Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΟι βασικοί άξονες για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας στην Ελλάδα

Οι βασικοί άξονες για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας στην Ελλάδα

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Τους βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας, το οποίο κατατέθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσίασε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως είπε, το νομοσχέδιο στοχεύει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης, στην εδραίωση των ίσων ευκαιριών όλων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στη διασφάλιση της αποϊδρυματοποίησης, ώστε να μην μείνει σε ίδρυμα κανένα παιδί περισσότερο από όσο χρειάζεται και στην παροχή εφοδίων και βοήθειας στα ΑμεΑ για την επίτευξη της ανεξάρτητης διαβίωσής τους.

«Με το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή, εισηγούμαστε ένα πλέγμα διατάξεων που εστιάζουν στην πρόληψη και πρώιμη ανίχνευση, στην αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και στην προώθηση της αποϊδρυματοποίησης. Στόχος μας είναι η απελευθέρωση κοινωνικών δυνάμεων και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της πατρίδας μας. Δεν ξεχνάμε ότι ο μεγαλύτερος πλούτος μίας χώρας είναι οι άνθρωποί της και, γι’ αυτό στην κοινή μας πορεία προς το μέλλον, κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω» σημείωσε η υφυπουργός Εργασίας.
Αναλυτικότερα, η κ. Μιχαηλίδου εξειδίκευσε περαιτέρω, επισημαίνοντας τα εξής:

  • Πρόληψη παιδικής κακοποίησης
  • Προσχολική αγωγή
  • Πρόγραμμα ημιαυτόνομης διαβίωσης ατόμων 15 ετών και άνω
  • Θεσμοθέτηση προσωπικού βοηθού
  • Ενίσχυση θεσμού κοινωνικού συμβούλου
  • Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τα Παιδιά

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img