Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΥπογραφή: John Catsimatidis - Μαθήματα από έναν «απλό» δισεκατομμυριούχο!

Υπογραφή: John Catsimatidis – Μαθήματα από έναν «απλό» δισεκατομμυριούχο!

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Εκδήλωση στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας προς τιμήν του διακεκριμένου ομογενή επιχειρηματία John Catsimatidis, ο οποίος υπέγραψε αντίτυπα του καινούριου του βιβλίου.

 

Του Φώτη Καλιαμπάκου

Ομογενειακές οργανώσεις με επικεφαλής το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (HACC) οργάνωσαν στην αίθουσα Chiotes Hall του Ελληνορθόδοξου Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας μια εκδήλωση για να τιμήσουν το διακεκριμένο ομογενή, έναν από τους πιο επιτυχημένους και αναγνωρίσιμους στην αμερικανική κοινωνία επιχειρηματία, αλλά και πολιτικό Ιωάννη Κατσιματίδη. Ο Έλληνας επιχειρηματίας αφηγήθηκε σε ένα βιβλίο τη ζωή του και την πορεία του προς την καταξίωση, αφού ο γιος μιας σχετικά φτωχής οικογένειας με καταγωγή από τη Νίσυρο κατάφερε όχι μόνο να γίνει δισεκατομμυριούχος και να φτάσει να θέσει υποψηφιότητα μέχρι και για το αξίωμα του δημάρχου της Νέας Υόρκης.

Το όνομα του John Catsimatidis είναι συνδεδεμένο με έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους επιχειρήσεων της Αμερικής, το Red Apple Group. Ο εν λόγω όμιλος, αριθμεί ένα σύνολο θυγατρικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της λιανικής πώλησης, της ενέργειας και του πετρελαίου, των οικονομικών και της ασφάλισης, της πώλησης ακινήτων και των Media. Στο πιο καθημερνό επίπεδο γνωστή σε όλους η αλυσίδα super market Christides, η οποία ανήκει στον όμιλο.

Σύμφωνα με την λίστα του Forbes, η καθαρή αξία των επιχειρήσεων του και του πλούτου του ανέρχεται σε 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ συμπεριλαμβάνεται σε επίσημες λίστες των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμο εδώ και αρκετά χρόνια.

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο Κατσιματίδης δεν ξέχασε βέβαια ποτέ την ελληνική του καταγωγή και για μια ζωή υποστήριζε τόσο την ομογένεια, όντας μέλος πολλών κορυφαίων ομογενειακών θεσμών, ανάμεσά τους και του “Leadership 100”, την Ελλάδα αλλά και την ιδιαίτερή του πατρίδα τη Νίσυρο.

Το βιβλίο: «Πόσο ψηλά θέλεις να φτάσεις; Μαθήματα από έναν δισεκατομμυριούχο με κοινή λογική» (“How Far Do You Want To Go? Lessons from a Common-Sense Billionaire» by John Catsimatidis”) αποτελεί ένα αφήγημα του «Αμερικανικού Ονείρου» του συγγραφέα και επικεντρώνει στις σκέψεις, στη νοοτροπία και την εργασιακή ηθική που έκαναν δυνατή την πορεία του Κατσιματίδη προς την κορυφή, θέλοντας να αποτελέσει ένα είδος μαθήματος – «συνταγής» επιτυχίας για τους νεότερους.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα στην οποία προβάλλονταν φωτογραφίες από την πορεία του επιχειρηματία, ανάμεσά τους με όλους τους Αμερικανούς πρόεδρος των τελευταίων δεκαετιών,  ο εμφανώς ευδιάθετος και πολύ προσιτός σε όλους John Catsimatidis χαιρέτισε τους ομογενείς που τον υποδέχτηκαν θερμά κατά την είσοδό του με τη σύζυγό του, Margaret “Margo” Vondersaar Catsimatidis και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του, φωτογραφήθηκε με τους καλεσμένους.

Στο επίσημο μέρος της εκδήλωσης τον κύριο Κατσιματίδη προλόγισαν ο προσωπιός φίλος και δημοφιλής και πολυβραβευμένος δημοσιογράφος της ομογένειας Ernie Anastos, ο πρωτοπρεσβύτερος του οικουμενικού θρόνου Alex Karloutsos.

Ο ίδιος ο τιμώμενος αναφέρθηκε στην πορεία του: «Προσπάθησα να το κάνω όσο πιο απλό γινόταν, δεν θέλω βαρύγδουπες λέξεις, δεν θέλω τίποτα εντυπωσιακό. Μεγάλωσα στην 135η οδό, μεγάλωσα στο Χάρλεμ. Αλλά το μόνο πράγμα που η μητέρα μου και ο πατέρας μου με δίδαξαν είναι να προσπαθήσω να ζήσω με τρόπο που δεν θα καταστρέψει το όνομα της οικογένειάς μου, αλλά και να προσπαθήσω να διδάξω τα παιδιά μου ούτως ώστε να είναι περήφανα για την οικογένειά τους για εκεί από όπου προέρχονται» τόνισε ο κύριος Κατσιματίδης!

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img