Saturday, May 4, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΩδή στην καινοτομία τα 5α επιχειρηματικά βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

Ωδή στην καινοτομία τα 5α επιχειρηματικά βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Η καινοτομία, η τεχνολογική πρόοδος, οι πρωτοποριακές δράσεις και η ερευνητική αριστεία, πρωταγωνίστησαν στα φετινά 5α επιχειρηματικά βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» – «Ωδή στην καινοτομία», που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Θέατρο Αριστοτέλειον στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από την έκτακτη αναβολή της εκδήλωσης λόγω των τραγικών γεγονότων στη Θεσσαλία. Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε ελληνικές επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν στον τομέα της καινοτομίας και κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα στον κλάδο τους, ενισχύοντας σημαντικά τον μετασχηματισμό της οικονομίας στη χώρα μας.

Την εκδήλωση που τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες και πλήθος κόσμου, χαιρέτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως, «ο θεσμός των βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος» μεγαλώνει, γιγαντώνεται και ισχυροποιείται κάθε χρόνο και ειδικά φέτος είναι μια ξεχωριστή και σημαντική εκδήλωση διότι βραβεύεται η καινοτομία. Η καινοτομία η οποία για μένα είναι απαραίτητο συστατικό για κάθε επιτυχημένη εταιρεία, αλλά και ταυτόχρονα ένα βασικό συστατικό του σύγχρονου κράτους. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει την προσπάθεια των επιχειρήσεων που καινοτομούν και σήμερα θέλω να συγχαρώ τις επιχειρήσεις που θα βραβευθούν, αλλά και όλες όσες συμμετέχουν στον θεσμό».

Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, υπογράμμισε ότι «μπορεί η πορεία της χώρας μας να ήταν δύσκολη αυτά τα διακόσια χρόνια, αλλά εμείς δεν παύουμε να είμαστε ο έξυπνος εμπορικός και ο επιχειρηματικός λαός της Νοτίου Ευρώπης και της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου. Αυτός ο θεσμός αναδεικνύει αυτή ακριβώς την τάση μας, αυτήν ακριβώς την υποχρέωση μας απέναντι στην ιστορία, να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι».

«Σήμερα οι επιχειρήσεις αναπτύσσονται και αναζητούν εργαζόμενους και εμείς θα πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε τις αυξημένες ανάγκες. Πίσω από τις καινοτομίες κρύβονται επιχειρήσεις, πίσω από τις επιχειρήσεις κρύβονται στελέχη και εργαζόμενοι και εμείς σήμερα τιμούμε τους εργαζόμενους», σημείωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης.

Ο ίδιος επισήμανε πως, «το Υπουργείο Εργασίας δίνει μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση της εργασίας. Ο συγκεκριμένος θεσμός βραβεύει εταιρείες καινοτομίας που κι αυτές συμβάλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της απασχόλησης, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει ως πρωταρχικό στόχο τη μείωση της ανεργίας κάτω από το 10% και σε ορίζοντα τετραετίας στο 8% και η αύξηση του μέσου μισθού».

Thanks for reading Hellenic News of America

Η αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, επισήμανε πως, «πλέον αυτόν τον θεσμό τον περιμένουμε κάθε χρόνο. Ειδικά όμως φέτος που βραβεύει την καινοτομία είναι πολύ σημαντικός. Η καινοτομία στην χώρα μας δεν επιβραβευόταν αλλά επιβεβαιωνόταν και χαίρομαι που σήμερα με τα βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» επιβραβεύονται οι καινοτόμες επιχειρήσεις. Η επόμενη μέρα έχει ως παρανομαστή την Καινοτομία».

Κατά τα 5α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» – Ωδή στην καινοτομία απονεμήθηκαν συνολικά 11 βραβεία σε ελληνικές επιχειρήσεις και μια τιμητική διάκριση. Συγκεκριμένα:

– Βραβείο «Υποδομές»: COSMOTE και HELLAS GOLD, παρέλαβαν οι κ.κ. Νόνας Δημήτρης, Corporate Customers Sales Director- COSMOTE και Αργύρης Πατουσιάς Διευθυντής ΙΤ – HELLAS GOLD

– Βραβείο «Ενέργεια – Περιβάλλον»: Βιολάντα, παρέλαβε ο κ. Τζιωρτζιώτης Στέφανος – Αντιπρόεδρος της εταιρείας.

