Saturday, April 27, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΓλεντι των αποφοιτων Νεοελληνικών Σπουδων του Queens College στο Κεφαλονιτικο Σπιτι

Γλεντι των αποφοιτων Νεοελληνικών Σπουδων του Queens College στο Κεφαλονιτικο Σπιτι

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Στο Κεφαλονιτικο Σπιτι πραγματοποιήθηκε την περασμενη Παρασκευη το γλεντι των αποφοίτων και φοιτητών του τμήματος Νεοελληνικών Σπουδων και του Κεντρου Βυζαντινων και Νεοελληνικών Σπουδων του Πανεπιστημίου του Queens College. Οι βασεις για αυτη την εκδηλωση τεθηκαν τον περασμενο Οκτωβριο στην πρωτη συναντηση που ειχαν οι αποφοιτοι στο Oasis Cafe. Υπογραμμίζεται ότι κάτι τέτοιο έγινε για πρώτη φορά με σκοπο την ενισχυση των δεσμών νεωτερων και παλαιοτερων γενεων φοιτητων και αποφοιτων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότεροι από 70 φοιτητές και απόφοιτοι, ο καθηγητής και διευθυντης του Κεντρου Βυζαντινων και Νεοελληνικών Σπουδων Δρ. Γερασιμος Κατσαν και καθηγητρια και υποδιευθυντρια του Κεντρου Δρ. Μαρια Αθανασοπούλου, τρια μελη της Συμβουλευτικης Επιτροπης του Βυζαντινου Κεντρου και αποφοιτοι του Queens College η κ.Εφη Λεκα, ο κ. Κωστας Βαγγελατος και ο κ. Γιαννης Μεταξάς, η πρόεδρος και τα μελη του Ελληνικού club “Ικαρος” Γεωργία Λιοτοπούλου καθως και φιλοι και συγγενεις των φοιτητων και των αποφοιτων.

Photo; Center for Byzantine and Modern Greek Studies

Αφου καλωσορισαν και ευχαριστησαν ολους τους παρευρισκομένους ο Δρ. Κατσαν και η Δρ. Αθανασοπουλου, στη συνεχεια πηρε το λογο ο αποφοιτος’94 κ. Γερασιμος Αλεξατος μελος της προσωρινης επιτροπης αποφοιτων που συσταθηκε αποτελουμενη επισης απο τις κ.κ Αναστασια και Αλεξανδρα Λιοτοπουλου, Σοφια Μπετσιου, Αλεξανδρα Καβουρα και Βικτωρια Ιωαννου. Μεταξυ άλλων ο κ.Αλεξατος αναφερθηκε στην αναγκη συστασης ενος επισημου θεσμικου οργανου συλλογου Ελληνων και Κυπριων αποφοιτων ( Greek & Cypriot Alumni Αssociation of Queens College) με σκοπο την υποστηριξη των Ελληνικών προγραμματων, καθως και της επερχομενης εκδηλωσης του Κεντρου Βυζαντινων και Νεοελληνικών Σπουδων για τα 50 χρονια απο την ιδρυση του στις 17 Μαιου 2024 στο Terrace on the Park. Τονίστηκε επισης η ανάγκη για επαφή και δικτύωση των αποφοίτων τόσο σε κοινωνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Photo; Center for Byzantine and Modern Greek Studies

Το κοστος της εκδηλωσης ανελαβαν η κ.Εφη Λεκα και ο κ.Κωστας Βαγγελατος δινοντας την ευκαιρια σε ολους τους συμμετεχοντες να απολαυσουν δωρεαν τα εδέσματα που ετοίμασαν επίσης δωρεάν για το σκοπο αυτο τα μελη του συλλογου “Κεφαλος” και οι οποιοι παραχωρησαν αφιλοκερδως τον χωρο της εκδηλωσης. Ο “Κέφαλος” επι σειρα ετων προσφερει εμπρακτα την υποστηριξη του στο Κεντρο Βυζαντινων και Νεοελληνικών Σπουδων χορηγωντας υποτροφιες για τους φοιτητες Ελληνικων Σπουδων σε εκδηλωση που πραγματοποιειται καθε Μάιο .Τα τελευταια δυο χρονια μαλιστα την προσφερει στην μνημη του αειμνηστου καθηγητη του τμηματος Ελληνικων Σπουδων Κωστα Χριστοφορατου.
Τελος ο αποφοιτος’94 Στηβ Απολλονατος και η ορχηστρα του προσεφεραν δωρεαν ζωντανη μουσικη και η εκδηλωση εξελιχθηκε σε ενα πολυ ωραίο γλεντι με ποιοτικη ελληνική μουσικη , πολυ χορο και πολυ κεφι και κατά γενικη ομολογια ηταν μια πολύ πετυχημενη εκδηλωση.

ΠΗΓΗ: Center for Byzantine and Modern Greek Studies

Photo; Center for Byzantine and Modern Greek Studies

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img