Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greek  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ  ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ...

  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ  ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΒΟΥΛΗ

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

ΕΤΟΙΜΗ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΉ ΑΡΧΉ

 Του Θανάση Μπολέτη

 Αθήνα

 

Σημαντική πρωτοβουλία αναπτύσσει η Ελληνική Βουλή με στόχο να υπάρξει απογραφή όλων των Ελλήνων της διασποράς.’Ηδη το θέμα αυτό συζητείται σε αρμόδιες επιτροπές στην Βουλή και μάλιστα έχει προσδιοριστεί και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης αυτής της απογραφής. Βασικό ρόλο θα παίξει η Ελληνική Στατιστική Αρχή η οποία εκτιμά ότι μέχρι το 2020 μπορεί να γίνει αυτή η απογραφή, με την συνδρομή των διπλωματικών υπηρεσιών, των Ομογενειακών Οργανώσεων και κοινοτήτων καθώς και της Εκκλησίας.

Thanks for reading Hellenic News of America

 

Σημειώνεται ότι η τελευταία απογραφή των ομογενών του εξωτερικού είχε γίνει το 1975. Η Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς στη Βουλή υπό τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, εκτιμά ότι οι δράσεις που θα αναπτυχθούν προς αυτή την κατεύθυνση είναι στοχευμένες, με αντίκτυπο εθνικά θέματα, πολιτιστικά και οικονομικά.

 

Παράλληλα η απογραφή έχει και ποιοτικά στοιχεία, καθώς θα εξεταστεί η σχέση της νέας γενιάς με την πατρίδα, και θα καταγραφεί ποια είναι η τελευταία φορά που την επισκέφθηκαν.

 

Την τελική απόφαση για την έναρξη της απογραφής θα την πάρει το υπουργείο εξωτερικών και ελπίζουμε αυτή τη φορά να ολοκληρωθεί, καθώς και σε προγενέστερο χρόνο είχε αποφασιστεί να γίνει απογραφή αλλά παρέμεινε στις καλένδες. Ας μη παραβλέπουμε το γεγονός ότι η Οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει και νέα γενιά μεταναστών. Από ανεπίσημα στοιχεία τουλάχιστον 220.000 νέοι άνθρωποι έχουν φύγει την τελευταία πενταετία από την Ελλάδα και εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού. Βεβαίως η Ελλάδα της κρίσης, και συγκεκριμένα η Ελληνική Κυβέρνηση, πρέπει να ενδυναμώσουν τους δεσμούς με την ελληνική Ομογένεια.

 

Δεν αρκεί μόνο μία απογραφή, αλλά είναι ανάγκη να εξεταστεί εκ νέου η δυνατότητα συμμετοχής των Ελλήνων της διασποράς στις εκλογικές διαδικασίες, να διευκολυνθούν οι επενδυτικές πρωτοβουλίες Ελλήνων του εξωτερικού και εν τέλει να εξεταστεί κατά πόσο οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να ενταχθούν και σε κοινοτικά προγράμματα όπως είναι το ΕΣΠΑ κλπ. Είναι φανερό ότι πολλοί Έλληνες Ομογενείς ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Η Κυβέρνηση και, συγκεκριμένα τα αρμόδια υπουργεία, πρέπει να  διευκολύνουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες Ελλήνων του εξωτερικού.

Η πατρίδα σε αυτή την οικονομική δίνη τους έχει ανάγκη.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img