Saturday, May 4, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΜε επιτυχία και υψηλές παρουσίες η πρώτη εκδήλωση της HABA για τη...

Με επιτυχία και υψηλές παρουσίες η πρώτη εκδήλωση της HABA για τη νέα σεζόν!

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Αισιοδοξία αλλά και κίνδυνοι λόγω της πολιτικής αστάθειας για την αγορά των PTO

Του Φώτη Καλιαμπάκου – Special to the Hellenic News of America

Η ΗΑΒΑ – Hellenic American Association for Professionals in Finance (ή και Bankers Association) αποτελεί, κατά γενική ομολογία και για πάνω από 40 χρόνια, μια από τις πιο επιτυχημένες και δυναμικές επαγγελματικές οργανώσεις της ομογένειας, κάτι που ασφαλώς σχετίζεται και με το γεγονός ότι τα μέλη της είναι επαγγελματίας ενός κλάδου του οποίου η Νέα Υόρκη αποτελεί ένας είδος «Μέκκας» και δουλεύουν σε ένα πολύ ευνοϊκό και προσοδοφόρο, αλλά ταυτόχρονα και αμείλικτα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η ίδια η οργάνωση από την πλευρά της φροντίζει με μια σειρά ενεργειών και εκδηλώσεων να βοηθά τα μέλη της, να δίνει ευκαιρίες στους νέους επαγγελματίες του κλάδου και να τους κρατά στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, δικτυώνοντάς τους παράλληλα με τους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου. Αυτό πραγματοποιείται κάθε χρόνο και με μια σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν σκοπό να ενημερώσουν τα μέλη της οργάνωσης αλλά και τους επισκέπτες, αλλά και τον τύπο για τις εξελίξεις και τις προοπτικές διαφόρων τομέων του κλάδου.

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Η πρώτη για φέτος από αυτές τις υψηλού ενδιαφέροντος και επιπέδου εκδήλωση διοργανώθηκε με την συνεργασία της κολοσσιαίας πολυεθνικής εταιρίας Wels Fargo με την άμαξα από το 19ο αιώνα στην είσοδο του κτιρίου στην καρδιά του Μανχάταν μια ανάσα από το σταθμό Grant Central να παραπέμπει στις απαρχές της ιστορίας της εταιρίας, η οποία είχε ιδρυθεί στην αρχική της μορφή το 1852 σαν μια υπηρεσία γρήγορων για την τότε εποχή τραπεζικών υπηρεσιών. Η πρώτη εκδήλωση πέραν από τον κοινωνικό χαρακτήρα και αυτόν της δικτύωσης των μελών με διακεκριμένους συναδέλφους τους, είχε και ενημερωτικό χαρακτήρα, αφού τρία κορυφαία στελέχη από επενδυτικά funds κλήθηκαν να αναλύσουν τις προοπτικές της αγοράς των PTO.

Το πάνελ το οποίο εισήγαγε ο Κώστας Κάλλας, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους της HABA αποτελούνταν από τον Geoff Schneider (Founder & Managing Partner, Cava Capital) ως συντονιστή, και τους Kevin Gsell, (Managing Director, Company Solutions, Nasdaq Private Market) και Jon Redmond, (Portfolio Manager – Equity Capital Markets, Discovery Capital Management LLC) οι οποίοι αναφέρθηκαν διεξοδικά στην ιστορία αλλά και τις προοπτικές του συγκεκριμένου κλάδου των ιδιωτικών επενδύσεων. Οι τρεις επενδυτές με λεπτομέρειες αλλά και χιούμορ μάλλον είχαν κοινή προσέγγιση στην αποτίμηση του γενικού κλίματος και των προοπτικών του συγκεκριμένου κλάδου των επενδύσεων και μόνο σε επιμέρους θέματα υπήρχαν μικρές διαφορές στις εκτιμήσεις τους.

Thanks for reading Hellenic News of America
ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Σύμφωνα λοιπόν με αυτούς στη συγκεκριμένη αγορά παρατηρούνται δύο τάσεις. Η πρώτη είναι μετά από αρκετά χρόνια κάμψης ή στασιμότητας κυρίως λόγω του κορωνοϊού αλλά και άλλων παραγόντων η αγορά εμφανίζει και πάλι σταθερά σημεία ανάκαμψης και όλοι αισιοδοξούν και περιμένουν ότι το 2024 θα είναι μια ιδιαίτερα καλή χρονιά για τον συγκεκριμένο κλάδο. Η δεύτερη τάση είναι ότι σιγά σιγά στη συγκεκριμένη αγορά αυξάνεται το ενδιαφέρον και μειώνεται η διστακτικότητα των επενδυτών για επενδύσεις σε δημόσιες επιχειρήσεις, κάτι που στο παρελθόν δε συνέβαινε αρκετά.
Χωρίς να τεθεί υπό αίρεση αυτή η αισιόδοξη τάση, οι τρεις κορυφαίοι σύμβουλοι αναφέρθηκαν, και στη συζήτηση με το κοινό στην πολιτική ρευστότητα που επικρατεί και στις «περίεργες» και μεταβαλλόμενες συνθήκες της γενικότερης οικονομικής πολιτικής. Έτσι η αισιοδοξία για το 2024 αφορά κυρίως το διάστημα μεταξύ του Μαρτίου, αφού η αρχή του έτους θεωρείται πάντα μάλλον χαμηλή κινητικότητας, και του Σεπτεμβρίου, αφού μετά όλα πια θα κυριαρχούνται από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές. Ένας από τους επενδυτές έκανε μάλιστα την πρόβλεψη, ότι παρά τις μέχρι τώρα αντίθετες κινήσεις της, είναι πιθανόν η FED να μειώσει λόγω του εκλογικού κύκλου κάποια στιγμή τα επιτόκια. Επίσης ακούστηκε ως ένα από τα κυρίαρχα σενάρια εργασίας των επενδυτών, ότι θα υπάρξει στις εκλογές, πέραν του κλασικού διπόλου και ένας τρίτος ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.

