Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑΓΡΙΝΙΟ: Ένας προορισμός που αγαπιέται!

ΑΓΡΙΝΙΟ: Ένας προορισμός που αγαπιέται!

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Τα ταξίδια μας κάνουν πιο ευτυχισμένους! Χαλαρώνουμε, αποκτάμε αυτοπεποίθηση, μορφωνόμαστε και δοκιμάζουμε νέα πράγματα. Αποκτάμε αίσθηση της θέσης μας στον κόσμο, αλληλεγγύη και συμπάθεια και γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Βρίσκουμε την ψυχική μας ισορροπία και ανακαλύπτουμε την ουσία των πραγμάτων. Ποιος είναι ο ορισμός της ευτυχίας, αν όχι αυτός;

ΑΓΡΙΝΙΟ

Σήμερα επέλεξα να σας ξεναγήσω στο Αγρίνιο μας!

Thanks for reading Hellenic News of America

Το Αγρίνιο είναι η αφετηρία  για να γνωρίσεις την πανέμορφη Αιτωλοακαρνανία και τα καλά κρυμμένα «διαμάντια» της!

Μέχρι τώρα δεν είχα επισκεφτεί το Αγρίνιο , πάντα περαστική ήμουν. Πριν λίγους μήνες  στάθηκα  τυχερή . Αφορμή υπήρξε η τιμή που μου έκανε ο Πνευματικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγία Σκέπη» που πρωτοστατεί σε κάθε πνευματική και πολιτιστική, με το να βραβεύσουν στις 2 Οκτωβρίου 2020 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “ΕΛΛΗΝΙΣ”, στο πλαίσιο του «1ου Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου» την πρόσφορα στον πολιτισμό μας, τόσο το μύθου πάτερα μου Γρηγόρη Μπιθικώτση, αλλά και τη δική μου.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΓΡΙΝΙΟ

Έχοντας τη χαρά να φιλοξενηθώ για δυο μέρες στην όμορη αυτή πόλη και συγκεκριμένα  από την οικοδέσποινα του ξενοδοχείου – κόσμημα –  Esperia Boutique Hotel κυρία Διονυσία Στρανομίτη, διαπίστωσα ότι το Αγρίνιο είναι μια φιλική πόλη που σε κερδίζει με τη πρώτη ματιά, ενώ αποτελεί την αφετηρία στο να ανακαλύψει κανείς τις καλά κρυμμένες ομορφιές της Αιτωλοακαρνανίας. Ενός νομού με το ποικιλόμορφο φυσικό περιβάλλον που το συνθέτουν  καταπράσινα τοπία, βουνά στον ορίζοντα, λίμνες που καθρεφτίζουν την ομορφιά της φύσης προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία στον ταξιδιώτη σε συνδυασμό  με τους διεθνούς ενδιαφέροντος υδροβιότοπους, τις μεγάλες και μικρές λίμνες, αλλά και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ

Το Αγρίνιο είναι ο  συνδετικός κρίκος της Αιτωλίας με την Ακαρνανία.  Όταν το επισκεφτείτε θα  διαπιστώσετε κι εσείς ότι  είναι μια πόλη  που δε της λείπει τίποτα! Είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας που το δραστήριο οικονομικό και εμπορικό κέντρο της την κάνουν μια ξεχωριστή πόλη.

Ένα οδοιπορικό, όμως, με αφετηρία το κέντρο της, εκπλήσσει ευχάριστα τον επισκέπτη, αφού αποκαλύπτει ένα ποικιλόμορφο εντυπωσιακής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, αρχαιολογικούς χώρους και θρησκευτικά μνημεία ιδιαίτερης αξίας.

Γνωρίζοντας την πόλη του Αγρινίου  εντυπωσιάστηκα από τα διασωθέντα «κομμάτια» του παρελθόντος  της που αποτελούν σημεία μνήμης και αναφοράς.

