Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceΕπίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ και στον Καναδά πραγματοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού»...

Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ και στον Καναδά πραγματοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της διεθνούς δράσης του Οργανισμού και ευρύτερης ενημέρωσης για τις αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών και οικογενειών στην Ελλάδα  

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Αθήνα, 28 Απριλίου 2017

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα επισκεφτεί αρχικά τη Νέα Υόρκη από 1 έως 4 Μαΐου και κατόπιν το Μόντρεαλ από 5 έως 7 Μαΐου και το Τορόντο στις 7 και 8 Μαΐου αντίστοιχα. Η επίσκεψη στις ΗΠΑ και τον Καναδά θα δώσει την ευκαιρία στην ομάδα του Οργανισμού να έχει συναντήσεις με σειρά από διεθνείς του συνεργάτες και εταίρους στο πεδίο της παιδικής προστασίας, αλλά και υποστηρικτές του στις δύο χώρες που βρίσκονται στο πλευρό των δράσεων μας για τα παιδιά και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Κώστας Γιαννόπουλος και ο Επικεφαλής των Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού, Επίτιμος Πρέσβυς Marc Van den Reeck, θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη με αξιωματούχους του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, εκπροσώπους διεθνών φορέων στην προστασία των παιδιών, όπως και με την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ κα. Αικατερίνη Μπούρα και τον Γενικό Πρόξενο της Νέας Υόρκης, κ. Κωνσταντίνο Κούτρα.

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο ελληνικός Οργανισμός συμμετέχει με ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ και είναι μέλος του Γραφείου Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων αυτών θα τεθούν τα ζητήματα της παιδικής προστασίας και της ανάγκης στενότερης συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών των παιδιών και των οικογενειών τους στην Ελλάδα εν μέσω μιας σκληρής κοινωνικής κρίσης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην άνευ προηγουμένου προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, η οποία πλήττει ιδιαίτερα τα παιδιά σε ανάγκη διεθνούς προστασίας και φροντίδας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκπροσωπεί, επίσης, την Ελλάδα στο Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (ICMEC) που εδρεύει στην Ουάσιγκτον με τον Πρόεδρο του Οργανισμού του κ. Κώστα Γιαννόπουλο να συμμετέχει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και να ηγείται της παγκόσμιας προσπάθειας για την προστασία των παιδιών. Το ΔΣ του ICMEC αποτελείται από εξέχοντα στελέχη και σημαντικές προσωπικότητες σε διεθνές επίπεδο στον τομέα της παιδικής προστασίας, της τεχνολογίας, της επιστήμης, των αρχών επιβολής του νόμου, των τεχνών, της πολιτικής και της διπλωματίας.

Ο κ. Γιαννόπουλος θα συμμετέχει στις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου του ICMEC που θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη στις 3 και 4 Μαΐου, όπου και θα παρουσιάσει πρόσφατες εξελίξεις στο έργο του Οργανισμού και τις μεγάλες προκλήσεις για τα παιδιά στην Ελλάδα εν μέσω της οικονομικό-κοινωνικής, αλλά και πιο πρόσφατης προσφυγικής κρίσης που διαδραματίζεται στη χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι μόνο στη διάρκεια του 2016 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποστήριξε περισσότερα από 100.000 παιδιά και τις οικογένειες τους στην Ελλάδα μέσα από ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δράσεων για παιδιά θύματα κακοποίησης, εξαφανισμένα παιδιά, παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας και παιδιά που ζουν ή απειλούνται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

Στη Νέα Υόρκη «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα συναντηθεί, επίσης, με μέλη της Ελληνικής Κοινότητας, Ομοσπονδιών και Συλλόγων, Ιδρυμάτων, Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων, όπως και εκπροσώπους του Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στις 2 Μαΐου μέλη της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ θα οργανώσουν στη Νέα Υόρκη μια συνάντηση που θα τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα τις δράσεις του Οργανισμού για τα Παιδιά, αλλά και τις προσπάθειες της Καναδικής Πρωτοβουλίας του Καναδά (Canadian Initiative for Lesvos). Μέλη της πρωτοβουλίας από τον Καναδά θα συμμετέχουν στη συνάντηση στη Νέα Υόρκη, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μια γέφυρα συνεργασίας και επικοινωνίας των δύο κοινοτήτων από τις δύο χώρες υπό τον κοινό σκοπό υποστήριξης των παιδιών στην Ελλάδα.

