Sunday, April 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΟ Κώστας της ομογένειας προς την Γερουσία

Ο Κώστας της ομογένειας προς την Γερουσία

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ο Κωνσταντίνος (Gus) Λαμπρόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Γερουσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης στην 59η περιφέρεια. Μαζί του και η σύζυγός του Μαρία Μάρκου υποψήφια στην Αστόρια (District Leader)

Του Φώτη Καλιαμπάκου – Special to the Hellenic News of America

«Είμαι ένας από εσάς»!

Ο γνωστός από την επαγγελματική του σταδιοδρομία αλλά και φιλανθρωπική του δράση ομογενής Κωνσταντίνος (Gus) Λαμπρόπουλος. Η υποψηφιότητά του ανακοινώθηκε σε μια πανηγυρική, θα λέγαμε, ατμόσφαιρα στο ελληνικό εστιατόριο «Σταμάτης» στην Αστόρια με την εναρκτήρια εκδήλωση – συνέντευξη τύπου να έχει αρχικά και παρά την παρουσία κάποιων Αμερικανών δημοσιογράφων ομογενειακό ή καλύτερα παν-ομογενειακό χαρακτήρα, αφού ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος θέλησε να επικοινωνήσει πρώτα το μήνυμα της υποψηφιότητάς του στα μέλη της κοινότητας από την οποία προέρχεται. Ο σχετικά νεαρός υποψήφιος, αν και έχει ήδη μια μεγάλη οικογένεια με τέσσερα παιδιά και μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, μίλησε μετά την «εξόχως αμερικανική», όπως ταιριάζει στους εκλογικούς αγώνες αυτής της χώρας, είσοδό του στην κατάμεστη αίθουσα, για την καταγωγή των γονιών του από την Ελλάδα, τη σκληρή δουλειά στην Αστόρια, όπου ο ίδιος μεγάλωσε και τη δική του επαγγελματική και κοινωνική ανάδειξη, τονίζοντας, εν μέσω και του ακροατηρίου των ομογενών που των χειροκροτούσε: «Είμαι ένας από εσάς»!

Εξόχως πολιτική ατζέντα

Thanks for reading Hellenic News of America

Το γεγονός όμως ότι ο Gus Λαμπρόπουλος επέλεξε για ευνόητους λόγους να δώσει ένα έντονο ελληνικό χρώμα στην εναρκτήρια εκδήλωση της υποψηφιότητάς του δεν πρέπει να δώσει κάποια λαθεμένη εντύπωση ότι αυτή έχει μόνο το χαρακτήρα της συσπείρωσης των Ελλήνων ομογενών ή ότι απευθύνεται σε ένα περιορισμένο ακροατήριο, αφού από τις πρώτες κιόλας γραμμές της ομιλίας του έγινε σαφές το πολιτικό του στίγμα και εξόχως πολιτική συγκεκριμένη ατζέντα της υποψηφιότητάς του και οι στοχεύσεις του οι οποίες ασφαλώς σχετίζονται εκτός βέβαια από τις πολιτικές του θέσεις και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τόσο της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας, όσο και της αντιπάλου του, η οποία κατέχει στην πολιτειακή Γερουσία τη συγκεκριμένη έδρα.

ΦΩΤΟ: Ευγενική παραχώρηση Φ. Καλιαμπάκος

59η Περιφέρεια – Κάστρο των «Δημοκρατικών» – Εργαστήριο ιδεολογικών διεργασιών

Η 59η εκλογική περιφέρεια για την οποία έθεσε υποψηφιότητα ο Gus Λαμπρόπουλος καλύπτει τμήματα τριών περιοχών της Νέας Υόρκης, τμήματα του νότιο Μανχάταν, του Μπρούκλιν και του Queens και έχει ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το πρώτο και κύριο από αυτά είναι ότι η περιοχή εκλέγει πάντα και με συντριπτική πλειοψηφία που δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελπίδων στους αντιπάλους τους τον υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος. Αυτό δημιουργεί το «παράδοξο» ότι οι πραγματικά σημαντικές εκλογές δεν είναι οι κανονικές εκλογές τον επόμενο Νοέμβριο, στις οποίες θα εκλεγούν όλα τα μέλη της Γερουσίας, αλλά οι προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών, που είναι προγραμματισμένες για τις 25 Ιουνίου του 2024. Αυτές δίνουν το λεγόμενο «χρίσμα» των Δημοκρατικών στην περιοχή, με τον εκλεκτό του κόμματος να περιμένει μετά απλώς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την εκλογή του στη Γερουσία. Ένα άλλο ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας, ιδιαίτερα της περιοχής του Μπρούκλιν είναι, ότι το ιδιαίτερα νεανικό ακροατήριο με έντονο το στοιχείο των πολιτικοποιημένων φοιτητών καθώς και το μεγάλο ποσοστό μεταναστών από πολλές χώρες. Έτσι αυτή η περιοχή γίνεται το κέντρο κατά κάποιους, ακραίων πολιτικών διεργασιών των δημοκρατικών και είναι ίσως από τις λίγες περιοχές των ΗΠΑ, στην οποία είναι αρκετά δημοφιλής ανάμεσα στους κύκλους των αριστερότερων τάσεων του Δημοκρατικού κόμματος οι λέξεις «σοσιαλισμός» και «σοσιαλιστής», στις οποίες γενικά στις Ηνωμένες Πολιτείες αποδίδεται συνήθως μια αρνητική χροιά. Δεν είναι τυχαίο ότι από το Μπρούκλιν αναδείχτηκε και υποστηρίχθηκε και ο κατεξοχήν εκπρόσωπος αυτής της τάσης στο ομοσπονδιακό επίπεδο, ο Μπέρνι Σάντερς. Σε αυτή την τάση φαίνεται να ανήκει και η νεαρή τωρινή Γερουσιαστής των Δημοκρατικών της 59ης περιφέρειας Κρίστεν Γκονζάλες.

