Friday, May 3, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤο Τμήμα "Δελφοί 25" της AHEPA γιόρτασε το χρυσό Ιωβηλαίο

Το Τμήμα “Δελφοί 25” της AHEPA γιόρτασε το χρυσό Ιωβηλαίο

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Του Φώτη Καλιαμπάκου

Νέα Υόρκη. Σε μια εκδήλωση αντάξια του κύρους και της φήμης του τμήματος “Δελφοί 25” τα μέλη της AHEPA μαζί με τις οικογένειες τους και τους φίλους τους γιόρτασαν το χρυσό Ιωβηλαίο, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, την ημέρα που το επίσημο Αμερικανικό κράτος τιμά τους βετεράνους, σε διοργάνωση που έλαβε χώρα στο πολυτελές “Χάρβαρντ Κλαμπ”, στην περιοχή “μίντ τάουν” της Νέας Υόρκης.

Μια εκδήλωση αυτού του επιπέδου ασφαλώς και πέρασε στην Ιστορία της οργάνωσης, όχι απλά ως απόλυτα πετυχημένη, αλλά και ως δείγμα των δυνατοτήτων και της φαντασίας που διαθέτουν τα μέλη της AHEPA όταν υπάρχει όρεξη, Ομόνοια και αγαστή συνεργασία.
Αξίζει να αναφερθούμε στο καλαίσθητο και εμπλουτισμένο με χρυσά γράμματα λεύκωμα, μέχρι την παρουσία διακεκριμένων προσωπικοτήτων, όπως η πρώην βουλευτής και Φιλέλληνας Κάρολιν Μαλόνι.

Οσον αφορά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα κι αυτό ήταν επίσης άρτια οργανωμένο και αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την γέννηση της Μαρίας Κάλας. Το επιμελήθηκε ο βαρύτονος Κώστας Τσουράκης και συμμετείχαν η σοπράνο Ολγα Ξανθοπούλου και στο βιολί η Ραφαηλία Καψοκαβάδη. Στο πιάνο ήταν ο Γλαύκος Κοντεμενιώτης και στο μπουζούκι ο Κώστας Ψαρός.

Photo Credit: ETA PRESS

Σημείο Αναφοράς

Thanks for reading Hellenic News of America

Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην εκδήλωση συμμετείχε ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Πάνος. Ο Πανοσιολογιότατος π. Χρυσόστομος ανέγνωσε και το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου, ενώ έκανε μαζί με τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Γκίλμπερτ (Προϊστάμενο του Καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδος) την προσευχή. Παρών στο δείπνο και ο Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Γιαβρής.

Ο πρόεδρος του τμήματος “Δελφοί 25” της ΑHEPA ο Δρ. Σωτήρης Στεργιόπουλος, εξήγησε στους προσκεκλημένους οτι παρόλο που βρισκόμαστε σε ενα χώρο που αποτελεί σημείο αναφοράς (landmark) το τμήμα αυτό της AHEPA εχει μεγάλη ιστορία και διαχρονική δράση και κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “landmark”.

Τόνισε επίσης οτι στο παρελθόν ο Φράνκλιν Ρούζβελτ (αδερφός του πρώην Προέδρου
Τέντι Ρούσβελτ) υπήρξε μέλος του τμήματος “Δελφοί 25”.

Ο κ. Στεργιόπουλος αναφέρθηκε στους αποθανόντες πρώην προέδρους του Τμήματος και εν συνεχεία χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους πρώην προέδρους.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κυβερνήτης της AHEPA κ. Πίτερ Ραγκούσης.

Παρούσα επίσης η κυβερνήτης για τις “Θυγατέρες της Πηνελόπης” κ. Ελένη Δαμασκου. Καθώς και κυβερνήτης των “Θυγατέρων της Αθηνάς” κ. Χριστίνα Φιλιού. Μαζί και ο κυβερνήτης των “Υιών του Περικλή” κ. Γιώργος Καλύβας, μαζί με τον ύπατο πρόεδρο κ. Αλεξ Οικονομάκης.

