Tuesday, April 30, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΓια πρώτη φορά στη Βουλή των Ελλήνων το έργο των Charter Schools...

Για πρώτη φορά στη Βουλή των Ελλήνων το έργο των Charter Schools της Αμερικής

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Συνεχίζεται ο κύκλος παρουσιάσεων, ενημερώσεων και διάδρασης με φορείς της ελληνικής διασποράς, με πρωτοβουλία του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα, υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς. Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, παρουσιάστηκε «Το έργο των Charter Schools της Αμερικής για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό», μια ενέργεια η οποία συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας ως κυρίαρχου στοιχείου και κρίκου με τη νέα γενιά Ελλήνων της ομογένειας.

Στην Επιτροπή συμμετείχαν η κ. Στέλλα Κοκόλη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής και Μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η κ. Παναγιώτα Πεχλιβανίδου, Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης, η κ. Ιωάννα Λεκκάκου, Γενική Διευθύντρια του Odyssey Charter School στο Delaware, ο κ. Ματθαίος Σταμούλης, Γενικός Διευθυντής του Σχολείου «Ακαδημία Σωκράτης» στη Βόρεια Καρολίνα, η κ. Κωνσταντίνα Καπετανάκη, Εκπρόσωπος του Hellenic Classical Charter School στο Brooklyn και στο Staten Island, ο κ. Γεώργιος Καφκούλης, Πρόεδρος και συνιδρυτής των Archimedean Schools και η κυρία Σεβαστή Βαρυτιμίδου, Εκπρόσωπος της Αθηναϊκής Ακαδημίας στο Clearwater, η οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΦΩΤΟ: Φ. ΦΟΡΤΩΜΑΣ

Οι συμμετέχοντες μίλησαν για το έργο τους στο πλαίσιο των Charter Schools, το οποίο έχει στόχο τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής γραμματείας και του ελληνικού πολιτισμού σε Έλληνες μαθητές και μη και ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής με στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις των μαθητών αυτών που μετέχουν σε προγράμματα της ελληνικής παιδείας, ανεξαρτήτως της εθνικότητάς τους.

Στην συνέχεια ακολούθησε ένας εξαιρετικά γόνιμος διάλογος στο πλαίσιο της Επιτροπής σχετικά, τόσο με την δομή και τον τρόπο λειτουργίας των Charter Schools, αλλά και τον τρόπο χρηματοδότησής τους και τις δραστηριότητες των μαθητών που συμμετέχουν σε αυτά.

Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία εισήχθη προς συζήτηση στην Επιτροπή θέμα σχετικό με την λειτουργία των Charter Schools και τον ρόλο τους στην διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού στην Αμερική, γεγονός που χαιρετίστηκε με εξαιρετική θέρμη εκ μέρους των εκπροσώπων των καθηγητών που συμμετείχαν στην Επιτροπή.

Thanks for reading Hellenic News of America
ΦΩΤΟ: Φ. ΦΟΡΤΩΜΑΣ

Μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε σήμερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής μας Έλληνες καθηγητές, οι οποίοι εργάζονται με στόχο να μεταλαμπαδεύσουν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό όχι μόνο σε επόμενες γενιές Ελλήνων, αλλά και σε παιδιά με διαφορετικές εθνικότητες, δημιουργώντας κάθε μέρα χιλιάδες νέους πρεσβευτές της γλώσσας και του πολιτισμού μας, στα πέρατα του κόσμου. Το έργο τους είναι τόσο σπουδαίο και η ανάδειξή του για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε, ώστε να ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος για την καταγραφή και αντιμετώπιση με την συμβολή της ελληνικής πολιτείας τυχόν ζητημάτων που αντιμετωπίζουν».

ΠΗΓΗ: Φ. ΦΟΡΤΩΜΑΣ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img