Saturday, April 27, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΜελέτη για τη βελτίωση και αξιοποίηση των μονοπατιών και ορεινών διαδρομών του...

Μελέτη για τη βελτίωση και αξιοποίηση των μονοπατιών και ορεινών διαδρομών του Ολύμπου από τον ΠΟΤΑΠ

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης του κοινωνικού, φυσικού και ιστορικού αποθέματος της Πιερίας, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) σχεδιάζει μια ολοκληρωμένη και στοχευμένη πρόταση για την αναβάθμιση και βελτίωση των διαδρομών και μονοπατιών του Ολύμπου.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην αναβάθμιση (βελτίωση βατότητας, σήμανση, κ.ά.) των υφιστάμενων μονοπατιών, με στόχο την ενδυνάμωση των πολλαπλασιαστικών αναπτυξιακών παρεμβάσεων στην τοπική οικονομία, την ασφάλεια των επισκεπτών, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πληθυσμού, καθώς και την προστασία του φυσικού και πολιτισμικού του ευρύτερου περιβάλλοντος στην περιοχή του σημαντικού αυτού ορεινού όγκου της Πιερίας.

Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στα γραφεία του ΠΟΤΑΠ, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και ο Πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Γεώργιος Καραλής ανακοίνωσαν την απόφαση του ΠΟΤΑΠ να ξεκινήσει άμεσα η μελέτη για την βελτίωση και αξιοποίηση των μονοπατιών και ορεινών διαδρομών του Ολύμπου. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν,  επίσης, τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΟΤΑΠ κ.κ. Νίκος Λαλούμης, Στέλιος Ούζας και Βασίλης Δήμου, η διευθύντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ κα Μπέττυ Παρτσαλίδου και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας κ. Ανέστης Σιδηρόπουλος.

Η εκπόνηση της μελέτης θα γίνει από την Πιερική Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ. Με την ολοκλήρωση και έγκριση της μελέτης ο ΠΟΤΑΠ θα προωθήσει την ολοκληρωμένη πρόταση για τη βελτίωση – ανάδειξη των σημαντικότερων ορειβατικών διαδρομών στον Όλυμπο, στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και στον Δήμο Δίου-Ολύμπου για υλοποίηση.
Η Αντιπεριφειάρχης Πιερίας και Σοφία Μαυρίδου, κατά την  εισήγησή της στη σύσκεψη, χαρακτήρισε τον  Όλυμπο κεντρικό σημείο αναφοράς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές, έμπνευση και ελπίδα για την ανάπτυξη της περιοχής και τόνισε ότι δράσεις που σχεδιάζονται μέσω του ΠΟΤΑΠ στοχεύουν στην αξιοποίηση των σημαντικών δυνατοτήτων του Ολύμπου για ανάπτυξη θεματικών τουριστικών δραστηριοτήτων. «Τα μονοπάτια πεζοπορίας αποτελούν την ανερχόμενη τάση για τον τουρισμό που με τα πλούσια και προστατευόμενα φυσικά τοπία, αλλά και τα σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Πιερίας αναδεικνύουν μια νέα προσπάθεια ενίσχυσης του φυσικού πλούτου μέσω συγκεκριμένων δράσεων και καλών πρακτικών. Κύριος μοχλός ανάπτυξης της Πιερίας θα πρέπει να είναι η επίτευξη βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης με την υιοθέτηση των αρχών της αειφορίας και της λειτουργικής διασύνδεσης της τουριστικής ανάπτυξης με το περιβάλλον και την πολιτιστική λαογραφική κληρονομιά μας», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Μαυρίδου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) κ. Γεώργιος Καραλής δήλωσε: «Η συγκεκριμένη δράση του ΠΟΤΑΠ θα δημιουργήσει πολλαπλά οφέλη, ενισχύοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, πολύ περισσότερο όταν οι παρεμβάσεις αφορούν ένα παγκόσμιο μνημείο φύσης και πολιτισμού, τον Όλυμπο. Μια συντονισμένη προσπάθεια, ανάδειξης όλου αυτού του φυσικού πλούτου μέσα από τη δημιουργία ενός δικτύου ορειβατικών και πεζοπορικών διαδρομών αλλά και τη βελτίωση των υφισταμένων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τους Δήμους του νομού, την Πιερική Αναπτυξιακή και όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, θα αναβαθμίσει το τουριστικό μας προϊόν και θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερο και πολύτιμο διαχειριστικό εργαλείο ανάδειξης της Πιερίας».

Thanks for reading Hellenic News of America

ΠΗΓΗ: ΠΟΑΤΑΠ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img