– Βραβείο «Εφοδιαστική Αλυσίδα»: LAST MILY, παρέλαβε ο κύριος Θεοχάρης Θεοδωρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης.

– Βραβείο «Αγροδιατροφή»: NEUROPUBLIC, παρέλαβε κύριος Ιωάννης Μιχαηλίδης, Διευθυντής Marketing της εταιρείας.

– Βραβείο «Υγεία»: DNA SEQUENCE, παρέλαβε ο κύριος Χρήστος Καραπιπέρης, συνιδρυτής και CTO της εταιρείας.

– Βραβείο «Χρηματοοικονομική Τεχνολογία: ΔΙΑΣ Α.Ε, παρέλαβε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΙΑΣ Α.Ε. κυρία Σταυρούλα Καμπουρίδου.

– Βραβείο «Μόδα»: MARINA RAPHAEL, η κυρία Μαρίνα Ραφαήλ, ιδρύτρια κι Creative Director της εταιρείας MARINA RAPHAEL ευχαρίστησε τους διοργανωτές διαδικτυακά.

– Βραβείο «Μεταποίηση»: GIZELIS ROBOTICS, παρέλαβε κύριος Αχιλλέας Χύτος, Robotics Sales Engineer

– Βραβείο «Νεοφυείς Επιχειρήσεις»: MANTIS B.I, παρέλαβε ο κύριος Χρήστος Νικολούδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

– Βραβείο «Ανθρώπινο Δυναμικό»: OWIWI, παρέλαβε η κυρία Αθηνά Πολίνα Ντόβα, Συνιδρύτρια και COO της εταιρείας

– Βραβείο «Τουρισμός»: CLIO MUSE TOURS παρέλαβε ο CEO της εταιρείας κ. Γιάννης Νικολόπουλος.

Η τιμητική διάκριση της βραδιάς απονεμήθηκε στον κύριο Κωνσταντίνο Μακέδο, πρόεδρο του Ταμείου Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ), για τις πρωτοποριακές κινήσεις που δρομολόγησε προς την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Ταμείου.

Τα βραβεία απένειμαν ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης – Βασίλης Σπανάκης, ο κ. Χρήστος Ταραντίλης, πρώην υπουργός, Εταίρος και Επικεφαλής του Τομέα Κεντρικής Διοίκησης και Δημοσίου της Ey Ελλάδος, ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Επικοινωνίας της εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ο εκπρόσωπος και μέλος της Κριτικής Επιτροπής, πρόεδρος της IMERYS GREECE και ΙΜΕRYS ΒAUXITES GREECE S.A. κ.Αθανάσιος Κεφάλας, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, η κα Κατερίνα Κωνσταντινίδου, Area Manager Βορείου Ελλάδος της εταιρείας British American Tobacco, η Ασπασία Μάλλιου – Εταίρος της δικηγορικής εταιρείας «Ποταμίτης-Βεκρής», Οικονομολόγος και Μέλος της Κριτικής Επιτροπής των Βραβείων, ο κ.Κλεόβουλος Θεοτόκης, Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μέλος Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Μακεδονίας-Θράκης, η κα Αποστολίνα Τσαλταμπάση, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος και ο καθηγητής καινοτομίας και Τεχνολογίας Πρόεδρος Δ.Σ, Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη, κ. Παναγιώτης Κετικίδης.

Τα φετινά βραβεία τελούν υπό την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ), του OK!Thess, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), του ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων, του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – ΣΕΓΕ, του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), της Endeavor Greece και της UNESCO Chair on Green Innovation and Circular Economy. Platinum sponsors είναι οι εταιρείες ΔΕΗ, Attica Bank, INTRAKAT και Παγκρήτια Τράπεζα. Gold sponsor είναι η εταιρεία EY Ελλάδος. Silver Sponsor είναι η εταιρεία ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε..
Supporters είναι οι εταιρείες ΑΒ Βασιλόπουλος, ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες, ΕΥΑΘ, KLEEMANN, Lamda Developmentm, Μασούτης και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης, αναγνωρίζοντας οι διοργανωτές τις μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει στη Θεσσαλία, θα διατεθεί για την αγορά και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς κατοίκους του Θεσσαλικού κάμπου, που δοκιμάζονται τις τελευταίες ημέρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img