Saturday, April 27, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣτον ετήσιο χορό του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, τιμήθηκε η εταιρεία "Παν-Γρηγόριαν" για τα...

Στον ετήσιο χορό του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, τιμήθηκε η εταιρεία “Παν-Γρηγόριαν” για τα 40 χρόνια προσφοράς στην Ομογένεια

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Του Φώτη Καλιαμπάκου

Νέα Υερσέη. Η επέτειος των 40 χρόνων από την ίδρυση μιας επαγγελματικής ένωσης είναι απο μόνη της ένα γεγονός με ιδιαίτερη σημασία. Οταν όμως αναφέρεται στον μεγαλύτερο οργανισμό Ομογενών που ασχολούνται με την εστίαση, τον οργανισμό “Pan Gregorian Enterprises” τότε αποκτά άλλες διαστάσεις και αγγίζει την ιστορία των πρωτεργατών. Εκείνων που είχαν την έμπνευση και την διορατικότητα να ιδρύσουν την ένωση που όχι μόνο ανύψωσε τους επαγγελματίες του χώρου αλλά ταυτόχρονα πρόσφερε και προσφέρει σε όλη την Κοινωνία.

Η βράβευση έγινε στα πλαίσια του 39ου ετήσιου χορού του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Pan Gregorian of America Charitable Foundation, μιας εκδήλωσης που αποτελεί ορόσημο για την ομογένεια της Νέας Υερσέης.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο εντυπωσιακό και πολυτελές κέντρο “Venetian Caterers”, στο Garfield, NJ  την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και πραγματικά έδωσε και φέτος το έναυσμα για μια όμορφη βραδιά, που είχε όλα τα χαρακτηριστικά της ζεστής φιλοξενίας και της προσφοράς υπηρεσιών.

Παρών στο δείπνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος.

Thanks for reading Hellenic News of America

Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στο δείπνο παρευρέθηκε ο Πρωτοσύγκελος π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας εκπροσώπησε ο Πρόξενος κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος και συνεχάρη τους αξιωματούχους του Φιλανθρωπικού Οργανισμού για τις δωρεές και για τα επιτεύγματα του.

Τους καλεσμένους, που ήρθαν απο  διάφορες πολιτείες καλωσόρισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας “Παν-Γκριγόριαν Νέας Ιερσέης”, κ. Νικόλαος Κάλλας. Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο κ. Δημήτριος Λογοθέτης, που έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος.

Photo credit ETA press

Ο πρόεδρος της Παν Γρεγοριαν κ. Μιχάλης Ζαβόλας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του ιδρυτή κ. Μανωλιού και στους πρωτεργάτες που στήριξαν την ιδέα και δημιούργησαν την Εταιρεία. Μια διαδρομή 40 ετών που χαρακτηρίζεται από την συνεργασία των μελών, και την διαπραγματευτική ισχύ μέσα από την ενότητα. Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε, ιδιαίτερα τους προμηθευτές και εκπροσώπους εταιρειών για την συνεισφορά τους  στην πρόοδο της εταιρείας.

Ο Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, κ. Αλεξ Θεοδοσίου, μίλησε με συγκίνηση για το Pan Gregorian και τα 40 χρόνια προσφοράς του.

«Σήμερα τιμούμε την καινοτομία των πρωτοπόρων που ίδρυσαν το Pan Gregorian.
Τιμούμε την δύναμη της ενότητας που έδωσε η εταιρεία αυτή, στους Ελληνοαμερικανούς επαγγελματίες της εστίασης και έτσι απέκτησαν σημαντική διαπραγματευτική ισχύ μπροστά στις μεγάλες εταιρείες. Τιμούμε την ανταπόδοση και την προσφορά της εταιρείας στην κοινότητα.» Ο κ. Θεοδοσίου ευχαρίστησε όλους τους προμηθευτές και τις εταιρίες που συνεργάζονται με την Παν Γρεγοριαν και στηρίζουν ενεργά τις δράσεις του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος.

Τις τιμητικές πλακέτες εκ μέρους του Παν Γρεγοριαν Νέας Υερσέης, παρέλαβαν ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νικόλαος Κάλλας και ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Ζαβόλας, και εκ μέρους των υπολοίπων τμημάτων ο κ. Δ. Καφχίτσας.

Ο κ.Δ. Καφχίτσας Πρόεδρος της Παν Γρεγοριαν Μέτρο Νιού Γιορκ, ευχαρίστησε το Φιλανθρωπικό Τμήμα για την τιμή και τόνισε ότι στο πνεύμα ευγνωμοσύνης εκφράζουμε τις “θερμές ευχαριστίες μας για τούτη την αναγνώριση”. Είναι δείγμα, πρόσθεσε,  των συντονισμένων ενεργειών, των κοινών στόχων και της σκληρής δουλειάς όλης της ομάδας των αφιερωμένων μελών της Εταιρείας. Εκφράζω, πρόσθεσε τα συγχαρητήρια μου στον Πρόεδρο και τα λοιπά μέλη όλων των τμημάτων, τον κ. Μιχάλη Ζαβόλα απο τη Νέα Ιερσέη, Σάκης Τυρνάς, Απερ ΝΥ, κ. Νίκο Αποστολόπουλο Ν. & Β. Καρολίνα, κ. Τζέιμς Τζέπο, της Νέας Αγγλίας. Παρόντες στην βράβευση όλοι σχεδόν οι αξιωματούχοι των διαφόρων τμημάτων, όπως το Απστέιτ  της Νέας Υόρκης, το Μέτρο ΝΥ, της Νέας Αγγλίας, της Νότιας και Βορείου Καρολίνας και για πρώτη φορά από την περιοχή της Πενσιλβάνια το “Κάπιταλ Ρέστοραντ Γκρουπ”.

Στη συνέχεια μοιράστηκαν για μια ακόμη χρονιά επιταγές για όλα τους οργανισμούς που υποστηρίζει το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα, την Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου, το Ελληνικό Τμήμα του Οίκου Φιλοξενίας “Ronald Mc Donald House of New York”, την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιερσέης και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “Χάκενσακ”, το Ταμείο Κυπριοπαίδων, την “Εδρα Ελύτη” του Πανεπιστημίου “Ράτγκερς” και αρκετές Ενορίες απο τη Νέα Ιερσέη, όπου και η έδρα του Οργανισμού όπως,  η κοινότητα  του Αγίου  Δημήτριου στο Γιούνιον,  του Αγίου Δημητρίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Τζέρσεϊ Σίτι αλλά και του Αγίου Φανουρίου στο Ελίζαμπεθ.

Οι δωρεές που απονεμήθηκαν το βράδυ της Κυριακής ανήλθαν στις 90.000 δολάρια.
Το Παν-Γκριγκόριαν της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης και του Λονγκ Αϊλαντ δώρισε 15.000 δολάρια στο ταμείο του οργανισμού «The New York Police and Fire Widows’ and Children’s Benefit Fund» και 5.000 δολάρια στην Ακαδημία του Αγ. Βασιλείου.
Απονεμήθηκαν επίσης υποτροφίες συνολικής αξίας 20.000 δολάρια στους αριστούχους φοιτητές Στέφανι-Κατερίνα Τίκα, Δήμητρα Γιαννακόπουλου, Μόλι-Σοφία Λοβ, Ελένη-Φωτεινή Μανταράκα, Ανδρέα Σωκράτους, Αλέξανδρο-Ιωάννη Πίπη, Λουκά-Σπύρο Ποταμιανό.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα επιμελήθηκε ο Σταύρος Θεοδώρου, με την συμμετοχή έμπειρων καλλιτεχνών.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img