Tuesday, April 30, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤο βλέμμα στο μέλλον με όχημα τη νέα γενιά για το Σύλλογο...

Το βλέμμα στο μέλλον με όχημα τη νέα γενιά για το Σύλλογο Ανδριωτών “Άγιος Παντελεήμων”

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

> Συνέντευξη στον Παύλο Κοτρότσιο

Ο Σύλλογος των Ανδριωτών “Άγιος Παντελεήμων” του Middle New Jersey είναι ένας απο τους Συλλόγους που θέλουμε, ως Ελληνική Ομογένεια, να βλέπουμε! Αγάπη για την πατρίδα και την ιδιαίτερη πατρίδα, όρεξη για ενασχόληση, πρωτοβουλίες στους νέους και ανιδιοτελείς προσπάθεια για να μην χαθεί η σύνδεση των νέων γενεών με την πατρίδα. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν το DNA του Συλλόγου που επανασυστάθηκε και λειτουργεί με φόρα στο μέλλον, αλλά με τη δύναμή του να βρίσκεται στο παρελθόν και στο παρόν!

Συναντήσαμε τον ιδρυτικό πρόεδρο Σίμο Κόντο, τον Αντιπρόεδρο Χρυσοβαλάντη Γριμάνη και τον Αντιπρόεδρο Στέφανο Παπαδημητρίου που εκπροσωπούν τη νέα γενιά, λίγο πριν την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου στο Stony Brook Grill και συνομιλήσαμε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Συλλόγου, αλλά και για την ανάγκη της ολοένα και μεγαλύτερης συμμετοχής των νέων στους ομογενειακούς συλλόγους.

Photo; Hellenic News of America

Η συνέντευξη

κ. Κόντο, Πείτε μας δύο λόγια για την ιστορία του Συλλόγου…

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε το 1979 στο Νιού Τζέρσι. Μετά από χρόνια και αφού έκλεισε για λίγο καιρό, αποφάσισα να τον ανοίξουμε και πάλι. Πιστεύω οτι και πρέπει και μπορούμε να προχωρήσουμε τα ήθη και τα έθιμα του ελληνισμού και της Άνδρου. Έχω δύο κόρες και πιστεύω οτι οι νέοι μας θέλουν μια βοήθεια για να συνεχίσουν το έργο που είχαν ξεκινήσει οι παλαιότεροι. Και όπως ξέρεις, καμιά φορά τα παλιά μυαλά δεν αφήνουν πολύ τους νέους, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, τα παιδιά έχουν αλλάξει, αλλά είναι πιο πολύ Έλληνες και απο τους Έλληνες που λέει ο λόγος! Βλέπω οτι τα παιδιά που είναι μέσα στο Σύλλογο, δεν είναι μόνο περήφανα, αλλά και ευτυχισμένα που αναμειγνύονται με τα πράγματα του συλλόγου.

Είναι ένα όνειρο για αυτά, όχι για μένα. Όταν αποφάσισα να ανοίξουμε ξανά το Σύλλογο, είχαμε και τη θέληση και είδα τα παιδιά οτι το πίστευαν. Όπως εδώ ο Χρυσοβαλάντης. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα αυτό, όπως επίσης είναι σημαντικό να ακούμε και το τι λένε τα παιδιά.

Ο Σύλλογος πιάνει το North και το Middle New Jersey. Σκοπός μας να δουλεύουν όλοι οι σύλλογοι μαζί. Είναι μια Άνδρος και πρέπει να την προωθήσουμε όλοι μαζί.

Χαίρομαι, γιατί δεν είσαι μόνο τοπικιστής, αλλά αγαπάς την Ελλάδα. Θέλεις όμως να διαδώσεις την παράδοση για τον τόπο σου και την ιδιαίτερη πατρίδα σου. Αυτό είναι και έναυσμα προς άλλες κοινότητες στις ΗΠΑ, που είναι σχεδόν 1800.