Τα κτήρια των καπναποθηκών, είναι τα δείγματα της ιστορικής βιομηχανικής αρχιτεκτονικής της τα οποία  μαρτυρούν την στενή σχέση της πόλης με τον καπνό, ενώ τα ευρήματα ανασκαφών από όλο το νομό, που εκτίθενται στο Παπαστράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο, αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο της περιοχής στην Αιτωλική Συμπολιτεία.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο με εντυπωσίασε με τη λαμπρότητα του κτίσματος του, τη κυκλική πρόσοψη, που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’60 με δωρεά των αδελφών Παπαστράτου με τα λίγα αλλά μοναδικά ευρήματα από την ελληνιστική νεκρόπολη της αρχαίας Καλυδώνας.

Επίσης στη πόλη οι πολλοί και μεγάλοι πλακόστρωτοι πεζόδρομοι επί της οδού Παπαστράτου, Μπαιμπα και πολλών άλλων οδών με τα  αμέτρητα άτομα να περνούν από τις οδούς αυτούς για να κάνουν τα ψώνια τους καθημερινώς, δίνουν το «φως» της ζωντάνιας.

Τα καφενεία και οι καφετέριες  στη πόλη του Αγρινίου δεν έχουν τελειωμό. Γεμάτες κόσμο κι γέλιο, οι καφετέριες και τα στενάκια του Αγρινίου που τις στεγάζουν καλούν τον οποιοδήποτε να πάει και να τις επισκεφτεί και να θέλει να ξαναπάει.

Για τους λάτρεις του θεάτρου, στο όμορφο χωριό Στράτου(10 λεπτά από το κέντρο του Αγρινίου) βρίσκεται το ιδιαίτερο αρχαίο θέατρο της Στράτου που έχει χωρητικότητα 400 ατόμων και φιλοξενεί ετησίως τις πιο καλές θεατρικές παραστάσεις. Επίσης κοντά στην περιοχή μπορείς κανείς να δει και αρχαία κτίσματα που χρονολογούνται πολλούς αιώνες πίσω στον χρόνο.

Με την Διονυσία Στρανοµίτη (Ιδιοκτήτρια Γενική Διευθύντρια του Esperia Boutique Hotel).

Ένας από τους πιο παλιούς κινηματογράφους της Ελλάδος με λειτουργία πάνω από 60 έτη βρίσκεται στο Αγρίνιο και περιμένει να φιλοξενήσει τους εκατοντάδες θεατές που αγαπούν την 7η τέχνη κάτω από τον έναστρο ουρανό και τους όμορφους κισσούς του.

Επίσης στο όμορφο χωριό Στράτου(10 λεπτά από το κέντρο του Αγρινίου) βρίσκεται το ιδιαίτερο αρχαίο θέατρο της Στράτου που φιλοξενεί  εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις.

Επίσης κοντά στην περιοχή μπορείς κανείς να δει και αρχαία κτίσματα που χρονολογούνται πολλούς αιώνες πίσω στον χρόνο.

Με αξιοθέατα πολλά, τα οποία δεν φτάνει μία μέρα για να τα επισκεφθεί κανείς:  Εκτός από τι διατηρητέες αποθήκες της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτου,  μπορείτε να  επισκεφτείτε τον βυζαντινό ναό της Αγίας Τριάδας του Μαύρικα, το ξεχωριστό και ιδιαίτερο κέντρο του Αγρινίου, τον Άγιο Χριστόφορο, το Παπαστράτειο δημοτικό πάρκο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο, τη Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και την αίθουσα τέχνης Καπράλου.  Επίσης το Μνημείο Μικρασιατών προσφύγων με κεντρική μορφή τη Μικρασιάτισσα Μάνα, τον ναό της Αγίας Τριάδας του Μαύρικα, τον πρώην Σιδηροδρομικό Σταθμό,  τις λίμνες Τριχωνίδα και Λυσιμαχία, το φαράγγι της Κλεισούρας, το υδροηλεκτρικό φράγμα Κρεμαστών, το υδροηλεκτρικό φράγμα Στράτου, το υδροηλεκτρικό φράγμα Καστρακίου, τον παλιό μιναρέ στην περιοχή Μεγάλη Χώρα (Ζαπάντι), το άλσος του Αγίου Χριστοφόρου και τόσα άλλα.

Ειλικρινά το Αγρίνιο έχει τόσα πράγματα να εξερευνήσεις, που όσους λόγους  κι να γράψεις δεν θα ήταν αρκετοί!