Παρών και ο ύπατος διευθυντής του Συμβουλίου Επιτρόπων (Board of Trustees) της AHEPA κ. Νίκος Καρακώστας.

Εκ μέρους της Επιτροπής για θέματα Βετεράνων μίλησε ο Δρ. Μαρίνος Πετράτος.
Ακολούθησε η ομιλία του κυβερνήτη της περιοχής Empire State κ. Ραγκούση και του Υπατου Προέδρου της Οργανωσης κ. Σάββα Τσιβικου.

Ο ύπατος πρόεδρος συνεχάρη το τμήμα Δελφοί που όπως ανέφερε είναι το μεγαλύτερο στην οικογένεια της AHEPA.

Photo Credit: ETA PRESS

Αναφερόμενος στην πορεία της οργάνωσης τόνισε οτι εχουμε ενα δοξασμενο παρελθον, γεμάτο δάφνες.

Ομως, συμπλήρωσε, τώρα είναι ο καιρός και η δική μας σειρά και χρειάζεται να στερεώσουμε όλα όσα δημιουργήσαμε.

Χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή μας, η ανάμειξη μας στα κοινα και η συμμετοχή μας και διαβούλευση με τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας.

Έχουμε, πρόσθεσε πολλά θέματα που πρέπει να προωθήσουμε, τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό επίπεδο. Και επεσήμανε ότι η Ορθοδοξία βάλλεται πανταχόθεν.
Έχουμε, συμπλήρωσε, το μέτωπο της Κύπρου και τα ζητήματα της Εκπαίδευσης και της Φιλανθρωπίας, που προωθούμε. Χρειάζονται, αλλαγές, πρόσθεσε.
Ο Ελληνισμός είναι μια ιδέα, όχι απλώς μια ταυτότητα.

Ακολούθως ο κ. Τσίβικος παρέδωσε ειδικό βραβείο, στο προεδρείο του τμήματος “Δελφοί”.
Ακολούθησε η είσοδος και η σύντομη ομιλία του Δημάρχου της Νέας Υόρκης
κ. Ερικ Ανταμς.

Ο Δήμαρχος έφερε μαζί του και την προκήρυξη της Πόλης της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την οποία ανακηρύχθηκε ημέρα της AHEPA – “Δελφοί 25” η 11η Νοεμβρίου 2023.

Photo Credit: ETA PRESS

O κ. Ανταμς, δήμαρχος της Μητροπολιτικής αυτής πόλης, στην ομιλία του, εξήρε την σημασία της δράσης της οργάνωσης αλλά ιδιαίτερα του τμήματος “Δελφοί 25” και τόνισε με έμφαση ότι και η πόλη αλλά και οι στυλοβάτες της AHEPA, εργάζονται με ζήλο για την προώθηση των ιδανικών της Οικογένειας, της Εκπαίδευσης, του Επιχειρηματικού πεδίου και της Δημόσιας Ασφάλειας.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Ανταμς, το 52% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί να προστατεύσει την χώρα, εαν η χώρα μας δεχθεί επίθεση.
Εσείς, τόνισε ο Δήμαρχος, ανήκετε στο 48% και για αυτό σας αξίζει έπαινος.
Xαριτολογώντας, ο κ. Ανταμς ζήτησε απο τους παρισταμένους να επιστρέψουν στην Αστόρια, ώστε “να αποκτήσει και πάλι (η Αστόρια) έξυπνους ανθρώπους” .
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο κ. Ανταμς πριν αποχωρήσει απο την αίθουσα, πλησίασε και χαιρέτησε με θερμό εναγκαλισμό την Μάργκο και τον Τζον Κατσιματίδη.
Αμέσως μετά και αφού αποχώρησε δήμαρχος, τιμήθηκαν με ειδικό για την περίσταση μετάλλιο όλοι οι πρώην Πρόεδροι του τμήματος “Δελφοί 25”. Στο αναμνηστικό αυτό μετάλλιο αναγράφεται η 100η επέτειος, μέσα σε μια θήκη, που υπογραμμίζει την λαμπρή αυτή στιγμή για όλη την Ομογένεια.

Photo Credit: ETA PRESS
Photo Credit: ETA PRESS

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img