Wednesday, February 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceCultureAνοικτή επιστολή έστειλε ο Στάθης Παναγούλης προς τον Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή...

Aνοικτή επιστολή έστειλε ο Στάθης Παναγούλης προς τον Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή το θέμα της Μακεδονίας.

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Φεβρουάριος 2018
Αγαπητέ μου Μίκη,

Ζωντανό είναι ακόμη στα μάτια μου το πλήθος των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που από τα πέρατα της γης, από την πιο μακρινή γωνιά της Ελλάδας ήρθαν να σε ακούσουν και να διατρανώσουν μαζί σου την πίστη τους για τη Μακεδονία.
Αγαπημένε μου Μίκη, λείπουν πια οι φωνές με γνώση, σύνεση και πατριωτισμό από τον τόπο μας. Μίλησες με γενναιότητα και εντιμότητα, είπες την αλήθεια όπως μόνο εσύ ξέρεις και μπορείς. Αντάρα η φωνή σου, τρόμαξε το σύστημα και τα στρατευμένα του ανθρωπάκια, που άρχισαν αμέσως με ασύστολα ψεύδη και χολή να σε πολεμάνε. Αλλά εσύ δεν φοβάσαι. Μαθαίνω ότι στεναχωρήθηκες όμως και γι΄αυτό σου γράφω αυτές τις κουβέντες. Τι γυρεύεις Μίκη, ευχαριστώ; Από ποιον; Απ΄αυτόν που τις παραμονές των εκλογών ερχόταν στο σπίτι σου και σε παρακαλούσε να τον στηρίξεις; ΄Ηθελε να φωτογραφηθεί μαζί σου, κλέβοντας λίγο από τη λάμψη σου και το παγκόσμιο μεγαλείο σου. Και τώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπός του σε συκοφαντεί, αντί ο Πρωθυπουργός να του πει να σκάσει, του δίνει το πράσινο φως να συνεχίσει να σε υβρίζει. Κι εσύ τον στήριξες τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί θέλαμε όλοι μια πατριωτική λύση στα θέματα που ταλαιπωρούσαν τον τόπο μας. Εξοργίζομαι ακούγοντας για πρώτη φορά Πρόεδρο της Βουλής να ασχημονεί λοιδορώντας σε. Αντίθετες πολιτικές θέσεις μαζί σου είχαν στο παρελθόν κι άλλοι Πρόεδροι της Βουλής, όπως ο Παπακωνσταντίνου, ο Τσαλδάρης, ο Παπασπύρου, ο Αλευράς, ο Κακλαμάνης, ο Σιούφας, η Κωνσταντοπούλου, όμως κανείς όχι μόνον δεν μίλησε εναντίον σου αλλά σε σέβονταν και σε τιμούσαν για όλη την ιστορική σου διαδρομή. Η ζωή σου και το έργο σου είναι ένας συνεχής αγώνας για τη Δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ωστόσο οι σημερινοί αριστεροί υβριστές σου, φτωχοποίησαν τον Ελληνικό Λαό και συνεχίζουν να τον τυραννούν. Ο λαός μας υποφέρει, αισθάνεται ταπεινωμένος, προδομένος, αδύναμος μπροστά σ΄ένα κράτος που εμφανίζεται πλέον ανάλγητο. Η νέα δήθεν αριστερά!!! Πράγματι εθνομειδενιστές είναι οι κυβερνώντες, άνθρωποι που δεν σέβονται την Ιστορία, εμποτισμένοι με πάθος για την εξουσία, με μίσος για την αλήθεια, κοινοί αμοραλιστές. Το ξέρω ότι δεν τους φοβάσαι, καίτοι επιχείρησαν να σε τρομοκρατήσουν την παραμονή του συλλαλητηρίου γράφοντας χυδαιότητες έξω από το σπίτι σου. Μα ποιον τολμούν να φοβίσουν, εσένα που αντιστάθηκες στον Γερμανό κατακτητή και στη Χούντα; Αν οι σημερινοί διώκτες σου στη Γερμανική κατοχή ήταν ενήλικες θα ήταν σίγουρα δραγουμάνοι των Γερμανών. Σε θυμάμαι στα πέτρινά μας χρόνια στην Γαλλία, στην Ιταλία, στη Γερμανία να καταδικάζεις τη δικτατορία σθεναρά, τα βασανιστήρια, να αγωνίζεσαι με έργο και λόγο για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, να εμπνέεσαι το μουσικό σου έργο, να μελοποιείς τα ποιήματα του Αλέξανδρου Παναγούλη που μόνο εσένα εμπιστευόταν για παραλήπτη τους όταν σου τα έφερνα κρυφά… Δεν ξεχνώ την συγκίνηση του αγωνιστή Αλέξανδρου Παναγούλη όταν άκουσε το «Πάλης Ξεκίνημα Νέοι Αγώνες» στίχους που έγραψε με το αίμα του, να το ερμηνεύει η Μαρία Φαραντούρη με τη δική σου μουσική. Και τώρα ανθρωπάκια με ελάχιστο μυαλό και ακραίο φανατισμό, αριστερόστροφοι φασίστες σε κατηγορούν, άνθρωποι που η λέξη αγώνας, τους είναι άγνωστη. ΄Οταν εσύ βασανιζόσουν από τους Γερμανούς και το δικτατορικό καθεστώς ….
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο πρώτος ο οποίος προσπάθησε να ρίξει λάσπη για το πλήθος του Συλλαλητηρίου, ήταν ο Νίκος Τόσκας, γνήσιο παιδί της Χούντας, αφού επί δικτατορίας εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων και μέσα στην Σχολή ήταν το πρωτοπαλίκαρο του Ιωαννίδη. Μίλησε ως γνήσιος χουντικός για τον « ελάχιστο » αριθμό των πολιτών, ευγνωμονώντας έτσι την κυβέρνηση Τσίπρα, που τον τίμησε για τους αγώνες του εναντίον της πατρίδας και τον έκανε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Θέλω να σε παρακαλέσω να βγαίνεις πιο συχνά να μιλάς, να λες την αλήθεια, σε έχει ανάγκη ο Ελληνικός Λαός, σε έχουμε ΟΛΟΙ ανάγκη.
Συνέχισε να τρομοκρατείς τους όψιμους επαναστάτες και να είσαι σίγουρος ότι κανείς δεν μπορεί να σ΄αγγίξει. Οι συκοφάντες σου θα καούν από το Φως σου. Οι ανόητοι νομίζουν ότι θα μειώσουν το ανάστημά σου, αλλά ήδη η Ιστορία και η Τέχνη σε έχουν κατατάξει στο Πάνθεον των Μεγάλων Ανδρών.
Θα κλείσω το γράμμα μου με τους επίκαιρους στίχους του Κώστα Τριπολίτη από το ποίημά του ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ:

Κάτω οι σημαίες στις λεωφόρους που παρελάσαμε
Άλλαξαν λέει τα ανεμολόγια και οι ορίζοντες
Μας κάνουν χάρη που μας ανέχονται και που γελάσαμε
Τώρα δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες
Βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε
Είμαστε λάθος μες το κεφάλαιο του λάθος λήμματος
ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε
κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Στάθης Παναγούλης

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img