Τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό έχει αναλάβει από τις 9 Δεκεμβρίου και μετά την παραίτηση του προκατόχου του κ. Διαματάρη ο βουλευτής Αρκαδίας και ιατρός κ. Κωνσταντίνος Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης γεννήθηκε το 1975 στην Τρίπολη της Αρκαδίας και είναι χειρουργός-ορθοπεδικός αλλά και  Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά και είναι παντρεμένος με την ιατρό-βιοπαθολόγο κ. Χρύσα Σαλδάρη και έχουν μία κόρη κι έναν γιο.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία έλαβε  την ειδικότητα του χειρουργού-ορθοπεδικού στο Νοσοκομείο Λαϊκό. Την περίοδο 2004-2005 φοίτησε στη Σχολή Δημόσιας Υγείας όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας». Το 2005 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2007 εκλέχτηκε Λέκτορας της ίδιας Σχολής. Το 2012 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής και το 2016 Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Ο Κ. Βλάσης έχει διατελέσει μέλος διαφόρων επιστημονικών συλλόγων, όπως της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής και της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, ενώ από το 2001 είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, ο Κ. Βλάσης έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες υψηλού κύρους σε ιατρικά περιοδικά, που θεωρούνται πρωτοποριακές και αναφέρονται από τη διεθνή βιβλιογραφία, έχει επιμεληθεί και μεταφράσει πολυάριθμα επιστημονικά συγγράμματα και έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση πολλών επιστημονικών συνεδρίων. 

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ από το 2010, του Τομέα Υγείας – Παιδείας, ο Κ. Βλάσης εκλέχθηκε Βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 και στις εκλογές του 2019. Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας έχει διατελέσει αναπληρωτής Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και μέλος πολλών κοινοβουλευτικών επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων.  

Όπως αναφέρουν πηγές ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης προχώρησε στην επιλογή του κ. Βλάση, καθώς εκτίμησε ιδιαιτέρως τις ικανότητές του αλλά και το γεγονός ότι – παρά το νεαρό της ηλικίας του – έχει καταφέρει να διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον πολιτικό στίβο. Επιπλέον, ο Αρκάς βουλευτής είχε ήδη αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό με τους Έλληνες ομογενείς και κυρίως αυτούς των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς από τα πρώτα χρόνια που πολιτευόταν πραγματοποιούσε συστηματικές επισκέψεις σε αρκετές Πολιτείες δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον απόδημο Ελληνισμό.