Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΗ Ν. ΥΟΡΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΗ Ν. ΥΟΡΚΗ

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

gr

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΗ Ν. ΥΟΡΚΗ

 

Του Δημήτρη Σουλτογιάννη

 

Thanks for reading Hellenic News of America

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, πραγματοποιώντας μια σειρά επαφών με επιχειρηματίες, επενδυτές και εκπροσώπους της ομογένειας.

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου ο κ. Χατζηδάκης συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό σε δείπνο εργασίας που μίλησε επίσης, ο Διευθύνων Συμβουλος της Dow Chemicals σε παγκόσμιο επίπεδο και επικεφαλής του Hellenic Initiative, Ανδρέας Λιβέρης. Στο δείπνο συμμετείχαν Ελληνοαμερικανοί και Αμερικανοί επιχειρηματίες, οι οποίοι άκουσαν τον κ.Χατζηδάκη στο σύντομο χαιρετισμό να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και μπορεί να το αποδείξει με πράξεις. Έχουμε ήδη αρκετά θετικά αποτελέσματα. Μειώσαμε το μέγεθος του Δημοσίου, μεταρρυθμίσαμε την αγορά εργασίας και απελευθερώσαμε σημαντικούς τομείς της οικονομίας. Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας στο ακέραιο και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Επιβεβαιώθηκε, άλλωστε, με τη συμφωνία των Εταίρων μας και του ΔΝΤ, για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους. Η Ελλάδα παραμένει στην Ευρωζώνη και αυτή είναι αμετάκλητη απόφαση. Δεν τίθεται σεδιαπραγμάτευση. Ο Ελληνικός λαός στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές και για πρώτη φορά στην ιστορία μας, έχει διαμορφωθεί μια τρικομματική κυβέρνηση, η οποία ανεξαρτήτως των ιδεολογικών προσανατολισμών του παρελθόντος, προωθεί τις μεταρρυθμίσεις. Έχουμε ήδη διανύσει ήδη τα 2/3 της διαδρομής, για να πετύχουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή και τώρα κάνουμε το τελευταίο μίλι, με σκοπό να μηδενίσουμε το πρωτογενές έλλειμμα, να αρχίσει να γίνεται βιώσιμο το χρέος και να ανοίξει ο δρόμος για την ανάκαμψη και έχουμε ήδη θετικές ενδείξεις πως πράγματι αλλάζει το κλίμα. Μεγάλες ξένες επιχειρήσεις, όπως η Hewlett Packard ξεκίνησαν να βλέπουν την Ελλάδα διαφορετικά και έχουν ανακοινώσει σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες. Από την άλλη μεριά, διεθνείς οργανισμοί, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, επιβεβαιώνουν την πρόοδο στην ανταγωνιστικότητα μας».

 

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, στο Μetropolitan Club της Νέας Υόρκης, πραγματοποιήθηκε το 14ο ετήσιο Επενδυτικό Φόρουμ «Capital Link», υπό τον τίτλο «Οικοδομώντας μια νέα Ελλάδα» με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Ανάπτυξης. Στην ομιλία με τίτλο «Οικοδομώντας μια νέα Ελλάδα: Αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και προσέλκυση ξένων επενδυτών» ο κ. Χατζηδάκης μετέφερε προς τους παρευρισκόμενους το μήνυμα ότι η Ελλάδα, μέσω μιας συλλογικής προσπάθειας που καταβάλλεται από τον ελληνικό λαό, τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και από την κυβέρνηση συνεργασίας, έχει επανέλθει πλέον σε τροχιά, σημειώνοντας σημαντικές προόδους στους τομείς της αύξησης των εξαγωγών, της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.

 

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, επεσήμανε ιδιαιτέρως το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις επενδύσεις – το οποίο, όπως σημείωσε, αναμένεται να ψηφιστεί από το ελληνικό

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img