Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Η Ελλάδα έκανε την επιλογή της γιά την Οργάνωση-εκπρόσωπο της Ομογένειας, εκτιμώντας...

Η Ελλάδα έκανε την επιλογή της γιά την Οργάνωση-εκπρόσωπο της Ομογένειας, εκτιμώντας την δραστηριοποίηση του HANC

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

– Σημαντικές επαφές στην Αθήνα του πρόεδρου του ”Ελληνοαμερικάνικου Εθνικού Συμβούλιου” με: Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον υπουργό Επικρατείας, υφυπουργούς, βουλευτές κ.ά. γιά θέματα Ομογένειας, ελληνικών εξαγωγών κ.λ.π.

– O Πρόεδρος της Δημοκρατίας: ”ΝΑΙ στην ψήφο των απόδημων Ελλήνων”

Αυτό δήλωσε (γιά ζήτημα ψήφου) ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος (που πριν 7 χρόνια, ως υπουργός, είχε συγγράψει το νομοσχέδιο γιά την ψήφο Απόδημων, που δεν ψηφίστηκε στην Βουλή) στον πρόεδρο της (μόνης) τριτοβάθμιας ομογενειακής Οργάνωσης στις ΗΠΑ ”Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο”, Βασίλη Ματαράγκα, τον οποίον δέχτηκε στο προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016. Είχε προηγηθεί επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, μαζί με πρόσκληση γιά να παραυρεθεί στις εκδηλώσεις στον ‘Αγιο Αυγουστίνο Φλόριδας, γιά την 250η επέτειο άφιξης των πρώτων Ελλήνων μεταναστών στην αμερικάνικη ήπειρο (ιστορικά είμαστε η πρώτη εθνική ομάδα-μειονότητα που ”μετανάστευσε” στην αμερικάνικη ήπειρο και συγκεκριμένα στο έδαφος των ΗΠΑ, Ιούνιο 1768). Πρόσκληση θα σταλεί και στον/στην πρόεδρο των ΗΠΑ, που αναλαμβάνει καθήκοντα 20 Ιανουαρίου 2017. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που απασχολούν την Ομογένεια (ελληνόφωνη παιδεία παιδιών Ομογενών κ.ά.), αλλά και θέματα που σχετίζονται με την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στις ΗΠΑ.
Το ζήτημα των ελληνικών εξαγωγών στις ΗΠΑ τέθηκε βασικά και στις συναντήσεις που είχε ο πρόεδρος της Οργάνωσης με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη (σ.σ.: είναι σε εξέλιξη σχετικές επαφές γιά να υπάρχουν ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα με απευθείας εισαγωγές, όπως π.χ. ελαιόλαδο, σε όλες τις υπεραγορές τροφίμων στις ΗΠΑ, δηλ. στα 38.115, αμερικάνικα super markets, στα οποία τώρα ΔΕΝ υπάρχουν ελληνικά -εισαγώμενα- προϊόντα). Στόχος της εκστρατείας, να δεκαπλασιαστούν -στο ελάχιστο- οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ, αφού (ουσιαστικές, παραγωγικές) επενδύσεις στην Ελλάδα (που θα μείωναν και την ανεργία), είναι απαγορευτικές.
Ο κ. Ματαράγκας, συναντήθηκε, επίσης, με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, με τον υφυπουργό Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, με τον βουλευτή και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κώστα Τσιάρα, με τον επικεφαλή της Γεν. Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχ. Κόκκινο και βουλευτές, τους οποίους ενημέρωσε γιά την κατάσταση στην Ομογένεια ΗΠΑ, δίνοντας έμφαση στο μεγάλο πρόβλημα με το κλείσιμο ελληνικών σχολείων, στην παρακμή-συρρίκνωση της ελληνικής Ομογένειας και στην ψήφο των Ομογενών.

Θυμίζουμε ότι η Οργάνωση ”Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο”, μέσα στον χρόνο 2016 (το νέο Συμβούλιο ανάλαβε τέλη 2015):
– Γιά πρώτη φορά στην ιστορία της Ομογένειας (και της Ελλάδας) διοργάνωσε (και καθιέρωσε)εκδήλωση (28 Φεβρουαρίου 2016) γιά να τιμηθούν οι πρώτοι ‘Ελληνες στις ΗΠΑ, στον ‘Αγιο Αυγουστίνο Φλόριδας 1768, με την παρουσία εκπρόσωπου του πρωθυπουργού της Ελλάδας.
– Γιά πρώτη φορά στην ιστορία της Ομογένειας (και της Ελλάδας), διοργάνωσε (και καθιέρωσε) εκδήλωση (1 Μαρτίου 2016) στην Βοστώνη, γιά να τιμηθούν οι Αμερικανοί φιλέλληνες που πολέμησαν στην Ελλάδα, στην επανάσταση του ’21, με την παρουσία εκπρόσωπου του πρωθυπουργού.
– Και γιά πρώτη φορά στην ιστορία της Ομογένειας (και της Ελλάδας), διοργάνωσε (και καθιέρωσε) εκδήλωση (15 Απριλίου 2016) στην πόλη ”Ελλάδα” (Greece) στα βόρεια της Πολιτείας (State) Νέας Υόρκης, γιά να τιμηθεί η πόλη που πήρε το όνομα Ελλάδα (Μάρτιο 1822) ”γιά να τιμήσει την επανάσταση των Ελλήνων”, με την παρουσία εκπρόσωπου του πρωθυπουργού Ελλάδας. Στην πόλη (δήμαρχο πόλης Greece) επιδόθηκαν, τιμητική διάκριση του πρόεδρου της ελληνικής Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Σημ.: Και στις 3 εκδηλώσεις, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, εκπροσώπησε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Παράλληλα, η μόνη τριτοβάθμια (στις ΗΠΑ) Οργάνωση ”Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο” (που το πολεμούν τα αποτυχημένα κατεστημένα της Ομογένεας ΗΠΑ, ακόμα και Οργανώσεις μέλη του, όπως π.χ. η ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης), έχει δρομολογήσει -γιά άμεση εφαρμογή, υλοποίηση- 3 ακόμα πράξεις:
– Δημιουργία Charter Schools σε 4 Πολιτείες των ΗΠΑ (εκτός Φλόριδας, όπου ήδη υπάρχουν 10), στα οποία διδάσκονται και ελληνικά σε παιδιά κάθε φυλής και χρώματος, με αποσπασμένους από Ελλάδα εκπαιδευτικούς…
– Δεκαπλασιασμό -στο ελάχιστο- εξαγωγών ελληνικών προϊόντων γιά διάθεσή τους στα 38.115 (αμερικάνικα) super markets, στα οποία τώρα ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένα ελληνικό εισαγώμενο προϊόν…
– Πρωτοβουλία γιά την μόνιμη διεξαγωγή των ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.
Σημ.: Υπάρχουν και δύο ακόμα ενέργειες-πράξεις του ”Ελληνοαμερικάνικου Εθνικού Συμβούλιου”, που στοχεύουν στην αναβάθμιση της Ομογένειας και στην ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ προβολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Thanks for reading Hellenic News of America

 

IMG_0647

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img