Τι να πεις  για τις όμορφες συνοικίες του, τις κοσμικές πλατείες, τα νεοκλασικά, τους πολλούς φοιτητές και νέους και την έντονη νυχτερινή ζωή του, για το καλό φαγητό και τα όμορφα ξενοδοχεία του.

Το ξενοδοχείο που ανεπιφύλακτα σας προτείνω όταν βρεθείτε στο Αγρίνιο και για το όποιο έχω προσωπική άποψη είναι Esperia Boutique Hotel.

ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

Μέσα από τη  συνέντευξη που μου έδωσε η υπέροχη οικοδέσποινα του θα το γνωρίσετε και θα το αγαπήσετε όπως κι εγώ.

( Μπορείτε να  την παρακολουθήσετε και μέσω YouTube πατώντας τον σύνδεσμο : https://www.youtube.com/watch?v=NNIF1fLoKoE&t=140s

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΤΟΥ ESPERIA BOUTIQUE HOTEL, ΚΥΡΙΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΣΤΑΝΟΜΙΤΗ.

Ε: Αγαπητή κυρία Στρανομίτη πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία του ξενοδοχείου σας.

A: Το Esperia Boutique Hotel πρωτολειτούργησε το 1963, άκρως οικογενειακή υπόθεση, φιλοξένησε στους χώρους του αμέτρητους επισκέπτες επώνυμους σε διάφορους τομείς και μη, ξεχώρισε με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές του και την άψογη περιποίησή του, πλήρως ανακαινισμένο φτάνουμε στο σήμερα με άνετους, διακοσμημένους χώρους που αποπνέουν σπιτική θαλπωρή και προσφέρουν πάνω απ’ όλα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

E: Υπάρχουν κάποιες αρχές που ακολουθείτε στην καθημερινή σας εργασία:

A: Στην φιλοσοφία της βιομηχανίας της φιλοξενίας έχουν αλλάξει άρδην τα πράγματα από το “οι διευθυντές σχεδιάζουν, υλοποιούν και ελέγχουν” σε “οι διευθυντές συμβουλεύουν τους συνεργάτες, παρέχουν πόρους και τους βοηθούν να σκέφτονται”. Αποτέλεσμα μια πιο συμμετοχική μορφή διοίκησης με σκοπό την αυξημένη παραγωγικότητα, την ενίσχυση των συνεργατών και την ικανοποίηση των πελατών. Τέσσερεις βασικές αρχές στοιχειοθετούν καθημερινά την εργασία μας: διεξοδική ανάλυση της εργασίας με στόχο την πραγμάτωσή της ανεξάρτητα από το γνωστικό επίπεδο των εργαζομένων, ακριβής προσδιορισμός των ικανοτήτων τους με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητάς τους, εξάρτηση του εισοδήματος από το αποτέλεσμα της εργασίας τους για να αποδώσουν τα μέγιστα και τέλος o καταμερισμός της εργασίας μέσα στην μονάδα.

E: Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο όφελος που έχετε αποκομίσει από το αντικείμενο της εργασίας σας;

A: Τριάντα χρόνια ξενοδοχειακής εμπειρίας επισφράγισαν την άποψή μου πως εάν η εργασία ικανοποιεί μόνο την ματαιοδοξία του ανθρώπου και δεν παρέχει την ανάλογη ελευθερία σκέψης και δράσης, οδηγεί σε αποτυχία. Η καθημερινή ενασχόληση με το εν λόγω αντικείμενο, καλλιέργησε σε προσωπικό επίπεδο αρετές όπως υπομονή για την διεκπεραίωση θεμάτων και προβλημάτων, καθώς και επιμονή για την πραγμάτωση στόχων με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

E: Πιστοποιημένο Boutique Hotel, λίγα λόγια για αυτό.