Δυο ειδικές κατηγορίες επιχειρήσεων συζητήθηκαν ιδιαίτερα. Πρόκειται για τις επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογιών προστασίας του περιβάλλοντος και καθαρής ενέργειας. Η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence-AI) είναι κάτι που αναμένεται να κυριαρχήσει στο μέλλον και όλοι οι επενδυτές ήταν σύμφωνοι ότι τεράστια ποσά θα επενδυθούν σε αυτές τις επιχειρήσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε αυτές οι επιχειρήσεις είναι ότι ήταν τη δεκαετία του 1990 το διαδίκτυο. Όμως όσον αφορά τις επενδύσεις και τη δυνατότητα κερδών από αυτές τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. «Οι πραγματικές επαναστατικές καινοτομίες βρίσκονται ακόμα μάλλον σε κάποιο υπόγειο» ειπώθηκε χαρακτηριστικά, προφανώς για το ότι κολοσσοί του παρελθόντος όπως η Microsoft, βασίστηκαν σε ιδέες και εφευρέσεις κάποιων νεανικών πειρασμών σε κάποιο υπόγειο. Ενώ λοιπόν είναι σίγουρο ότι τεράστια ποσά θα επενδυθούν, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς πού πρέπει να επενδύσει σε αυτό τον τομέα, αφού πολλές από αυτές τις επενδύσεις δε θα έχουν καλή κατάληξη, όμως σίγουρα ένα ποσοστό από αυτές, ίσως ένα είκοσι τοις εκατό όπως ακούστηκε, θα έχει αστρονομικά κέρδη.

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο τομέα του περιβάλλοντος, οι επενδύσεις που αφορούν την κλιματική αλλαγή, ήδη μεγάλες, αναμένεται και αυτές να εκτοξευθούν τα επόμενα χρόνια, αλλά και εκεί το να διακρίνει κάποιος επενδυτής ποια από τις πολλές καινοτομίες θα πάει πράγματι μπροστά δεν είναι καθόλου εύκολο.

Συζητήθηκαν και αρκετοί άλλοι κλάδοι με τους δύο από τους τρεις επενδυτές να έχουν μάλλον επιφυλάξεις για τις επενδύσεις στο τομέα του αθλητισμού. Εκεί σε μια μικρή ποδοσφαιρική ομάδα της Ιταλίας έχει επενδύσει ένα σχετικά μικρό βέβαια ποσό, ο συντονιστής της συζήτησης Geoff Schneider, ο οποίος μας μίλησε με ενθουσιασμό για αυτή την επένδυση, η οποία έδωσε και έναν πιο χαλαρό τόνο στη συζήτηση. «Αν και το έκανα από αγάπη για τον αθλητισμό και την Ιταλία, με τη βοήθεια ενός φίλου που ξέρει από ποδόσφαιρο, είπε χαρακτηριστικά στην Hellenic News of America, ο διακεκριμένος επενδυτής, αν, όπως φαίνεται πιθανό να συμβεί, η ομάδα ανέβει κατηγορία, από τη Seria C στη Seria B (κάτι τηρουμένων των αναλογιών από την Γ’ στην Β’ Εθνική της Ελλάδας) η επένδυσή μου αυτή που έγινε συναισθηματικά θα αποδώσει και κέρδη»!

Εκτός από το ποδόσφαιρο η εκδήλωση είχε και άρωμα ελληνικού κινηματογράφου, αφού η HABA παραδοσιακά στηρίζει πολλές πρωτοβουλίες ελληνικού ενδιαφέροντες. Μία από αυτές το ετήσιο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου το οποίο ανοίγει τις πύλες του την επόμενη Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στο Μανχάταν. Η ψυχή του φεστιβάλ και κατεξοχήν γνώστης και εκπρόσωπος του ελληνικού κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε στην εκδήλωση για να καλέσει τους παρευρισκόμενους να «μυηθούν» στον πολύ ποιοτικό νέο ελληνικό κινηματογράφο, κάτι στο οποίο θα επανέλθουμε και εμείς από τις στήλες της Hellenic News of America.

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, πέραν από τους επικεφαλής και τα στελέχη της HABA πολλούς ενδιαφερόμενους επενδυτές και αρκετοί διακεκριμένοι ομογενείς, όπως η διευθύντρια του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου κ. Αλεξάνδρα Μητσάκη, η ανώτερη σύμβουλος της ALMA BANK, κυρία Νάνσυ Παπαϊωάννου, η Αλεξία Κάλφα, η διακεκριμένη ιατρός Στέλλα Λυμπέρη, ο John Giapountzis, αντιπρόεδρος του τμήματος επενδύσεων της Morgan Stanley, η Ευτυχία Πυλαρινού της Red Apple Group και άλλοι. Η επόμενη τις τακτικές ενημερωτικού χαρακτήρα εκδηλώσεις της HABA είναι προγραμματισμένη για το τέλος Οκτωβρίου.

ΦΩΤΟ: Φ. Καλιαμπάκος

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img