Είναι σημαντικό, αντί να βρισκόμαστε μια φορά στην Άνδρο το καλοκαίρι, να βρισκόμαστε πολύ πιο συχνά εδώ. Εφόσον ζούμε εδώ. Είναι σημαντικό να μην χαθούν. Όλοι θα πάρουν το δρόμο τους και χάνονται, αλλά είναι σημαντικό να μην συμβεί. Προσωπικά περνάω πιο ωραία όταν βλέπω τα παιδιά να χορεύουν, παρά εγώ!

Χρυσοβαλάντη, σαν νέος Αντιπρόεδρος έχεις πολύ μεγάλη ευθύνη! Εχεις γεννηθεί εδώ ή στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα. Ήρθα εδώ στα 18 μου, δούλεψα, πήγα φαντάρος στην Ελλάδα και ήρθα πίσω στις ΗΠΑ. Έχω και την αρραβωνιαστικιά μου μαζί, παντρευόμαστε το καλοκαίρι και φυσικά είναι απο την Άνδρο! Θέλουμε μέσα απο το Σύλλογο να κρατήσουμε τα ήθη και τα έθιμα. Μας ενδιαφέρει πολύ η ενότητα.

Ακούσαμε το όραμα του Προέδρου που είναι στυλοβάτης. Εσύ τι κάνεις με τη σειρά σου για τη συσπείρωση της νεολαίας;

Δίνουμε το κέφι και τη χαρά μας και βοηθάμε όπως μπορούμε. Ακούμε τις συμβουλές απο τους παλαιότερους και είναι σημαντικό που ο Πρόεδρος μας αφήνει πρωτοβουλίες.

Photo; Hellenic News of America

Θα κάνετε κάποιο χορευτικό συγκρότημα στο μέλλον;

Ξεκινήσαμε πριν 6 μήνες και στην πρώτη μας εκδήλωση είχαμε 300 άτομα. Και θα μπορούσαμε να ήμασταν περισσότεροι. Αυτό είναι το 2ο event που κάνουμε και είμαστε full capacity. Δεν βλέπουμε την ώρα του meeting κάθε μήνα. Προγραμματίζουμε για το μέλλον και ένα event στην Άνδρο μαζί με όλους τους συλλόγους της Άνδρου που είναι εδώ στις ΗΠΑ.

Στέφανε Παπαδημητρίου, Β’ Αντιπρόεδρε του Συλλόγου, εσύ είσαι από την Άνδρο;

Όχι! Είμαι από την Στερεά Ελλάδα και από Κέρκυρα, αλλά η γυναίκα μου είναι από την Άνδρο, οπότε είμαι εξ αγχιστείας Ανδριώτης! Είναι ένα φανταστικό μέρος και θεωρώ οτι πρέπει να τιμούμε και να θυμόμαστε τις ρίζες μας. Αυτό θέλουμε και μέσω του Συλλόγου, για την Άνδρο. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσουν τα παιδιά μας την Άνδρο και την Ελλάδα.

Το μήνυμά σου Πρόεδρε για την ελληνοαμερικανική παροικία;

Να είμαστε πάντα ενωμένοι. Να κοιταζόμαστε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Αν υπάρχει κάτι λάθος στον ελληνισμό της Αμερικής είναι οτι κάποιες φορές δεν είμαστε ενωμένοι και ενημερωμένοι. Και χάνουμε πολλά. Θέλω να προωθήσουμε τα ελληνικά ήθη και έθιμα, για να μην χαθούν όλα αυτά. Δεν θέλω να λένε τα νέα παιδιά “I think my grandmother is from Andros” αλλά “I am from Andros”. Δεν πρέπει να ξεχνάμε απο πού ξεκινήσαμε και απο πού ήρθαμε.

Photo; Hellenic News of America
Photo; Hellenic News of America
Photo; Hellenic News of America
Photo; Hellenic News of America
Photo; Hellenic News of America
Photo; Hellenic News of America
Photo; Hellenic News of America
Photo; Hellenic News of America

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img