A: Το μικρό είναι ωραίο αν είναι και καλόγουστο. Ο όρος Boutique Hotel δείχνει πόσο σημαντική και καθοριστική είναι η διακόσμηση στην συνολική εμπειρία του επισκέπτη. Μιλάμε με λίγα λόγια για ένα θεματικό ξενοδοχείο στο οποίο ένα θέμα και στυλ αντικατοπτρίζεται σε όλους τους χώρους του είτε ακόμη πιο συχνά, κάθε χώρος αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό ύφος και κουλτούρα. Τρείς βασικές συνιστώσες απαραίτητες για την εδραίωση του όρου, concept – συναίσθημα – μικρή δυναμικότητα.

E: Υπάρχει κάτι που σκοπεύετε να αλλάξετε στο άμεσο μέλλον στην εργασία σας;

A: Η συνεχιζόμενη προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών είναι δύσκολη υπόθεση. Για την τελειοποίηση του customer service απαιτείται η ύπαρξη αποτελεσματικών ηγετών, ατόμων δηλαδή που έχουν αναπτύξει δεξιότητες, γνώσεις και συμπεριφορά που χρειάζεται για την καλύτερη αξιοποίηση των ανθρωπίνων πόρων της εταιρείας μας. Καθώς οι πελάτες αλλάζουν διαρκώς, η τεχνολογία και οι διαθεσιμότητες υπηρεσίες επίσης, εμείς επιμένουμε να εστιάζουμε στο φιλικό και ζεστό καλωσόρισμα, στην πλήρη ενημέρωση του πελάτη και πάνω απ’ όλα στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών μας.

E: Ποια είναι η δυναμικότητα του ξενοδοχείου και οι προσφερόμενες παροχές προς τους επισκέπτες;

A: Το ξενοδοχείο προσφέρει 24 δωμάτια, καλαίσθητα διακοσμημένα, με απέριττη πολυτέλεια, λιτές γραμμές και γήινες αποχρώσεις. Οι παροχές τους πλήρως εναρμονισμένες με τις ανάγκες του σήμερα, ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη στα πλαίσια του όρου Boutique. Επιπροσθέτως, διαθέτει ένα Conference center δυναμικότητας 50 ατόμων εξοπλισμένο με κάθε διαθέσιμη τεχνολογική παροχή. Μιλώντας για τεχνολογία, ακολουθήσαμε την παγκόσμια επιταγή για ψηφιακό μετασχηματισμό. Ολοκληρώσαμε την μετάβαση στο Microsoft Azure με την χρήση Microsoft 365 για ασφαλή και αδιάληπτη λειτουργία των συστημάτων μας υπερκαλύπτοντας τις απαιτήσεις του GDPR και των κανονιστικών security controls.

E: Πώς μπορεί κάποιος που θέλει να σας επισκεφθεί, να επικοινωνήσει μαζί σας;

A: Το ξενοδοχείο μας έχει την βασική του ιστοσελίδα www.esperiahotel.gr, την σελίδα του στο www.booking.com, την παρουσία του στο Google Business και τέλος μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει τηλεφωνικά στο (+30) 2641055253 ή με email στο [email protected]. Η διεύθυνσή του, Χαρ. Τρικούπη 31 στο κέντρο του Αγρινίου ακριβώς εκατό μέτρα από την Πλατεία Δημοκρατίας.

E: Πως φαντάζεστε εσάς και την επιχείρησή σας μέσα στην επόμενη δεκαετία;

A: Στη ζωή μου βάζω καθημερινούς στόχους και δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Προσπαθώ να γίνομαι  καλύτερη συνεχώς μέσα από την εργασία μου, τους συνεργάτες μου και την οικογένειά μου. Η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και η δημιουργία ζεστής και οικείας ατμόσφαιρας στον πελάτη, καθορίζει την ανάπτυξη των κάθε είδους μονάδων φιλοξενίας. Οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες υπάρχουν. Από εμάς τους επικεφαλείς εξαρτάται κατά πόσο το μέλλον μας θα πραγματωθεί θετικά ή αρνητικά.

