Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤον Ελληνοαμερικανό γερουσιαστή Γκας Μπιλιράκη τίμησε ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού

Τον Ελληνοαμερικανό γερουσιαστή Γκας Μπιλιράκη τίμησε ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην πατρίδα και στην ομογένεια της Αμερικής, καθώς και για το συνολικό πολιτικό του έργο και ήθος, απένειμε στον Ελληνοαμερικανό γερουσιαστή Γκας Μπιλιράκη (Gus Bilirakis), ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Η απονομή έλαβε χώρα, παρουσία πολιτικών και ακαδημαϊκών, στο πλαίσιο της τελετής αναγόρευσης του Gus Bilirakis σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Gus Bilirakis, με βαθύτατη γνώση του αμερικανικού πολιτικού συστήματος και εξίσου βαθιά γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά και με την αγάπη που τρέφει για την Ελλάδα, έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε θέματα χάραξης εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, σε καίρια ζητήματα για τη χώρα μας, επισημαίνεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση. Εξελέγη στο Κογκρέσο το 2006 και σήμερα υπηρετεί την τέταρτη θητεία του. Συμπροεδρεύει στο ελληνικό Caucus του Κογκρέσου και είναι συνιδρυτής της Congressional Hellenic Israel Alliance (CHIA). Ο πατέρας του, Michael Bilirakis, με ρίζες από την Κάλυμνο, εκπροσώπησε την ένατη περιφέρεια της Φλόριντα στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 1983 έως το 2006 και εμφύσησε στο γιο του την αγάπη για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Ο κ. Χρυσουλάκης εξέφρασε τη βαθύτατη εκτίμηση της Ελλάδας προς τον Gus Bilirakis, για την υποστήριξή που έχει προσφέρει τόσα χρόνια από τη θέση του στο Κογκρέσο σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, για τον τερματισμό της παράνομης κατοχής της Κύπρου, καθώς και για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των συμμάχων των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Απευθυνόμενος στον Gus Bilirakis, σημείωσε: «Η αγάπη σας για την Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητη. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την ανεκτίμητη προσφορά σας και για όσα καταφέρατε όλα αυτά τα χρόνια. Με τη δική σας αρωγή, θέλουμε να ενισχύσουμε τη θέση της Ελλάδας και την ικανότητά της να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img