Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Pan Gregorian τίμησε τον Γιώργο Σιαμπούλη για την πολυετή...

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Pan Gregorian τίμησε τον Γιώργο Σιαμπούλη για την πολυετή προσφορά του

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Του Αθανασίου Τριβωνιανού

Τιμητική διάκριση, απένειμε στον πρόεδρο του Επιχειρηματικού Συνεταιρισμού Εστιατόρων «Pan Gregorian Enterprises Inc.» Γεώργιο Σιαμπούλη το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Οργανισμού στην εκδήλωση που διοργάνωσε για τα τριάντα χρόνια δράσης και προσφοράς προς το συνάνθρωπο, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, στο πολυτελές συγκρότημα «Τhe Venetian» στο Γκάρφιλντ της Νέας Ιερσέης. Ο Δρ. Μιχάλης Μανωλιός, γιος του εμπνευστή της ιδέας δημιουργίας του Οργανισμού Γιώργου Μανωλιού ήταν ο συντονιστής της εκδήλωσης. Την προσευχή τέλεσε ο ιερατικώς προϊστάμενος της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Holmdel, Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Νίκας και τους εθνικούς ύμνους απέδωσαν η Αγγελική Σπύρου και η Ιουλία Βεργή. Ο Γιώργος Σιαμπούλης πρόεδρος του Pan Gregorian από το 1998 τιμήθηκε για την πολύχρονη, συνεπή και πολυποίκιλη προσφορά του στον συνεταιρισμό. Υπήρξε στενός συνεργάτης του Γ. Μανωλιού και συνέβαλε καθοριστικά μαζί με άλλους πρωτοπόρους εστιάτορες της Νέας Ιερσέης στην επέκταση του συνεταιρισμού στην Μητροπολιτική Νέα Υόρκη και Λονγκ Άιλαντ, στη Βόρεια Νέα Υόρκη, στο Κονέκτικατ, στο Μέριλαντ και στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα. Έλκει την καταγωγή του από το Καλεσμένο της Ευρυτανίας και μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αμερική πριν 45 χρόνια. Αυτοδημιούργητος ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο των εστιατορίων με μεγάλη επιτυχία και παράλληλα υπηρέτησε την οργανωμένη ομογένεια έχοντας να επιδείξει πολυποίκιλλο έργο. Ιδιαίτερα συγκίνηση στην εκδήλωση προκάλεσε η ομιλία της Αγγελικής Σπύρου, εγγονής του τιμώμενου, η οποία αναφέρθηκε στην «άνευ όρων» αγάπη και γενναιοδωρία του παππού της και εξέφρασε τον θαυμασμό της στο πρόσωπό του. Οι αποδέκτες των φετινών δωρεών του Φιλανθρωπικού Ισρύματος ήταν η Μητρόπολη Νέας Ιερσέης, η Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου, η Έδρα Ελληνικών Σπουδών «Οδυσσέας Ελύτης» του Πανεπιστημίου Rutgers, το Cyprus Children’s Fund, και το Ελληνικό Τμήμα του Ronald McDonald House που έλαβαν από πέντε χιλιάδες δολάρια. Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Pan Gregorian δημιουργήθηκε το 1984 και αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ομογενειακές φιλανθρωπικές οργανώσεις έχοντας προσφέρει πάνω από τρία εκατομμύρια δολάρια σε κοινότητες, ιδρύματα, φοιτητές, ασθενείς και συνανθρώπους που βρέθηκαν σε ανάγκη. Στην επιτυχημένη εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Βασίλης Φιλίππου, ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Μάνος Κουμπαράκης ο οποίος μετέφερε χαιρετισμό του γενικού προξένου και ο μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img