Ως επίλογο στη συνέντευξη  μου με την υπέροχη κυρία Στρανομίτη, με αγάπη και σεβασμό στους αναγνώστες της στήλης μου θα πω ότι το Esperia Boutique Hotel  είναι ένα πανέμορφο παλιό αρχοντικό που μετατράπηκε σε υπέρκομψο ξενοδοχείο, διατηρώντας την αριστοκρατική και διαχρονική του αίσθηση μεγαλοπρέπειας. Η ποιότητα των παροχών και η άνεση εγγυώνται μια αξέχαστη διαμονή! Το ξενοδοχείο «κόσμημα»,  με την ιδιαίτερη προσωπικότητα και μακρά ιστορία βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο του Αγρινίου , προσφέροντας άμεση πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα και το εμπορικό κέντρο του .Στους ανυπερβλήτους χώρους του τα έργα τέχνης συνομιλούν σε ένα διάλογο του παρελθόντος με το παρόν συνδυάζοντας το χθες με το σήμερα προσφέροντας κατ’ αυτό τον τρόπο  μια νέα προσέγγιση στις απαιτήσεις των επισκεπτών «ξαναγράφοντας» το ξενοδοχειακό τοπίο της πόλης!  Είναι μια  εξαιρετική πρόταση για επαγγελματικές υποχρεώσεις, διακοπές, χαλάρωση και ξεκούραση! Η ιδιοκτήτης του και Γενική Διευθύντρια κυρία Διονυσία  Στρανοµίτη  είναι λες και τη γνωρίζεις από χρόνια. Πρόθυμη να σε εξυπηρετήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή, επιβεβαιώνοντας  αυτό που λέμε «Ελληνική φιλοξενία». Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που γνώρισα τον σπουδαίο αυτό άνθρωπο την σωστή αυτή κυρία!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

http://www.esperiahotel.gr/

https://www.facebook.com/EsperiaBoutiqueHotel

Esperia boutique hotel

Χαριλάου Τρικούπη 31, T.K: 30132
Αγρίνιο, Αιτωλοακαρνανία

Τηλ: 26410 23033-4, 26410 55253
Fax: 26410 44641

email: [email protected]

ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ

Είχα την ευκαιρία κατά την παραμονή μου στο Αγρίνιο να γνωρίσω  τη μεγαλύτερη και γραφικότερη ίσως λίμνη της χώρας, τη λίμνη Τριχωνίδα η όποια είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000.

Η λίμνη είναι η μεγαλύτερη, καθαρότερη και ομορφότερη λίμνη της Ελλάδας,  “το Πέλαγος της Αιτωλίας”, η αδιαμφισβήτητη κυρά στο “Μέγα Αιτωλικό Πεδίο” της αρχαιότητας.

Η λίμνη, πέρα από την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά διαθέτει και μεγάλη βιοποικιλότητα. Στις όχθες της υπάρχουν πανέμορφα δάση από πλατάνια, λεύκες, ιτιές και πικροδάφνες.

Η διαδρομή περιμετρικά της λίμνης Τριχωνίδας προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις,

Στα δυτικά της Τριχωνίδας βρίσκεται η λίμνη Λυσιμαχία, η οποία έχει εξίσου ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000, χάρη στο ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον που προσφέρει.

Φυσικά δε γίνεται να βρεθείτε στο Αγρίνιο και να μην ξεναγηθείτε στις δυο αυτές λίμνες.

Στη λίμνη Τριχωνίδα θα φάτε κα ιθα πιείτε το καφέ σας στο  Κτήμα ΠΙΘΑΡΙ, εκεί που ο παράδεισος έχει το «εξοχικό» του…

Ο ιδιοκτήτης του κτήματος, ο λαμπρός νεαρός Λάμπρης Γεώργιος όταν με φιλοξένησε στον παραμυθένιο χώρο του μου μίλησε  με αγάπη κα θαυμασμό όχι μόνο για το Πιθάρι αλλά και για τις ομορφιές της λίμνης .Απολαύστε και εσείς την ξενάγηση του…

ΛΑΜΠΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,  ΕΝΑ ΝΕΑΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΟ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Κτήμα Πιθάρι και Studio Πιθάρι.

«Αν σταθεί ο επισκέπτης στην όχθη της λίμνης που βρίσκεται το κτήμα Πιθάρι και κοιτάξει τριγύρω, δεν διακρίνει παρά μονάχα νερό, όσο φτάνει το μάτι. Τα περίπου 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα της υδάτινης επιφάνειάς της Τριχωνίδας ποτίζουν εδώ και αιώνες χωράφια, ελαιώνες και κάμπους με εσπεριδοειδή. Γι’ αυτόν τον λόγο και η ανθρώπινη παρουσία γύρω από τη λίμνη παρέμεινε σταθερή μέσα στον χρόνο.

