Δημήτρης Γιαννόπουλος, IHA-Professors & PhDs

 

Βρήκαν το κατάλληλο Σαββατοκύριακο πρίν την διπλή γιορτή του Έθνους μας, για να μαυρίσουν πάλι τη ψυχή μας, οι σφουγγαρίστρες του Τσαβούσογλου.

Τάχα μου «συνεδρίασαν», και μάλιστα στα Σκόπια, για την Οργουελική αλλαγή της ύλης των σχολικών βιβλίων, στο πνεύμα κατεδάφισης της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων που εγκαινιάζει παγκοσμίως «δια του νόμου» η εγκληματική συμφωνία τών Πρεσπών.

Ποιος στοιχηματίζει ότι δεν έγινε καμμιά τέτοια συνεδρίαση;

Οι μεταπτυχιακοί απόφοιτοι της Σχολής Ρεπούση/Κουλούρη/Λιάκου που επανδρώνουν με ενθουσιασμό γενιτσάρων παρόμοιες επιτροπές, δεν συνηθίζουν τέτοιες αγγαρίες σε τριήμερο αργίας.

Αλλά είναι υποχρεωμένοι να επαναλαμβάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα το χαστούκι του Αντώνη Λιάκου στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων:

«Η συμφωνία των Πρεσπών δεν αφορά τόσο τους Βορειομακεδόνες (sic) όσο κυρίως εμάς τους Έλληνες».

Εννοεί «εμάς» τους Έλληνες που του χαλάσαμε μια φορά την (Τουρκο-Σορικής έμπνευσης) αλλαγή των βιβλίων ιστορίας της 6ης Δημοτικού πρίν 12 χρόνια.

Ακόμα και αν πρόκειται για το κρύο πιάτο της εκδίκησης των εθνομηδενιστών με σάπια  «Μακεδονική» σαλάτα Σκοπίων, η «συνάντηση» τους ήταν μάλλον εικονική, εκτός από παράνομη και αντισυνταγματική.

Τά άρθρα 6 και 8 της συμφωνίας αποτελούν ευθεία παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως της ελευθερίας γνώμης, λόγου και επιστημονικής έρευνας, αλλά και του σεβασμού εθνικής κληρονομιάς, παράδοσης, εθνικής ιστορικής συνείδησης κλπ.

Οι Συριζαίοι δεν τολμάνε καν να περάσουν στη Βουλή «εφαρμοστικούς νόμους» για να μη φέρουν σε δύσκολη θέση το κόμμα της Μαριέττας Γιαννάκου και των αδελφών Μητσοτάκη.

Με τη «συνεδρίασή» τους όμως οι παραβάτες αυτών τών αρχών έχουν στόχο την εμπέδωση στη λαϊκή συνείδηση του καθεστώτος ενδοτισμού «ναι σε όλα, πάρ’τα όλα».

Γι αυτό είναι υπό την αιγίδα του τροχονόμου της Τουρκικής «Γαλαζιας Πατρίδας», Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, και όχι του καθ’ ύλην αρμόδιου σε θέματα «παιδείας» Γαβρόγλου.

Είναι λοιπόν η δεύτερη φορά που συνεδριάζει η «μεικτή επιτροπή» για την  αλλαγή των ελληνικών βιβλίων ιστορίας — με προκλητική μάλιστα ανακοίνωση του YΠΕΞ.

Όλα συμπίπτουν παραμονές 25ης Μαρτίου, στα πλαίσια του αδυσώπητου ψυχολογικού πολέμου αλλά και της δοκιμασίας αντοχών ή αντιδράσεων του εκλογικού σώματος στην χιονοστοιβάδα μειοδοσίας ολόκληρου του πολιτικού κατεστημένου (και όχι μόνο) που επακολούθησε μετά τις Πρέσπες.

Μήπως θάπρεπε να γίνει κάποιο αίτημα ασφαλιστικών μέτρων ως πρώτη νομική αμφισβήτηση της νομιμότητας της «συμφωνίας»;

Οι κάθε λογής πολιτικοί φορείς και υποψήφιοι είναι απορροφημένοι στο προεκλογικό αλισβερίσι και «δεν μπορούν να ασχοληθούν με κάθε πτυχή του Μακεδονικού».

Αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίζει να προβάλλουμε, καταγγέλουμε και αναχαιτίζουμε όπως μπορούμε, δικαστικά ή κινηματικά την εγκληματική προδοσία.

Συνεπώς απόκειται στον πατριωτισμό μιας χούφτας μαχόμενων δικηγόρων να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για να «σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται». Είμαστε μαζί τους σε ο,τι χρειαστούν.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/760599_arhise-xiloma-tis-istorias-tis-makedonias-apo-ta-sholika