Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν σύνορα στη θάλασσα και στη...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν σύνορα στη θάλασσα και στη στεριά

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

«Η κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευσή της να κλείσει οριστικά την προηγούμενη “δομή της ντροπής” και να εγκανιάσει την καινούργια δομή φιλοξενίας προσφύγων», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στον χώρο του πρώην Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου.

«Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να κλείσουμε οριστικά τη δομή της ντροπής και ταυτόχρονα να εγκαινιάσουμε επίσημα τη νέα δομή που, όπως δεσμευτήκαμε, δημιουργήθηκε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εκτός του αστικού ιστού», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, τόνισε ότι η νέα δομή έχει ως σκοπό «να φιλοξενεί προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι θα φτάνουν στη Σάμο έως ότου κριθεί, αξιολογηθεί, αν αυτοί πρέπει να τύχουν καθεστώτος προστασίας. Ή σε περίπτωση που δεν πάρουν άσυλο, να επιστραφούν βάσει των διεθνών συμφωνιών στις χώρες προέλευσής τους ή στην Τουρκία, όπως ορίζει εξάλλου η Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας του 2016».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η νέα δομή σχεδιάστηκε με επαρκή χωρητικότητα ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο, διευκρινίζοντας όμως ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις «αυτή θα είναι αχρείαστη».

«Δείτε το ως μία ασφαλιστική δικλίδα στην απευκταία περίπτωση που τα πράγματα χειροτερέψουν και πάλι έντονα. Αυτό, όμως, εκτιμώ ότι δεν θα γίνει. Και δεν θα γίνει για τον απλούστατο λόγο ότι η κυβέρνηση αυτή έχει κάνει πράξη την πολιτική της δέσμευση για ασφαλή και δίκαιη φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας», πρόσθεσε.

Thanks for reading Hellenic News of America

Η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν σύνορα στη θάλασσα και στη στεριά

Για τα σύνορα της χώρας, ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα έχει σύνορα τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά, τα οποία είναι και σύνορα της Ευρώπης. «Η Ευρώπη έχει σύνορα στη θάλασσα και τη στεριά και υποχρέωσή μας είναι αυτά τα σύνορα να τα φυλάσσουμε. Χωρίς -σε καμία περίπτωση- να θέτουμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα στελέχη του Λιμενικού και τους συνεχάρη ενώ εξήρε το έργο τους. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε πως για αυτό το έργο «αξίζουν ξεχωριστά συγχαρητήρια στις γυναίκες και στους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, που πράγματι κάνουν μία πολύ σπουδαία δουλειά στη θάλασσα, νύχτα-μέρα, 365 μέρες τον χρόνο», και «κάνουν πράξη αυτήν την κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, η οποία ταυτόχρονα είναι και πολιτική επιλογή της Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και του έργου που επιτελούν οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού αντικατοπτρίζονται στη δραστική μείωση των ροών. «Οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2019 κατά 90%. Επαναλαμβάνω, κατά 90%. Ουσιαστικά, έχουμε συντρίψει τα κυκλώματα διακινητών, τα οποία εκμεταλλεύονταν τον ανθρώπινο πόνο και την απογοήτευση για να μεταφέρουν έναντι αδράς αμοιβής, σε άθλιες συνθήκες, κατατρεγμένους ανθρώπους, υποσχόμενοί τους εύκολη είσοδο στην πατρίδα μας», εξήγησε.

Τέλος, τόνισε ότι η απόδοση του χώρου του παλιού ΚΥΤ στην τοπική κοινωνία «είναι μία ακόμα επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση αυτή τηρεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Το είπαμε, το κάναμε: Η δομή της ντροπής κλείνει, η νέα δομή λειτουργεί ήδη, ο χώρος αυτός, αμφιθεατρικός, πανέμορφος χώρος, αποδίδεται στην τοπική κοινωνία, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img