Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤο Play-Calling του Γιάννη Αντετοκούνμπο, για άμυνα κατά του COVID-19, στο «Γήπεδο...

Το Play-Calling του Γιάννη Αντετοκούνμπο, για άμυνα κατά του COVID-19, στο «Γήπεδο της Ζωής»

Joanne Trikoulis
Joanne Trikoulis
Joanne Trikoulis is a contributing editor and is based in Athens, Greece. She is the CEO & Founder of Axion-Ellas. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Special to the Hellenic News of America

Η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε άλλη μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης κατά του Covid-19 πάνω στην ώρα για τη φετινή περιορισμένη και δύσκολη περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.  Το νέο τηλεοπτικό σποτ με τον «Greek Freak» Γιάννη Αντετοκούνμπο προτρέπει τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, φορώντας τη μάσκα που φοράει ο ίδιος στο τέλος του βίντεο, διακοσμημένη με την ελληνική σημαία.  

Στο βίντεο, ο Αντετοκούνμπο κάθεται μπροστά από τι φαίνεται σε μια κάμερα που έχει στήσει μόνος και καταγράφει το μήνυμα του, δίνοντας έμφαση με αυτό τον τρόπο στο τρόπο ζωής τον τελευταίο χρόνο, που η επικοινωνία μας γίνεται είτε με τηλεδιασκέψεις, και τηλεμάθηση και με ζωντανές Instagram και Facebook μεταδόσεις.

Ενώ παραδίδει το μήνυμα του υπάρχει ένα φωτογραφικό μοντάζ του ιδίου, μεγαλώνοντας στα γήπεδα μπάσκετ της γειτονιάς του στην Αθήνα, παίζοντας αργότερα για την Ελληνική Εθνική ομάδα μπάσκετ και με τα αδέλφια του που είναι επίσης μπασκετμπολίστες, εστιάζοντας στην ελληνική κληρονομιά και υπερηφάνεια του που ενώνει τους Έλληνες, εντός και εκτός γηπέδου, αλλά και κυρίως στους ανθρώπους που αγαπάμε, τις άμεσες και εκτεταμένες ελληνικές οικογένειες μας.

Η αφήγηση του ενθαρρύνει ένα έθνος και όλες τις οικογένειες να ενωθούν και να συνεργαστούν ως ομάδα για τη νίκη επί αυτής της πανδημίας.  «Οι νίκες ξεκινάνε από την άμυνα. Όλοι οι προπονητές στον κόσμο αυτό θα σου πουν. Ένας παίκτης μπορεί να είναι ο καλύτερος που είναι στον κόσμο. Να είναι ο MVP του πρωταθλήματος αλλά μόνος σου δεν μπορείς να το κάνει κανείς. Πρέπει να το κάνουμε μαζί. Ένας, ένας να μην παίζει θα χάσουμε όλοι. Έχω μάθει στην ζωή μου να κοιτάω τον αντίπαλο μου στα μάτια.  Αλλά για πρώτη φορά στην ζωή μου παίζω με έναν αντίπαλο που είναι αόρατος. Δεν τον βλέπω. Αλλά υπάρχει. Έτσι βλέπω τον ιό, τον Covid. Τώρα πρέπει να παίξουμε άμυνα. Εντάξει και τι ξέρω εγώ; Είμαι 25 χρονών.  Είμαι ένας μπασκετμπολίστας. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι αυτοί που αγαπάμε είναι το γήπεδο μας. Η ζωή είναι το γήπεδο μας και στο γήπεδο μας κάνουμε ότι χρειάζεται και το νικάμε και στο τέλος βγαίνουμε όλοι MVP.»

Thanks for reading Hellenic News of America

«Τις μέρες των γιορτών συνεχίζουμε τον κρίσιμο αγώνα για την υγεία μας.  Είναι καιρός η ζωή να πάρει τη ρεβάνς.  Και το δρόμο γι’ αυτήν, τον δείχνει ένα Ελληνόπουλο που ξέρει από νίκες. Ευχαριστώ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που πρωταγωνιστεί σε αυτό το μήνυμα, ενώνοντας τη φωνή μου με τα λόγια του: Όλοι μαζί, «παίζουμε άμυνα» και κερδίζουμε ξανά την ελευθερία μας.»

Το μήνυμα προέρχεται από τον πιο αξιολάτρευτο Ελληνογεννημένο αθλητή του κόσμου, δίνοντας ελπίδα και δύναμη να ξεπεράσουμε μια ακόμη περιορισμένη εποχή εορτών κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας και πόσο μάλλον μέσα από το επόμενο έτος που αναμένεται να είναι μόνο η αρχή του τέλους του Covid-19.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img