Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Greek CommunityBusinessΕμπορική Έκθεση «Ερμής» για την προβολή ελληνικών προϊόντων και ελληνικών υπηρεσιών στην...

Εμπορική Έκθεση «Ερμής» για την προβολή ελληνικών προϊόντων και ελληνικών υπηρεσιών στην Αμερική

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

10/03/2005- ΑΠΕ, του ανταποκριτή μας Π. Παναγιώτου

Για 14η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες η Διεθνής Εμπορική Έκθεση Ερμής. «Πρόκειται για το μοναδικό φόρουμ στην αμερικανική ήπειρο που προωθεί τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές υπηρεσίες», δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, επισημαίνοντας ότι «μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας διανοίγονται νέες προοπτικές για την ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αστόρια, ο ιδρυτής και πρόεδρος της έκθεσης Παύλος Κοτρότσιος ανέφερε ότι «θα συμμετάσχουν εταιρείες, οργανισμοί και φορείς από την Ελλάδα και την Αμερική, με αυξημένη συμμετοχή από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί φέτος στην προβολή της Γενέτειρας ως ιδανικού τουριστικού προορισμού, καθώς θα φιλοξενηθεί το 4ο Mediterranean Travel Show (MTS) με 30 περίπτερα».

Στη φετινή έκθεση θα τιμηθεί η νομαρχία της Αχαϊας, η οποία θα εκπροσωπηθεί από το νομάρχη και ομάδα επιχειρηματιών του νομού. Επίσης, θα λάβουν μέρος άλλες νομαρχίες και δήμοι της Ελλάδας, εμπορικά επιμελητήρια και επιχειρηματίες. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα διοργανωθούν διαλέξεις και συμπόσια με θέματα που αφορούν τις προοπτικές ανάπτυξης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Νέας Υόρκης Γιώργος Ταμπάκης επεσήμανε ότι «η έκθεση Ερμής αποτελεί μια αντιπροσωπευτική διοργάνωση που προβάλλει ελληνικά προϊόντα, αλλά παράλληλα συμβάλλει για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της χώρας μας και των ΗΠΑ», υπογραμμίζοντας ότι «προβάλλει επίσης την τουριστική Ελλάδα».

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, Σπύρος Αμπατζόπουλος, ο οποίος θα μιλήσει στην έκθεση για «το νέο πρόσωπο της Ελλάδας και τις αλλαγές στη νομοθεσία που θέτουν τέλος στη γραφειοκρατία και καθιστούν ελκυστικότερες τις επενδύσεις», τόνισε ότι «η έκθεση είναι πλέον μια σοβαρή υποδομή στον αμερικανικό χώρο».

Ο διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου Τύπου Νέας Υόρκης Θεοδόσης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι στόχος της Υπηρεσίας του είναι η προβολή και η προώθηση της μετα-Ολυμπιακής Ελλάδας και «η έκθεση Ερμής προβάλλει κομμάτια αυτής της προσπάθειας». Η 14η Διεθνής Έκθεση Ερμής θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο του Ατλάντικ Σίτι, το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img