Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΜε την Ευανθία Ρεμπούτσικα τιμήθηκαν στην Κέρκυρα τα 100 χρόνια από την...

Με την Ευανθία Ρεμπούτσικα τιμήθηκαν στην Κέρκυρα τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Με την σπουδαία μουσικοσυνθέτρια και βιολίστρια Ευανθία Ρεμπούτσικα και την φιλαρμονική Γαστουρίου, τιμήθηκαν στην Κέρκυρα τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Kαταστροφή.

Η μουσική παράσταση, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών χθες το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο ενώ την διοργάνωσε το τμήμα ΑHΕPA Κέρκυρας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό.

«Δεν λησμονώ» είναι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Χρυσουλάκης με δήλωση του στο ΑΠΕ.-ΜΠΕ. «Δεν λησμονούμε τους πρόσφυγες, τα δεινά τους. Είναι μια εκδήλωση τιμής και μνήμης εδώ στην Κέρκυρα», επισήμανε.

«Με άρωμα κανέλας» οι μουσικές και το βιολί της Ευανθίας Ρεμπούτσικα ταξίδεψαν το κερκυραϊκό κοινό που την απωθέωσε, στα «Λιμάνια», στο «Βόσπορο», στη Μικρά Ασία.

Την παράσταση διεύθυνε ο αρχιμουσικός της φιλαρμονικής Σπύρος Ράλλης, ο οποίος έχει ενορχηστρώσει και το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, ενώ συμμετείχαν μεικτές, παιδικές και μαθητικές χορωδίες από το νησί.

Thanks for reading Hellenic News of America

Η παράσταση έκλεισε, με τον Ύμνο για τον απόδημο Ελληνισμό, τον οποίο συνέθεσε η Ευανθία Ρεμπούτσικα σε στίχους της Λίνας Νικολακοπουλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν βουλευτές της Κέρκυρας, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, η δήμαρχος της Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, απόγονος του τότε μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου, ο επόμενος πρόεδρος της οργάνωσης AHEPA από την Αμερική και νυν αντιπρόεδρος της Σάββας Τσίβικος και ο κυβερνήτης ΑΗEPA HELLAS Κώστας Βαρσάμης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img