H Tριχωνίδα έχει μεγάλη αισθητική, οικολογική και αλιευτική αξία, φιλοξενεί μεγάλο αριθμό σπανίων ή απειλουμένων φυτικών και ζωικών ειδών. Οι πιο πιστοί κάτοικοι της Τριχωνίδας ήταν και είναι οι ψαράδες που ακόμα και σήμερα ρίχνουν τα δίχτυα τους στα βαθιά, καθαρά νερά της, αναζητώντας τη νόστιμη, λιμνίσια αθερίνα, που υπάρχει μόνο εδώ.

Εκείνο που κάνει τη λίμνη Τριχωνίδα να ξεχωρίζει είναι ότι αυτή παραμένει ακόμα μια από τις καθαρότερες λίμνες της Ελλάδος, παρόλο που υφίσταται τις σοβαρές ανθρωπογενείς πιέσεις από τις εντατικοποιημένες αγροτικές δραστηριότητες της παραλίμνιας περιοχής.

Το Κτήμα Πιθάρι δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2008 και βρίσκεται στη Δογρή Παραβόλας, δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα μέσα σε ένα καταπράσινο χώρο 37 στρεμμάτων, κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, καθώς διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό, άριστη εξυπηρέτηση και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Στο Κτήμα Πιθάρι μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό σας σε έναν μοναδικό χώρο, με φινέτσα και γούστο. Ο χώρος προσφέρεται ακόμη και για εκδηλώσεις, φιλοξενώντας έως και 550 άτομα  στο hall 2.

Η υψηλή αισθητική, οι φίνες γεύσεις, ο αξεπέραστος επαγγελματισμός και η τεράστια εμπειρία αναδεικνύουν το κτήμα Πιθάρι σε ιδανική επιλογή για τα πιο απαιτητικά events.

Ο ζεστός μας χώρος, οι δημιουργίες του Σεφ πάντα με φρέσκα υλικά, η ποιότητα, το άριστο σέρβις αλλά και η ποικιλία των γεύσεων και της κάβας μας, έχουν καταφέρει να ικανοποιήσουν ακόμα και του πιο απαιτητικούς. Τα πιάτα που αποτελούνται από γνήσια υλικά που ετοιμάζουμε στον  ξυλόφουρνο,  καθώς και η αθερίνα από τη λίμνη είναι από τα πρώτα πιάτα που θα επιλέξει ο πελάτης μας.

Επίσης, το Κτήμα Πιθάρι αναλαμβάνει τη διοργάνωση ενός μεγάλου event, το «Lake Party¨, αναλαμβάνοντας το στήσιμο των μπαρ και τη προμήθεια τους αλλά και κάθε άλλη λεπτομέρεια που απαιτεί ένα Μουσικό Φεστιβάλ.

Το κτήμα Πιθάρι είναι η συνεχεία του εστιατόριου Studio Πιθάρι που δημιούργησαν οι γονείς μου ο Λάμπρης Δημήτριος και Δήμητρα Μπαζώνη  και που ξεκίνησε το 1993 . Σήμερα είναι ένα πολυτελές εστιατόριο διακοσμημένο από τη μητέρα μου με άποψη και γούστο και συνεχίζει να είναι ένα από τα πολυτελές εστιατόρια του Αγρινίου.

Ταξιδεύοντας τον ουρανίσκο των πελατών του πάνω από 20 χρόνια έφερε εικόνες και γεύσεις μοναδικές.  Έχουμε την γνώση την όρεξη και την αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε και αξίζει να το μοιραστούμε!

Είναι ένας χώρος κομψός και άνετος εσωτερικά και εξωτερικά, που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες του πελάτη. Ο κάθε χώρος διαφέρει καθώς ο εσωτερικός χώρος είναι σε κλασσική γραμμή, ενώ ο εξωτερικός χώρος είναι πιο μοντέρνος. Επίσης, ο εσωτερικός χώρος κρίνεται για μη καπνίζοντες, ενώ εξωτερικός για καπνίζοντες και λειτουργεί όλο το χρόνο.