ΦΩΤΟ: Ευγενική παραχώρηση Φ. Καλιαμπάκος

Gus Λαμπρόπουλος: «Ασύμβατες με τις Αμερικανικές αξίες οι ακραίες ιδέες της Κρίστεν Γκονζάλες»

Σε απευθείας αντιπαράθεση με τις συγκεκριμένες θέσεις της Κρίστεν Γκονζάλες προσδιόρισε το πολιτικό του στίγμα ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ο οποίος μάλιστα παρέθεσε ένα απόσπασμα από μία ομιλία της στην οποία η νεαρή Γκονζάλες λίγο πολύ απηύθυνε ένα κάλεσμα για τις αξίες του «σοσιαλισμού». Ο Gus Λαμπρόπουλος τόνισε ότι και τη γνώμη του αυτές οι ιδέες όχι μόνο είναι ακραίες αλλά βρίσκονται απέναντι στις αξίες τόσο της αμερικανικής κοινωνίας, αλλά και αυτές του Δημοκρατικού κόμματος στο οποίο ο ίδιος ανήκει. Οι μετανάστες που ήρθαν σε αυτή τη φόρα και διέπρεψαν τόνισε ο Λαμπρόπουλος είναι επειδή έφυγαν από χώρες στις οποίες κυριαρχούσαν αυτές ακριβώς οι ιδέες. Οι ριζοσπαστικές αυτές ιδέες του «ακραίου μαρξισμού» όπως τις χαρακτήρισε ο Λαμπρόπουλος δεν έχουν καμία σχέση με το Δημοκρατικό κόμμα, ούτε και είναι η απάντηση στα οξυμένα μετά της πανδημία κοινωνικά προβλήματα του αυξημένων ενοικίων ή το παραδοσιακό πρόβλημα της ασφάλισης και της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Γης, η αναγκαία αύξηση των αποδοχών της εργασίας, τα προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Τα προβλήματα αυτά μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστούν με την μετριοπαθή προσέγγιση της «κλασικής» ιδεολογίας του Δημοκρατικού κόμματος.

«Είμαι παιδί μεταναστών»!

Το ίδιο ακραίες βρίσκει ο Gus Λαμπρόπουλος τις θέσεις της αντιπάλου του και στο θέμα του μεταναστευτικού. «Είμαι παιδί μεταναστών», τόνισε ο Λαμπρόπουλος και βέβαια δεν μπορώ να είμαι εναντίον της μετανάστευσης. Είναι άλλωστε οι αλλεπάλληλες γενιές των μεταναστών από πολλές χώρες που έκαναν αυτή τη χώρα να διαπρέψει και να αποκτήσει την ποικιλομορφία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Όμως δεν μπορεί να επιτραπεί η ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση σε τεράστιους αριθμούς που προκαλεί μια σειρά από εν πολλοίς άλυτα προβλήματα, χαρακτηρίζοντας ακραίες τις θέσεις της αντιπάλου του στο θέμα αυτό. Σε αυτό το σημείο η κριτική του Λαμπρόπουλου έτυχε αποδοχής και από τμήματα του ακροατηρίου που δεν ανήκουν στο δημοκρατικό κόμμα, αλλά εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον υποψήφιο, όχι μόνο λόγω της ελληνικής του καταγωγής αλλά λόγω και των μετρημένων και μετριοπαθών απόψεών του στα μείζονα ζητήματα.

