Tuesday, June 25, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
«ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ» Το μέγα της...

«ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ» Το μέγα της Ελλάδας πρόβλημα

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

Ποιο οικονομικό; Το πρόβλημα, και μάλιστα το μεγαλύτερο, της Ελλάδας είναι άλλο! Είναι αυτό που ακούει στο όνομα «ατιμωρησία και μη εφαρμογή των νόμων»! Αν αυτό το πρόβλημα λυθεί, όλα τα άλλα –και ιδιαίτερα το οικονομικό– θα αφανιστούν από την ελληνική επικράτεια. Τόσο απλά!

Στην Ελλάδα η τιμωρία ενόχων για παραβάσεις οικονομικής φύσης είναι από γελοία έως ανύπαρκτη!

Ψηφίζονται, για παράδειγμα, νόμοι για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ίδια ώρα παραμένουν στο αρμάρι της λήθης άλλοι νόμοι που είχαν ψηφισθεί για τον ίδιο λόγο! Έτσι ακόμα και οι πιο ικανοί κρατικοί λειτουργοί πελαγώνουν μέσα σε αυτή την απερίγραπτη πολυνομία. Δεν είναι εύκολο οι άνθρωποι να αποφασίσουν ποιο υποάρθρο, ποιανού άρθρου ποίου νόμου να χρησιμοποιήσουν. Ο ένας νόμος λέει «έτσι», ο άλλος «περίπου έτσι» και ανάμεσα τους υπάρχουν «παράθυρα» από τα οποία περνούν ελέφαντες και τα οποία, βέβαια, βολεύουν πολλούς!

Το πρόβλημα της μη εφαρμογής του νόμου και της ατιμωρησίας είναι γενικευμένο και δεν αφορά μόνο στα φορολογικά/οικονομικά ζητήματα.

Thanks for reading Hellenic News of America

Πείτε μου ποιος νόμος εφαρμόζεται στην Ελλάδα σε ικανοποιητικό επίπεδο; Τολμώ να πω, κανένας.

Πριν πολλά χρόνια ψηφίστηκε νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους. Άλλα, όμως, προβλέπει ο νόμος και άλλες οι βουλές των… θεριακλήδων. Σε όποιο εστιατόριο, καφετέρια, γραφείο κι’ αν πας, το ντουμάνιασμα πάει… καπνός! Ο μόνος ίσως κλειστός χώρος όπου οι Έλληνες δεν καπνίζουν είναι τα χειρουργεία! Οι χειρουργούμενοι γιατί είναι ναρκωμένοι και οι χειρούργοι γιατί δεν μπορούν (δύο χέρια έχουν οι άνθρωποι, τι να… πρωτοκάνουν. «Εν τάξει, χειρούργοι, αστειεύομαι, μη βαράτε»)!

Έχουμε, λοιπόν, φτάσει στο εξωφρενικό σημείο η ελληνική κοινωνία να θεωρεί φυσιολογικά ακόμα και ακραία φαινόμενα καπνιστικής ασυδοσίας! Είδα γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και με ένα κοριτσάκι 2 περίπου ετών στην αγκαλιά να καπνίζει αρειμανίως μέσα σε κλειστό χώρο! Δίπλα της ο άνδρας της καμάρωνε, για την οικογένειά του! Λίγο αργότερα με πληροφορούσαν ότι η εν λόγω «μητέρα» είναι φαρμακοποιός!!!

Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα είναι πρώτη χώρα στο κάπνισμα και των θλιβερών συνεπειών του.

Ένα άλλο απτό παράδειγμα νόμου που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ή όπου αλλού έχει ελεύθερο χώρο, είναι ο νόμος που καθιστά υποχρεωτική τη χρήση προστατευτικού κράνους στους αναβάτες δίκυκλων. Ρίξτε μια ματιά στους δρόμους και διαπιστώσετε «ιδίοις όμμασι». Τις προάλλες καθόμαστε σε εστιατόριο της Πλατείας Βαλλιάνου στο Αργοστόλι και μπήκα σε πειρασμό να κάνω… καταμέτρηση. Στους 60 μοτοσικλετιστές (στο νούμερο αυτό σταμάτησα) μόνο 7 φορούσαν κράνος! Οι άλλοι είτε δεν είχαν μαζί τους κράνη, είτε τα είχαν κρεμασμένα στο τιμόνι, είτε τα είχαν βάλει… βραχιόλια στο χέρι!

Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη που η Ελλάδα κατέχει την πρωτιά της ντροπής στην Ευρώπη σε ότι αφορά τα τροχαία θύματα!

Ανάφερα αυτές τις δύο απλές περιπτώσεις σαν κλασικά παραδείγματα μη εφαρμογής του νόμου. Αν, ιδιαίτερα στην επαρχία, δείτε εσείς όργανα του νόμου να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες νομοθετικές διατάξεις για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων μορφών παραβατικότητας να με ειδοποιήσετε για να πανηγυρίσω!

Αφού, λοιπόν, δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε νόμους που σώζουν ζωές, αντιλαμβάνεσθε ότι είναι σχεδόν απίθανο να δούμε κρατικούς λειτουργούς να εφαρμόζουν νόμους που –όπως και να το κάνουμε– χρειάζονται περισσότερο… κόπο!

Έχουμε μάλιστα καταντήσει, κάθε λίγο και λιγάκι, υπουργοί να δηλώνουν εμφαντικά ότι ο άλφα ή βήτα νόμος θα εφαρμοστεί και η παραβατικότητα θα κτυπηθεί… αλύπητα! Οι κύριοι υπουργοί βέβαια δεν θα γινόντουσαν ρεζίλι των σκυλιών αν δεν μιλούσαν για νόμους που έχουν ψηφισθεί πριν από πέντε και δέκα χρόνια! Τι μας λένε, δηλαδή, οι πολιτικοί μας ταγοί με αυτές τις ανόητες δηλώσεις; Μας λένε ότι κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να εφαρμόσει τους νόμους όταν αυτοί ψηφίστηκαν!

Ορισμένοι φίλοι, όταν τα συζητάμε, μου προβάλλουν το επιχείρημα ότι σε όλες τις χώρες γίνονται αυτά. Και βέβαια γίνονται, το θέμα, όμως, είναι τα ποσοστά της παραβατικότητας. Στις αναπτυγμένες χώρες ο νόμος εφαρμόζεται και ο πολίτης αναγκάζεται να προσαρμοστεί ανάλογα γιατί φοβάται το τσουχτερό πρόστιμο, φοβάται την τιμωρία.

Η ανθρώπινη φύση είναι ίδια, ή σχεδόν ίδια, σε όλο τον πλανήτη. Η αυστηρή και δίκαιη εφαρμογή των νόμων κάνει τη διαφορά. Μια ευνομούμενη χώρα λέγεται πολιτισμένη χώρα. Από την άλλη πλευρά μια χώρα στην οποία συλλαμβάνεται ένας πολίτης επειδή δεν πλήρωσε το εισιτήριο στο λεωφορείο και μένει ατιμώρητος κάποιος που ξέχασε να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ στο «πόθεν έσχες», λέγεται Ελλάδα!

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα γεια σας και να περνάτε καλά (όσο καλά επιτρέπουν τα μνημόνια και τα μύρια άλλα δαιμόνια που ταλανίζουν την πατρίδα).

[email protected]

www.omegadocumentaries.com (Τελευταία παραγωγή: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ – ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ)

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img