Το πλούσιο μενού σε παρασέρνει απευθείας στην κουζίνα θέλοντας να τα δοκιμάσεις όλα! Οι δημιουργίες του Σεφ, η ποιότητα και τα πάντα φρέσκα υλικά, το άριστο σέρβις αλλά και η ποικιλία των γεύσεων και της κάβας μας, έχουν καταφέρει να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Στόχος μας είναι η άριστη εξυπηρέτηση και η πλήρης ικανοποίηση των πελατών. Το προσωπικό, που το περιβάλλει, διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να κάνουν τις ιδιαίτερες επαγγελματικές και προσωπικές στιγμές σας αξέχαστες. Ένα πιρούνι, ένα μαχαίρι, ένα καλό κρασί και καλή διάθεση είναι αρκετά για να ταξιδέψουμε μαζί στον χάρτη των γεύσεων…

Ο πανέμορφος καταπράσινος κήπος με την πισίνα αλλά και ο ιδιαίτερα φροντισμένος φωτισμός του χώρου δημιουργούν μια φιλόξενη και ρομαντική ατμόσφαιρα, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό για αξέχαστες κοινωνικές και εταιρικές εκδηλώσεις όλο τον χρόνο. Ο  εσωτερικός χώρος είναι αμφιθεατρικός και βρίσκεται  λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, δίπλα στο Πιθάρι Restaurant.

Είναι ένας χώρος που ο μόνος του επικριτής θα ήταν ο Διογένης κι’ αυτό γιατί το Πιθάρι έχει να προσφέρει τα πάντα.

Επίσης το Studio Πιθάρι μπορεί να φιλοξενήσει πολυπληθείς εκδηλώσεις με μια πλήρως ολοκληρωμένη μορφή οργάνωσης (παρασκευή φαγητού και παροχή κάθε υπηρεσίας σχετικής με την εκδήλωση στις ίδιες εγκαταστάσεις).  Προσφέρεται για κάθε είδους εκδηλώσεις, γάμους, βαπτίσεις, επαγγελματικά συνέδρια, πολιτικές εκδηλώσεις κ.α.

Θέλω να επισημάνω ότι αναλαμβάνουμε το catering στο χώρο που οι πελάτες μας υποδείξουν. Με πλούσιο εξοπλισμό, ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα, άριστη ποιότητα υλικών, άμεση εξυπηρέτηση και προσωπική φροντίδα, το «Studio Πιθάρι» προσφέρει μια ξεχωριστή διάσταση στην εικόνα της κάθε εκδήλωσης.

Η πρόσβαση στο χώρο είναι εύκολη, υπάρχει άνετο πάρκινγκ καθώς και γεννήτρια σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

http://pithari-agrinio.gr/limni-trixonida/

ΚΤΗΜΑ

Δογρή Παραβόλας

 30 26410 62160

 [email protected]

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ (ΑΓΡΙΝΙΟ)

Ηρακλείτου Γιαννούζι, Αγρίνιο

 30 26410 57293

 [email protected]

Εγώ θα επαναλάβω ότι « Το ιστορικό, δε σταματά εκεί. Το 2008 δυο νέοι χώροι προστέθηκαν στη λίστα. Το “Κτήμα Πιθάρι “ που χωρίζεται σε δύο χώρους που βρίσκονται στη λίμνη Τριχωνίδας. Ο ένας χώρος προσφέρεται για καφέ και φαγητό αλλά και για εκδηλώσεις έχοντας μια πιο μικρή αίθουσα (hall 1). Ο δεύτερος χώρος (hall 2) προσφέρεται για να φιλοξενήσει πολυπληθείς εκδηλώσεις χαρίζοντάς σου, μια ακόμη πιο μαγική εικόνα της λίμνης μέσα από αιωνόβια δέντρα. Μια εικόνα που σου κόβει την ανάσα»!

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Γιατί τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο; Μάθε τα μυστικά της ευτυχίας και δρομολόγησε το επόμενο ταξίδι σου !

ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img