Γιωτα Αργυροπουλου

 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το ιδεώδες της ειρήνης, τιμήθηκε από το Charter School  Αθηναϊκή Ακαδημία στο Clearwater της Φλόριδας στις 5 Μαρτίου, σε μια εκδήλωση που παραβρέθηκαν μαθητές, γονείς και πολλοί επίσημοι από την ελληνική παροικία. Το εορταστικό πρόγραμμα έλαβε χώρα στον υπαίθριο χώρο της Ακαδημίας. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Τάμπα, Δημήτριος Σπάρος, ο Ιδρυτής της Αθηναϊκής Ακαδημίας, Γεώργιος Πουμάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ακαδημίας, Αλέκος Βελούδος, το μέλος του Διοικητικού σχολείου της Ακαδημίας, Βασίλης Νέζερ, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, Στέλλα Κοκόλη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας, Μιχάλης Αλεξάνδρου,  μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ο πρώην Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της Φλόριντα, Ιωάννης Κοκολάκης, η Πρόεδρος του Αθηναϊκού Συλλόγου Αττικής, Ελένη Καρυοφύλλη, καθώς κι άλλοι ομογενειακοί παράγοντες. Μετά τον Εθνικό  Ύμνο της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών έγιναν προσφωνήσεις των επισήμων καθώς και βραβεύσεις κι αναγνώριση των εξής διακεκριμένων προσκεκλημένων: Λέσλη Κρουζ, Μιχάλη Αλεξάνδρου, Στέλλας Κοκόλη και Γεώργιου Πουμάκη.

Στην συνέχεια μαθητές όλων των τάξεων σχημάτισαν τους πέντε κύκλους της Ολυμπιακής σημαίας, έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο Ελλάδος και Αμερικής, τον Ολυμπιακό Ύμνο, ελληνικά ποιήματα και τραγούδια και συμμετείχαν στην αναπαράσταση της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, την Λαμπαδηδρομία και σε γυμναστική επίδειξη λατινικής προέλευσης. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την πολυπληθή παρέλαση των 485 μαθητών-αθλητών που αντιπροσώπευαν τα διάφορα κράτη, κρατώντας σημαίες και σύμβολα των χωρών. Την ομάδα των εκπαιδευτικών κι εθελοντών που συνέβαλαν στη διοργάνωση της γιορτής απάρτιζαν: Σούζαν Λένινγκ, Δημήτριος Κουσαθάνας, Βίκτορ Αρριόλα, Ντέμπορα Γκόμεζ, Βασιλική Δελήπατα, Ράιζα Γκρανσόλ, Κατερίνα Διακογιάννη, Σεβαστή Ζιώγα Βαρυτιμίδου, Τζάκη Λάντες, Σίνα Κέρντ, Λέσλη Κρουζ, Ελένη Σιραμπέλα και Βασιλική Φουρναράκη.

Η Σεβαστή Ζιώγα Βαρυτιμίδου, Υπεύθυνη του Ελληνικού Προγράμματος της Αθηναϊκής Ακαδημίας και οργανωτική υπεύθυνη της εκδήλωσης, δήλωσε στην Hellenic News of America:

Στα πλαίσια της Ολυμπιακής Παιδείας επιδιώξαμε να προβάλουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες από την αρχαιότητα έως σήμερα, στο Charter School  Αθηναϊκή Ακαδημία, που αποτελεί και το πρώτο ελληνικού ενδιαφέροντος τσάρτερ σχολείο σε ολόκληρη την Αμερική. Καταφέραμε με πολλή δουλειά κι ετοιμασία να αναδείξουμε την αρχαία Ελλάδα και να προσφέρουμε μία διεθνή εμπειρία με την «Παρέλαση των Εθνών». Παράλληλα, εορτάσαμε 20 χρόνια δυναμικής ύπαρξης της Αθηναϊκής Ακαδημίας στον εκπαιδευτικό χώρο και προσφοράς στην ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό από το 2000. Το 2007, όταν ξέσπασαν οι μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα, ο ιδρυτής του σχολείου Γεώργιος Πουμάκης διοργάνωσε έρανο μέσω της Ακαδημίας, για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Αρχαία Ολυμπία που είχε υποστεί ζημιές. Είμαστε περήφανοι για το σχολείο μας αλλά και για την κοινότητα που μας έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστούμε το Υπουργείο Παιδείας & θρησκευμάτων, το Γενικό Προξενείο Τάμπας και την ελληνική ομογένεια για τη συνεχή υποστήριξη.

Πέγκυ Ταβουλάρη – Διευθύντρια Αθηναϊκής Ακαδημίας

Το σχολείο της Αθηναϊκής Ακαδημίας, ήταν το πρώτο Ελληνικό charter school που ιδρύθηκε το 2000, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είμαστε Κ-8 δημόσιο charter school πλούσιο σε παραδόσεις και οικογενειακές αξίες. Οι μαθητές διδάσκονται ελληνικά και ισπανικά, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο.  Οι μαθητές της Αθηναϊκής Ακαδημίας, όχι μόνο μαθαίνουν την Ελληνική γλώσσα καθημερινά, αλλά εισέρχονται και στην ελληνική γλώσσα και ιστορία.

Η παραδοσιακή γιορτή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Η φετινή εκδήλωση, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν ιδιαίτερη για το σχολείο μας, καθώς γιορτάζουμε 20 χρόνια εξαιρετικής παρουσίας. Η τελετή μας κλείνει με μια εντυπωσιακή παρέλαση των εθνών, όπου 28 τάξεις, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, εκπροσωπούν διάφορες χώρες από όλο τον κόσμο. Οι μαθητές μας είναι τυχεροί, που βιώνουν την ελληνική ιστορία.