Η Καναδική Πρωτοβουλία για τη Λέσβο ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 με στόχο να υποστηρίξει το έργο του ελληνικού Οργανισμού για τα παιδιά και τις οικογένειες στη χώρα μας και συγκεκριμένα να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους για τη δημιουργία ενός Σπιτιού Φιλοξενίας στη Μυτιλήνη για όλα τα παιδιά σε κίνδυνο και ενός Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στη Λέσβο.

Οι πρώτες δωρεές προήλθαν από τον Καναδά συμπεριλαμβανομένης της στήριξης του πρώην Πρέσβεως του Καναδά στην Ελλάδα (2011-2015) και Φιλέλληνα, κ. Robert William Peck. Εν συνεχεία, πολλοί Έλληνες, αλλά και Φιλέλληνες, μέλη συλλόγων, τοπικών Οργανισμών και κοινοτήτων, όπως και απλοί εθελοντές και υποστηρικτές εντός και εκτός του Καναδά ευαισθητοποιήθηκαν ενώνοντας τις δυνάμεις τους προς υποστήριξη της Καναδικής Πρωτοβουλίας.

Με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας και διασφάλισης μεγαλύτερης υποστήριξης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα μέλη της Καναδικής Πρωτοβουλίας διοργανώνουν στις 6 και 7 Μαΐου το Διήμερο Φεστιβάλ Ελληνικών Γεύσεων και Κρασιού στο Μόντρεαλ. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Κώστας Γιαννόπουλος και ο Πρέσβυς (Επιτ.) Πρέσβυς Marc Van den Reeck, θα χαιρετίσουν και θα συμμετέχουν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά του Ελληνισμού του Μόντρεαλ, στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο.

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει μια σειρά από δραστηριότητες ανάμεσα τους την φωτογραφική έκθεση «Les Oubliés – Οι Ξεχασμένοι» του καναδού καλλιτέχνη Jeff Malo, οποίος το καλοκαίρι του 2016 αποτύπωσε συγκλονιστικές εικόνες από την τραγωδία χιλιάδων προσφύγων μεταξύ τους πολλών παιδιών που έφτασαν στην Ελλάδα προς αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος στην Ευρώπη.

Η δημιουργία Σπιτιού για τα Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Λέσβο στοχεύει να προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για όλα τα παιδιά σε κίνδυνο σε ισότιμη βάση: τόσο για ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων πολλά εκ των οποίων ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες, όσο και για παιδιά ελληνικής ή άλλης καταγωγής που έχουν απομακρυνθεί ή χωριστεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον με απόφαση του Εισαγγελέα και των δικαστικών αρχών.

Το Σπίτι για τα Παιδιά θα ενταχθεί στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Λέσβου που θα λειτουργήσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που περιλαμβάνει εκτός των άλλων υπηρεσιών την ήδη υφιστάμενη λειτουργία της Κινητής Ιατρικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά, που έχει ενταχθεί στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το ΕΚΑΒ από τις αρχές του 2016, τη δυνατότητα άμεσης επιτόπιας παρέμβασης για παιδιά σε κίνδυνο και την παροχή ολιστικής ψυχο-κοινωνικής και ιατρικής υποστήριξης.

Η επίσημη επίσκεψη του Οργανισμού στον Καναδά θα ολοκληρωθεί στο Τορόντο, όπου τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα συναντηθούν με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας, κ. Αλέξανδρο Ιωαννίδη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τορόντο Σωτήριο (Αθανασούλα) και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση του διήμερου Φεστιβάλ στο Μόντρεαλ μπορείτε να βρείτε εδώστην ιστοσελίδα της Καναδικής Πρωτοβουλίας για τον Καναδά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψη του οργανισμού μας στις ΗΠΑ και στον Καναδά μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Τύπου και τον κ. Παναγιώτη Παρδάλη στο [email protected] ή απευθείας τηλεφωνικά στο (+30) 210 33 06 140 – (+30) 697 51 20 654.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img