Monday, March 18, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekEnterprise Greece: Συνεχώς αυξανόμενο το ενδιαφέρον στην Κίνα, αλλά και στην Ασία...

Enterprise Greece: Συνεχώς αυξανόμενο το ενδιαφέρον στην Κίνα, αλλά και στην Ασία γενικότερα, για τα ελληνικά κρασιά και αποστάγματα

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Θετικός είναι ο απολογισμός από την συμμετοχή της χώρας μας στην 4η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου (China International Import Export), η οποία πραγματοποιήθηκε στην Σαγκάη, 5-10 Νοεμβρίου 2021, την οποία διοργάνωσε η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου).

Όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση, η Ελλάδα συμμετείχε με ψηφιακό περίπτερο στο χώρο με τις υπόλοιπες εθνικές συμμετοχές στην σχετική online πλατφόρμα, ενώ είχε και εθνικό κλαδικό περίπτερο στο τμήμα της φυσικής έκθεσης, που ήταν αφιερωμένο στον κλάδο της αγροδιατροφής.

Συνολικά συμμετείχαν 14 ελληνικές εταιρείες τροφίμων, μέσω των εκεί αντιπροσώπων τους (συνολικά 6 εταιρικά περίπτερα), οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν Κινέζους εισαγωγείς και να προωθήσουν προϊόντα, όπως κρόκος Κοζάνης, ελαιόλαδο, επιτραπέζιες ελιές, μπάρες δημητριακών και μπισκότα, κρασιά και αποστάγματα, καφές κά.

Σημειώνεται πως μόλις τέσσερα χρόνια από την πρώτη διοργάνωση το 2018, η Διεθνής Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου, έχει εξελιχθεί σε μια σημαντική πλατφόρμα εμπορίου, προώθησης επενδύσεων, πολιτιστικών ανταλλαγών αλλά και συνεργασίας της Κίνας με άλλες χώρες. Η φετινή έκθεση προσέλκυσε πάνω από 3.000 επιχειρήσεις/εκθέτες από 127 χώρες, με τη συνολική έκταση του εκθεσιακού χώρου να ανέρχεται στα 366.000 τετραγωνικά μέτρα και τον αριθμό των επισκεπτών να ξεπερνά τις 600.000.

Κατά της διάρκεια της CIIE, διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με το γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Σαγκάη και το γραφείο ΟΕΥ, εκδήλωση για την προώθηση του ελληνικού κρασιού στην κινεζική αγορά. Στην εκδήλωση κλήθηκαν Κινέζοι εισαγωγείς οίνου, επαγγελματίες γευσιγνώστες- ειδικευμένοι σε θέματα οινοποιίας, εισαγωγείς ελληνικών κρασιών και δημοσιογράφοι, στους οποίους παρουσιάστηκαν επιλεγμένα ελληνικά κρασιά υψηλής ποιότητας από τον Master of Wine (MW), Gus Zhu, συνοδεία γεύσεων, όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της κινεζικής γαστρονομίας, με στόχο να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά των ελληνικών κρασιών και η αρμονία των γεύσεων.

Thanks for reading Hellenic News of America

H εντεταλμένη σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, απευθυνόμενη στους περίπου 40 προσκεκλημένους στην εκδήλωση, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της Διεθνούς Έκθεσης Εισαγωγών Κίνας (CIIE) για την προώθηση των υψηλής ποιότητας ελληνικών αγρο-διατροφικών προϊόντων στην συγκεκριμένη αγορά. Υπογράμμισε, επίσης, το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών στην Κίνα αλλά και στην Ασία γενικότερα, για τα ελληνικά κρασιά και αποστάγματα, τα οποία αυξάνουν το μερίδιο αγοράς τους σταθερά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img