Thursday, May 2, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤσακαλώτος – Δραγασάκης: Πολιτικό φλερτ για «κυβέρνηση ηττημένων»

Τσακαλώτος – Δραγασάκης: Πολιτικό φλερτ για «κυβέρνηση ηττημένων»

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Της Μαρίας Ζούγρα

Θετικοί στο ενδεχόμενο συγκρότησης μιας κυβέρνησης ηττημένων μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου εμφανίστηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Δραγασάκης προκαλώντας αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε «ναι» στην κυβέρνηση των ηττημένων τονίζοντας ότι μπορεί να σχηματιστεί και ότι «θα εξαρτηθεί πόσο κοντά είμαστε, άλλο να είναι 150 βουλευτές, άλλο 151, άλλο 153. Αν έχεις 47%, 48%, 49% και είναι τρία κόμματα, τι ηττημένοι; Τη Ν.Δ. δεν την πειράζει να κυβερνήσει μετά τις δεύτερες εκλογές με 38%. Εδώ μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει 48% και 49%. Δεν το λες και ηττημένο αυτό».

Ο κ. Δραγασάκης από την πλευρά του υποστήριξε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα διερευνήσει την περίπτωση να υπάρξει κυβέρνηση. Δεν θα μείνουμε αδρανείς σε όλα τα ενδεχόμενα», ενώ διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο πρόεδρος του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την εντολή και θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, ακόμη και εάν είναι δεύτερο κόμμα.

Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου: «Τι ακριβώς πιστεύουν; Πρώτη αντίφαση, θα επιδιώξουν κυβέρνηση ηττημένων, δεν θα επιδιώξουν κυβέρνηση ηττημένων, αν έστω δεν είναι και με μία ψήφο μπροστά. Δεύτερον προοδευτική διακυβέρνηση με όλους όσοι μπορούν να αποτελέσουν αυτό το δίχτυ της προοδευτικής διακυβέρνησης».

Thanks for reading Hellenic News of America

Τα δύο κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου λίγες ώρες αργότερα, έσπευσαν να ανασκευάσουν, μετά την αμηχανία που προκλήθηκε στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει απορρίψει κατηγορηματικά το σχηματισμό κυβέρνησης αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναδειχθεί πρώτο κόμμα. Ο κ. Τσακαλώτος με ανάρτησή του στο facebook υποστήριξε ότι «μια συμμαχική κυβέρνηση με 49% θα είχε μεγαλύτερη νομιμοποίηση από μια αυτοδύναμη με 38% στις δεύτερες εκλογές. Αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι εφικτό ούτε μαθηματικά ούτε πολιτικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγει πρώτο κόμμα. Για αυτό όλοι παλεύουμε για αυτόν τον εντελώς εφικτό στόχο», ενώ ο κ. Δραγασάκης δήλωσε πως επρόκειτο για μια «συζήτηση θεωρητική, σεναρίων. Εξέφρασα μία άποψη. Θέλουμε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία μαζί μας, η οποία να εκφράζει και μία πολιτική πλειοψηφία. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, όλα αυτά τα σενάρια που λέμε είναι εκτός του σχεδιασμού μας. Κι αν τα φέρει η πραγματικότητα όμως; Τότε θα συνέρθουν τα όργανα του κόμματος, θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν».

Την κυβέρνηση ηττημένων απέρριψε και Γιάννης Βαρουφάκης: «Να μου κοπεί το χέρι απ’ τον ώμο για να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχουμε εμείς για να ξαναγίνει ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός ή να γίνει οποιοσδήποτε πρωθυπουργός».

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img