Saturday, April 27, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΒ. Κοζομπόλη: Στόχος είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων...

Β. Κοζομπόλη: Στόχος είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Ομογενών

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

THΣ  ΦΙΛΙΠΠΑ ΒΛΑΣΤΟΥ, Special to the Hellenic News of America

Με αφορμή τα 36 χρόνια που συμπληρώνει η Hellenic News of America, αλλά και για την υποψηφιότητα της ως περιφερειακή σύμβουλος Νοτίου Τομέα Αθηνών, με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά, η αργυρή Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης , Βούλα Κοζομπόλη μας παραχώρησε συνέντευξη.

Hellenic News of America και Hermes Expo

«Καταρχάς εύχομαι χρόνια πολλά για τα γενέθλια της Hellenic News of America, να τα εκατοστήσει και να συνεχίσετε με το ίδιο μεράκι να ενημερώνετε και εμάς και την ομογένεια για όλα τα νέα συμβάλλοντας έτσι στην σύμπτυξη των σχέσεων και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών», δήλωσε η κ. Κοζομπόλη.

Αναφερόμενη και στην Hermes Expo που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αμερική και βοηθάει ελληνικές επιχειρήσεις να εισέλθουν στην αμερικάνικη αγορά η κ. Κοζομπόλη είπε πως «αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον Ιδρυτή και Πρόεδρο κ. Παύλο Κοτρώτσιο που επί 32 συναπτά έτη φέρνει σε επαφή τους Έλληνες επιχειρηματίες με την αγορά της Αμερικής ενισχύοντας έτσι την εξωστρέφεια και δημιουργώντας επιχειρηματικές ευκαιρίες προωθώντας τις εξαγωγές Ελληνικών προϊόντων και όχι μόνο».

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο ιδιαίτερος δεσμός με την ομογένεια

Η Ολυμπιονίκης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομογένεια μας σημειώνοντας ότι «H ομογένεια δεν είναι μόνο ένα από τα βασικά συστατικά του Ελληνικού Έθνους, αλλά έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι από τα πιο δυνατά κύτταρα του Ελληνισμού, με σημαντικότατη στην ανάδειξη της χώρας μας στο εξωτερικό, την διατήρηση των παραδόσεών μας και της Ελληνικής γλώσσας και την προαγωγή των Ελληνικών συμφερόντων στα διεθνή φόρα και κέντρα λήψεως αποφάσεως.

ΦΩΤΟ: Ευγενική παραχώρηση Β. Κοζομπολη

Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες και Olympians Αθλητές έχουμε ένα ιδιαίτερο δεσμό με την Ομογένεια, γιατί είναι τα μέλη της, που έρχονται ανελλιπώς στα γήπεδα, στάδια, πισίνες για να υποστηρίξουν τις προσπάθειές μας όταν αγωνιζόμαστε στην Αμερική ή σε άλλα μακρινά για την Ελλάδα μέρη του κόσμου. Είναι ιδιαίτερα συγκινητική η υποδοχή που μας κάνουν κάθε φορά κατά την είσοδό μας, όπως είναι ιδιαίτερα συγκινητικό το να ψέλνουμε μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο κατά την ανάκρουσή του».

Οι στόχοι της ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος

Ως υποψήφια με τον συνδυασμό του κ. Νίκου Χαρδαλιά για την περιφέρεια της Αττικής στον Νότιο Τομέα Αθηνών (Δήμος Αγίου Δημητρίου, Δήμος Αλίμου, Δήμος Γλυφάδας, Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Δήμος Καλλιθέας, Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, Δήμος Νέας Σμύρνης, Δήμος Παλαιού Φαλήρου) την ρωτήσαμε για τους στόχους της. Η ίδια απάντησε ότι «τελειώνοντας την αθλητική μου καριέρα το 2008 μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο αποφάσισα ν’ ασχοληθώ με τα διοικητικά στον αθλητισμό για να μπορέσω να επιστρέψω στην κοινωνία την αγάπη , την υποστήριξη και τις πολύτιμες εμπειρίες και εφόδια που έλαβα όλα τα χρόνια ενασχόλησης μου με τον πρωταθλητισμό.

Σήμερα μετά από 15 χρόνια σε Κεντρικές Διοικητικές θέσεις και διακρίνοντας μεγάλα περιθώρια και προοπτικές στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, συστρατεύομαι με τον Νίκο Χαρδαλιά για να πάμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου τον αθλητισμό ΜΠΡΟΣΤΑ… για όλους, για να κάνουμε την Αττική μας πιο παραγωγική και Πράσινη, για να την κάνουμε πιο ασφαλή με έμφαση στην πολιτική προστασία και την οδική ασφάλεια, για να αναδείξουμε τον πολιτισμό, την δύναμη της προσφοράς, αλληλεγγύης και ίσων ευκαιριών με έργα, της ισότιμης πρόσβασης, για μια πιο ανθρώπινη- κοινωνική Αττική!».

Πώς μπορεί η αυτοδιοίκηση να βοηθήσει νέους να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό; Και πώς μπορεί να βρεθεί μια φόρμουλα για να ενισχυθούν οι δεσμοί με την Ομογένεια;

H κ. Κοζομπόλη απάντησε ότι «η αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη μίας στενής σχέσης νεολαίας και αθλητισμού. Θα συνοψίσω την απάντησή μου σε 3 βασικούς άξονες:

Καταρχάς με την αναβάθμιση των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων, την ολοκλήρωση κατασκευής αθλητικών χώρων καθώς και την δημιουργία νέων. Πρέπει δηλαδή η αυτοδιοίκηση να συνδράμει στη δημιουργία των αθλητικών υποδομών καθώς και στην φροντίδα και επιμέλεια διαρκούς συντήρησης και μέγιστης ωφέλειας για τους συμπολίτες μας.

ΦΩΤΟ: Ευγενική παραχώρηση Β. Κοζομπολη

Κατά δεύτερον είναι η αναβάθμιση και επιπλέον δημιουργία αθλητικών χώρων σε συνεργασία με τους δήμους, στα σημεία όπου τα παιδιά περνούν τον περισσότερο χρόνο τους τα πρωινά και τα απογεύματά τους. Δηλαδή τα σχολεία. Τα δημόσια σχολεία λοιπόν, η κτιριακή επίβλεψη και συντήρηση των οποίων είναι αρμοδιότητα της αυτοδιοίκησης, θα πρέπει να γίνουν τα στέκια των παιδιών για αθλητισμό και δημιουργική απασχόληση.
Και κατά τρίτον, η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αξιοποιήσει τις αθλητικές υποδομές για την διοργάνωση άρτιων αθλητικών εκδηλώσεων που προάγουν τον Αθλητισμό, την Υγεία, την Ολυμπιακή Παιδεία και την Περιβαλλοντική Ευθύνη σε συνεργασία με αξιόπιστους φορείς και την διοργάνωση Διεθνούς εμβέλειας Αθλητικών και Πολιτιστικών γεγονότων με στόχο την εξωστρέφεια και την ανάδειξη του brand Αττική.

Αναφορικά με την ενίσχυση με τους δεσμούς της Ομογένειας πρωταρχικός μου στόχος είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Ομογενών και στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό».

ΦΩΤΟ: Ευγενική παραχώρηση Β. Κοζομπολη

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img