στο παλιό Λιμάνι της πόλης και έχει μοναδική θέα. Το μενού αποτελείται από φρέσκα θαλασσινά (sea food), κρεατικά μεζεδάκια και φυσικά τοπικές σπεσιαλιτέ. Ανάμεσα στις καλύτερες προτάσεις ανήκουν, το ριζότο με μελάνι σουπιάς, η μανουρόπιτα με σύκο τσούτνει, μύδια αχνιστά, τόνο φιλέτο καθώς και rib eye από black angus Ιρλανδίας. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται προέρχονται αποκλειστικά από πιστοποιημένους παραγωγούς, ενώ δεν χρησιμοποιούνται ποτέ μικροκύματα. Το εστιατόριο Γλωσσίτσες αποτελεί σίγουρα μια ξεχωριστή πρόταση για φαγητό στα Χανιά. Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων. ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος είναι ένας σεφ μοναδικός στο είδος του και λυπάμαι που σήμερα τις λόγοι ανωτέρας βίας δε του επέτρεψαν να σας «ξεναγήσει» με το δικό του τρόπο στις γεύσεις του….».  Εγώ θα προσθέσω ότι ο Σωτήρης ήταν παρών μέσα από όσα γεύτηκα κι ας έλειπε, ευελπιστώ στο επόμενο μου ταξίδι να έχω την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω , να τον συγχαρώ από κοντά και να γνωριστούμε. Επίσης θέλω να  εκθειάσω τη διακόσμηση του χώρου και να τονίσω την πολύ ωραία  τοποθεσία του μεζεδοπωλείου δίπλα στην θάλασσα και να σταθώ στην άμεση  εξυπηρέτηση του ευγενικού προσωπικού. Άλλωστε τις “Γλωσσίτσες”, μου τις σύστησαν ντόπιοι που αυτό σημαίνει πολλά. Θα ήθελα να τονίσω ότι το φαγητό ήταν εξαιρετικό κι όλα τα γεύματα ήταν ένα και ένα. Τι να πω και για τα καλαμαράκι που ίσως δεν έχω φάει καλύτερο σε κανένα άλλο εστιατόριο. Επίσης ενημερώνω ότι το κόστος είναι πολύ λογικό. Γενικά είναι μια επιλογή που αξίζει να δοκιμάσει κανείς στα Χανιά.

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

«Και από ολούθε η γη της η κατακόκκινη, πρασινόμαλλη και σπαρμένη με άγρια ασημοχάρακα. Μια γη που σου φαίνεται σαρκωμένη, ψυχωμένη και ζωντανή, τόσο, που το μελετάς αν πρέπει να την πατήσεις..»

 

Ραντεβού  στο επόμενο ταξίδι μας, σε έναν ακόμα επίγειο παράδεισο της Ελλάδας μας.

 

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img