ΦΩΤΟ: Ευγενική παραχώρηση Φ. Καλιαμπάκος

«Αγαπώ τη Νέα Υόρκη – Μαζί θα νικήσουμε»

Σε κλίμα συγκίνηση και συναισθηματική φόρτισης αλλά και αισιοδοξίας και ενθουσιασμού υπό τα χειροκροτήματα των περευρισκομένων ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος έκλεισε την ομιλία του: «Αγαπώ τη Νέα Υόρκη, αγαπώ αυτή την περιφέρεια, αγαπώ αυτή την σπουδαία πόλη και τους ανθρώπους της. Μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα, ας παλέψουμε, ας παλέψουμε με την ψήφο σας. Μαζί «μετράμε», μαζί θα κερδίσουμε και βελτιώσουμε τα πράγματα»!

ΦΩΤΟ: Ευγενική παραχώρηση Φ. Καλιαμπάκος

“Leader” Μαρία Μάρκου

Παίρνοντας το λόγο η ενθουσιώδης σύζυγος του υποψηφίου Μαρία Μάρκου, γνωστή στην ομογένεια δικηγόρος, πήρε το λόγο και έπλεξε το εγκώμιο του συζύγου της, αναφερόμενη με λεπτομέρειες στη φιλανθρωπική του δράση, στη βοήθεια που έχει προσφέρει στην ομογένεια και αποκάλυψε ότι ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος πάλεψε δύο φορές με την επάρατο νόσο και βγήκε νικητής. «Χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο όπως αυτός, διότι είναι ένας άνθρωπος καθαρός, πάντα με το χαμόγελο και πάντα για να βοηθήσει. Δεν έχει ανάγκη να μπει στην πολιτική για τα χρήματα. Δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ»!

Η Μαρία Μάρκου άφησε για το τέλος της βραδιάς την έκπληξη, αφού ανακοίνωσε ότι όχι μόνο θα κάνει τα πάντα και θα τρέχει νυχθημερόν για να επιτύχει την εκλογή του συζύγου της στη Γερουσία, αλλά θα είναι και η ίδια υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην 36η περιφέρεια (district leader) του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αστόρια, την οποία υποσχέθηκε να «οργώσει» κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Η ταυτόχρονη υποψηφιότητα δύο συζύγων είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός για την ομογένεια.

Μεγάλο ενδιαφέρον των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης και υψηλές παρουσίες στην εκδήλωση.

Εκτός από την παρουσία «σύσσωμων» των ομογενειακών μέσων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί διακεκριμένοι ομογενείς, ανάμεσά τους η εκπαιδευτικός κυρία Στέλλα Κοκόλη, διευθύντρια του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας Μαίρη Βαξεβανίδου, ο διευθυντή του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Νικόλαος Θωμόπουλος, ο διευθυντής της χορωδίας του Παγκυπρίου Φύτος Στράτης κα. Πολλοί από τους παρευρισκόμενους πήραν το λόγο και εκθείασαν το ήθος και το χαρακτήρα των δύο υποψηφίων ευχόμενοι καλή επιτυχία και υποσχόμενοι την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Paul Kotrotsios: «Μακάρι κι άλλοι ομογενείς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κώστα»!

ΦΩΤΟ: Ευγενική παραχώρηση Φ. Καλιαμπάκος

Στη σύντομη παρέμβασή του ο, παρών ασφαλώς στην εκδήλωση, εκδότης της Hellenic News of America, συνεχάρη τον Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο για την πρωτοβουλία του να συμμετέχει στα κοινά, κάλεσε τους ομογενείς να τον στηρίξουν και εξέφρασε την ελπίδα, το παράδειγμά του να ακολουθήσουν κι άλλοι ομογενείς, ώστε η ελληνική διασπορά να ενισχύσει την παρουσία της στην Αμερικανική πολιτική σκηνή, με μια νέα, όπως ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος και η Μαρία Μάρκου, γενιά πολιτικών στελεχών. Και ίσως αυτό να συνοψίζει και το μήνυμα της εκδήλωσης, διότι ανεξαρτήτως της έκβασης, που ασφαλώς ευχόμαστε όλοι να είναι θετική, της υποψηφιότητας του Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου, είναι ασφαλώς σημαντική τόσο η ενασχόληση νέων ομογενών με την πολιτική, αλλά και η στήριξη και η αποδοχή τέτοιων προσπαθειών από την κοινότητα και μάλιστα ανεξαρτήτως της κομματικής προέλευσης των ομογενών, όπως φάνηκε από μερικές από τις παρεμβάσεις.

Η Hellenic News of America εύχεται κάθε επιτυχία στη Μαρία Μάρκου και τον Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο!

ΦΩΤΟ: Ευγενική παραχώρηση Φ. Καλιαμπάκος

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img