spot_img

      Subscribe Now!

 

Thursday, July 7, 2022
spot_img
spot_img
Greek News | In GreekOpinions / ΑπόψειςΤο όπλο της λογικής…

Το όπλο της λογικής…

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ζούμε σε μια εποχή ξέφρενου παραλογισμού!

Πριν συνεχίσω θέλω να τονίσω ότι είμαι κάθετα ενάντιος σε κάθε μορφή ρατσισμού. Αλλά, υπάρχουν και όρια που προστάζει η λογική. Έχουμε καταντήσει ο πόλεμος κατά του ρατσισμού να έχει γίνει ρατσιστικός!

Ας πάρουμε το σχετικά νέο φρούτο της εποχής, το αποκαλούμενο «πολιτική ορθότητα». Αυτή η «κυρία» λοιπόν προστάζει ότι η πλειοψηφία δεν πρέπει να προβαίνει σε πράξεις που θίγουν τη μειοψηφία. Σωστό και δίκαιο. Τι γίνεται, όμως, όταν συμβαίνει το αντίθετο; Όταν η μειοψηφία προβαίνει σε ενέργειες που προσβάλουν την πλειοψηφία και μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, βάναυσα; Στις περισσότερες από τις περιπτώσεις αυτές δε συμβαίνει κάτι δραματικό γιατί η πλειοψηφία απλά αδρανεί.

Μπορώ να αναφέρω αμέτρητα παραδείγματα όπου ακόμα και ο νόμος είναι ρατσιστικός απέναντι στην πλειοψηφία.

Στη γνωστή «παρέλαση υπερηφάνειας» σχεδόν ολοτσίτσιδοι πανηγυριστές περιφέρονταν μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και με τα οπίσθια μάλιστα γυρισμένα προκλητικά στο Μνημείο!

Thanks for reading Hellenic News of America

Αν εγώ, εσείς ή κάποιος της πλειοψηφίας έκανε κάτι ανάλογο θα αντιμετώπιζε το νόμο για προσβολή της δημοσίας αιδούς και Εθνικών Μνημείων!

Είναι αυτό ή δεν είναι σκέτη διάκριση;

Σκέτη τρέλα αυτή η «πολιτική ορθότητα»! Η λογική έχει πάει περίπατο.

Διάφορες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, διαστρεβλώνοντας προκλητικά, τα τελευταία χρόνια, την ιστορική πραγματικότητα, παρουσιάζουν λευκούς ήρωες της αρχαιότητας είτε ως μαύρους είτε ως Ασιάτες. Οι αντιδράσεις που προκαλούνται είναι ελάχιστες.

Φανταστείτε, όμως, ένας τηλεοπτικός ή κινηματογραφικός παραγωγός να παρουσίαζε, για παράδειγμα, τον Νατ Κινγκ Κολ ως λευκό ή Κινέζο. Θα γινόταν χαμός και ο φουκαράς ο παραγωγός δεν θα εύρισκε τόπο να κρυφτεί.

Μέχρι και το Χριστό, μαθαίνω, θέλουν να τον κάνουν μαύρο σε μια παραγωγή!

Στα αζήτητα η λογική.

Ας πάρουμε και το θέμα της οπλοκατοχής που ανθεί ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένα στοιχεία, στις ΗΠΑ πάνω από 300 εκατομμύρια όπλα βρίσκονται στα χέρια των πολιτικών με τραγικές, όπως είναι γνωστό, συνέπειες. Οι ΗΠΑ, όπως είναι φυσικό, κρατούν τα σκήπτρα στις αυτοκτονίες και τις μαζικές δολοφονίες. Παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών ότι η κατάσταση θα επιδεινώνεται και πρέπει να τεθεί τέρμα στην ανεξέλεγκτη, τουλάχιστον, οπλοκατοχή, οι Αμερικανοί λένε όχι στέλνοντας τη λογική περίπατο! Αρνούνται να παραδειγματιστούν από την Αυστραλία όπου η νομοθεσία για οπλοκατοχή έχει γίνει πολύ αυστηρή με εντυπωσιακά αποτελέσματα στη μείωση των θανάτων. Ο καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Σίδνεϊ, Φίλιπ Άλπερς, υπογράμμισε ότι «ο κίνδυνος να πέσει κανείς νεκρός από πυροβολισμό στην Αυστραλία μειώθηκε στατιστικά κατά περισσότερο από 50% και στα τελευταία 22 χρόνια δεν εμφάνισε καμία τάση να ξανανέβει».

Το θέμα έλλειψης κοινής λογικής δεν περιορίζεται μόνο στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Και στα απλά πράγματα της καθημερινότητας, η κοινή λογική πέρα βόσκει!

Τι λέμε όταν στο δρόμο, στην αυλή μας ή σε κάποιο δημόσιο χώρο υπάρχει μια πέτρα ή μια λακκούβα; «Πρόσεχε μη σκοντάψεις…»

Και τι έκαναν οι φωστήρες της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πόλη της καταγωγής μου, το Αργοστόλι; Γέμισαν την πλατεία και τον κύριο πεζόδρομο με φώτα δαπέδου που προεξέχουν για να τρώει ο κόσμος τα μούτρα του! Παράλληλα τα φώτα αυτά είναι τελείως ακατάλληλα για το σκοπό που χρησιμοποιήθηκαν πρώτον γιατί σπάνε και δεύτερον γιατί το νερό της βροχής τα βραχυκυκλώνει και καίγονται οι λάμπες!

Είπαμε, για πολλούς η λογική είναι εντελώς άγνωστη παρότι αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο στο οπλοστάσιο της προόδου…

Γιώργος Μεσσάρης

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Η κοινή λογική είναι, σε πολλές περιπτώσεις το ζητούμενο…

  • Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση και εγώ θα το μεταβιβάσω: [email protected]
  • Οι τελευταίες παραγωγές ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του Γιώργου Μεσσάρη: 1: «Σκιές Του Χθες» – Ένα οδοιπορικό στα εγκαταλελειμμένα χωριά της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης. Στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους. Διατίθεται σε μέμορι στικ. 2: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ – ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ. Διατίθεται σε DVD σε τέσσερις γλώσσες. Για να τα αποκτήσετε επικοινωνήσετε με τον ίδιο στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img